а сега сериозно...
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Azrail
- UFO Pilot
-
Според мен най-голямата грешка на БМВ беше, че скъсаха със старата визия. Т.е. Е21, Е30, Е34... В момента новата тройка с тва жалко подобие на "щита" на Ауди отпред и с тая японска задница ми прилича на международна к**ва. И ако фанат и средната конзола да я обърнат към пасажера до шофьора или да я дръпнат по-назад, че да може тоя отзад по-добре да я вижда, май най-добре ше стане.
Абе по новите им автомобили имам да плюя много. Но... БМВ си остава БМВ - винаги с една крачка напред в технологично отношение, перфектната машина за управление и фън. Колкото и зле да изглежда и колкото и по-некомфортно за шофьора да се опитват да го направят...
Абе по новите им автомобили имам да плюя много. Но... БМВ си остава БМВ - винаги с една крачка напред в технологично отношение, перфектната машина за управление и фън. Колкото и зле да изглежда и колкото и по-некомфортно за шофьора да се опитват да го направят...
MORE BEER!
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
алх,еволюцията свърши и настана революция след като дадоха на "американския пациент" да съсипва дизайна им!
Пример Е38 и следващата 7-мица дето даже не искам да и заная индекса.

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
BMW изкарва дизел с 2 турбини и скаскадно пълнене 272 коня.. мерцедес изкарват дизел с 3 турибни 28* коня само за да кажат, че имат по мощен дизел в 3те литра.. има и още куп такива примери..
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И аз преди не бях фен на Бенгъл, но мисля че той изобщо не е пациент а дизайнер с доста точен поглед върху съвременния автомобилен дизайн. Днес видях отново едно купе 330xd от е92ките и го поразгледах. Повъртях се около него порадвах му се известно време и имах едно особено чувство за нещо познато и едновременно различно. В един момент осъзнах че колата много повече ми прилича на е36 отколкото на е90. Все едно е46 не е съществувала и е92 е модерно превъплъщение на е36 купе. Същите фини линии , спестени са тия гигантски стопове на е46, колата изглежда по ниска и по-малко раздута. Така че според мен няма никаква грешка с новите тенденции в дизайна на любимата марка, винаги са били новатори и на ръба на технологиите и това е запазена марка също като бъбреците. За разлика от другата любима марка от аватара, където новаторството в дизайна е табу 

- RAFF
- младши ентусиаст
-
vitamincpp написа:И аз преди не бях фен на Бенгъл, но мисля че той изобщо не е пациент а дизайнер с доста точен поглед върху съвременния автомобилен дизайн. Днес видях отново едно купе 330xd от е92ките и го поразгледах. Повъртях се около него порадвах му се известно време и имах едно особено чувство за нещо познато и едновременно различно. В един момент осъзнах че колата много повече ми прилича на е36 отколкото на е90. Все едно е46 не е съществувала и е92 е модерно превъплъщение на е36 купе. Същите фини линии , спестени са тия гигантски стопове на е46, колата изглежда по ниска и по-малко раздута. Така че според мен няма никаква грешка с новите тенденции в дизайна на любимата марка, винаги са били новатори и на ръба на технологиите и това е запазена марка също като бъбреците. За разлика от другата любима марка от аватара, където новаторството в дизайна е табу
според мен се иска доста развинтена фантазия ,за да оприличиш това "нещо" е92 с култовото е36. а как само игнорира е46 направо не е истина. прилагам три снимки и с ръка на сърцето ако кажеш че най много харесваш е92, спирам да плюя новата линия на бмв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Добре де аз ли съм сбъркан нещо не мога да разбера. Вярно че е въпрос на вкус но според мен тая е92 е убийствено красива. За мен и трите коли са прекрасни , дори да наредим купетата от е21 насам пак ще се види как става въпрос за една и съща концепция за автомобил, реализирана с присъщите за конкретното време технологии и възможности. И наистина честно казано на мен е92 ми е най-присърце като изключим е36 която е наистина революцията в 3та серия. Но това си е мое мнение и никого не искам да убеждавам, който иска да продължава да плюе новите модели 

- SlipKnoT
- devildriver
-
Определено 3ката (няма значение дали е90,е91 или е92) е най "пипната" и най много е запазила отчерите на нейните предшественици и мога да кажа, че до някъде да се справили.
Това обаче в не важи за Е60 и определено за Е65.. много различни.. може би прекалено..
Z4ката също е доста различна, но някакви при Zмоделите им е простено да са с по фрапиращи дизайни.
Това обаче в не важи за Е60 и определено за Е65.. много различни.. може би прекалено..
Z4ката също е доста различна, но някакви при Zмоделите им е простено да са с по фрапиращи дизайни.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Е кво пък му е фрапиращото на дизайна на Z4 , вие направо ме озадачавате. Знаете ли че имам един колега който изобщо не е фен на БМВ но като види Z4 и застива в екстаз 

- SlipKnoT
- devildriver
-
vitamincpp написа:Е кво пък му е фрапиращото на дизайна на Z4 , вие направо ме озадачавате. Знаете ли че имам един колега който изобщо не е фен на БМВ но като види Z4 и застива в екстаз
Стоповете.., а като цяло купето е доста странно.., но може би на мен само ми изглежда така.
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
RAFF написа:според мен се иска доста развинтена фантазия ,за да оприличиш това "нещо" е92 с култовото е36. а как само игнорира е46 направо не е истина. прилагам три снимки и с ръка на сърцето ако кажеш че най много харесваш е92, спирам да плюя новата линия на бмв.
За мен Е92 възражда истинските БМВ-та поправя всички грешки на Е90 станали повод за толкова критики!
Е36 е много добър пример за култово малко му остава да задмине Е30 което ще се случи със сигурност.
За мен обаче Е46 бе много неуспешен, но Е92 и особенно Е93 ще бъдат лебедовата песен на БМВ в близките години!
За да съм верен на себе си фейслифта на Е60 го докарва до степен да полудея отново

May the BMW force be with you!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
alx написа:това дето го е написал василен ме докара до една простичка мисъл (напоследък така ми просветва- късо и ясно![]()
бмв винаги са били систематични като философия и развитие... революция чрез еволюция... заради тази си константност мисля че са се обусловили като естествения аршин по които другите се мерят...
повечето други фирми.. са някак си .. хаотични .. и като философия и като развитие...
като не знам кой подход е по-добрия, но на мене лично резултатите от първия ми харесва повече
Ех , пък на място си го казал

Точно това е основната разлика между "сериозните" производители и "масата". При повечето фирми всеки модел е "за себе си" - т.е няма нищо общо с предшесвеника си/освен името де/ , и най-вероятно с наследника си. Особено японските и американски гиганти. А че от БМВ и МБ всеки копира , това и слепите могат да го видят тука. Тва лехус , тва акуре , тва онда , мале-мале. Все ми се иска да взема да наснимам разните прехвалени копия и да ги пусна , ама пусто време се нема

Алекс ще потвърди че новия Лексъс 07 супер хай-тек лимузина отстрани изглежда 1:1 с БМВ 7-а серия Е65. Ама има 8-степенна автоматична трансмисия

Аз ли имам чувството или близкото между е36 и Е9* е, че някак си са изпреварили времето със своя дизайн? В смисъл сигурно когато е36 е излезнало пак се е говорило така за него както в момента за Е9*.
П.С. Да ви кажа честно ... колкото повече срещам даден нов модел на БМВ толкова повече започва да ми харесва. Все едно изпреварват времето със своя дизайн.
П.С. Да ви кажа честно ... колкото повече срещам даден нов модел на БМВ толкова повече започва да ми харесва. Все едно изпреварват времето със своя дизайн.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3