регистрация след 01.01.2007
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Дано прага на акциза е над 200 коня
понеже според мен 163 коня е краино остаряло като изискване понеже което и ново средно БМВ да хванеш си е над тези стоиности, колите стават по-сигурни, по-стабилни и по-тежки, по-пъргави и тн трябва и законите да се променят спрямо обстановката след 10 години няма да има БМВ под 160 коня сигурно
Даже ми е странно още понеже ацкиза е такса за вредна или луксозна стока която се внася е да обаче те колите не се внасят от никаде понеже сме едно цяло
то нама граници какво внасяне...
Мисля, че както и да го смятате 3000 лева като досега ти беше ДДС-то на една 320-ка (грубо) каквито и такси да се платят ще е по-изгодно от ДДС-то
Бензина ще скочи най-вероятно доста...
Като имаш пари какво ти пука и 4 лева да е литара ти е все тая догоре моля, довиждане-дребни кахъри за някой хора

понеже според мен 163 коня е краино остаряло като изискване понеже което и ново средно БМВ да хванеш си е над тези стоиности, колите стават по-сигурни, по-стабилни и по-тежки, по-пъргави и тн трябва и законите да се променят спрямо обстановката след 10 години няма да има БМВ под 160 коня сигурно

Даже ми е странно още понеже ацкиза е такса за вредна или луксозна стока която се внася е да обаче те колите не се внасят от никаде понеже сме едно цяло

Мисля, че както и да го смятате 3000 лева като досега ти беше ДДС-то на една 320-ка (грубо) каквито и такси да се платят ще е по-изгодно от ДДС-то
Бензина ще скочи най-вероятно доста...
Като имаш пари какво ти пука и 4 лева да е литара ти е все тая догоре моля, довиждане-дребни кахъри за някой хора

не би трябвало да има акциз изобщо,тък като акциза за коли е митнически сбор,оттам следва да се плати ддс и да се подаде митническа декларация,което пък противоречи на идеята за общи граници и една държава.говоря за коли от ЕС.все едно да купувате кола от пловдив и да я регистрирате в софия.нали така се ограничава и пазара старите членове,един от големите кярове от новите страни членки.сега не казвайте че бг е малък пазар за бмв.да,но сложете десет такива новоприети държави,добавете мерцедес,ауди,фауве,порше,лендровър и си стана пазар интересен на всеки.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
А бе не ви ли писна да го мислите
Още една седмица остана (щото другата ще я прекараме в пиене
) Още малко. Пък като ни преебат няма да ни е за първи път, така че дреме ми. Аз нали си имам кола
Дреме ме ми за тия дето от 2 години все си викат "кът доди 2007 шъ си земъ кола с 1000 лева по-малко"
Ми то на мен ми отиват минимум 300 лв. на месец за колата
Като го спестя т'ва ДДС голям праз

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
zAcK написа:А бе не ви ли писна да го мислите![]()
![]()
Още една седмица остана (щото другата ще я прекараме в пиене
) Още малко. Пък като ни преебат няма да ни е за първи път, така че дреме ми. Аз нали си имам кола
![]()
![]()
Дреме ме ми за тия дето от 2 години все си викат "кът доди 2007 шъ си земъ кола с 1000 лева по-малко"
Ми то на мен ми отиват минимум 300 лв. на месец за колата
![]()
![]()
Като го спестя т'ва ДДС голям праз
![]()
![]()
дръжки...
да не мислиш, че като се събудим на 2ри януари (защото, аз лично мисля да поспя 2 дни след Нова

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Мда доста се писа по темата (не че ме интересува) но ако въпросът
се разгледа от чисто икономически аспект за всеки е ясно, че след
приеманете на страната в Евросъюза мито и акциз НЯМА да има не
мога да разбера защо се спекулира непрекъснато по темата. Всеки
който поне малко е запознат с термина двойно данъчно облагане ще
се съгласи с мен. Това си е мое мнение, чесно казано мисля по
въпроса теоретично а не съм говорил с някой който има вътрешна
информация, явно нещата се забавят за да може да се спекулира по
темата и някои самозабравили се и много-повярвали си "вносители"
на возила втора употреба да намажат за последно.
се разгледа от чисто икономически аспект за всеки е ясно, че след
приеманете на страната в Евросъюза мито и акциз НЯМА да има не
мога да разбера защо се спекулира непрекъснато по темата. Всеки
който поне малко е запознат с термина двойно данъчно облагане ще
се съгласи с мен. Това си е мое мнение, чесно казано мисля по
въпроса теоретично а не съм говорил с някой който има вътрешна
информация, явно нещата се забавят за да може да се спекулира по
темата и някои самозабравили се и много-повярвали си "вносители"
на возила втора употреба да намажат за последно.
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Основния принцип на европейския съюз е свободен трансфер на стоки.Тоест единственото където може да се играе е екотакси и такса регистрация.Полша се опита да се прави на интересна,но така я подкастриха,че едва ли някой ще повтори.Друг е въпроса,че втория основен принцип-свободен трансфер на работна ръка не се спазва
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Така като ви слушам работата намирисва на Е34 с М30B35 матор
или някой E32
и после врум врум 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Не забравяйте за ограничението в годините! До 5 години free, над 5 години скастряне- пример. Според мен нещата няма да останат хептем без нищо. Това е солиден приход за хазната и държавата няма да се лиши от него току така! Лично мое мнение.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Скастрянето ще бъде откъм годишни данъци според мен но ще е несравнимо със сегашния рекет. Няма причина Ханс да може да отиде и да си купи кола 300 коня и да си я кара в Германия а ако я купя аз да трябва да дам на държавата 12000 евро. Това е просто смешно и съм убеден че ще отпадне - може да не е веднага от 1ви януари, може и след съдилища и разправии с ЕС но няма бъдеще за такива правила в обединена Европа 

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Re: регистрация след 01.01.2007
DA WOLF написа:от нова година коли внесени от EU ще се пререгистрират директно в нашите отделения на кат само че задължителни ще са оригиналните документи на колата от покупката, талона, и ПРЕГЛЕДА който трябва да е ВАЛИДЕН било то пикел за австрия тюф за германия и т.н....новина от кухнята на КАТ враца- днес е пристигнала официалната заповед до началникъ![]()
пс.чакайте а паднат цените от нова годин
Това доста оскъпява така любимите ни Е30/Е34/Е36 - погледнете колко струва кола с изтекъл ТЮФ и такава с валиден... Разликата не е за подценяване. А и като се замисли човек, евтините коли няма да са смислени за внос.
Например, свястна Е30ка с ТЮФ се купува за минимум 800 евра, 600 евра да отидеш да я вземеш и да се върнеш с нея, около 700 лева ЕКО такси, регистрация и ГО... И на финала си на над 3000 лева - тоест колкото можеш да си я купиш в България... Като разбира се, цената не включва риска да попаднеш на някой кокошарник

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
За старите коли спадането ще е още по осезаемо според мен понеже измисленото ДДС което се плащаше до момента представлява по-голямата част от цената на такива евтини коли . На по-новите и скъпи спадането няма много да се забележи - от 30000 примерно на 28000. Това спадане ще е по-малко като процент от варирането на цените между различните оферти за подобрни автомобили на пазара.
Re: регистрация след 01.01.2007
viper написа:DA WOLF написа:от нова година коли внесени от EU ще се пререгистрират директно в нашите отделения на кат само че задължителни ще са оригиналните документи на колата от покупката, талона, и ПРЕГЛЕДА който трябва да е ВАЛИДЕН било то пикел за австрия тюф за германия и т.н....новина от кухнята на КАТ враца- днес е пристигнала официалната заповед до началникъ![]()
пс.чакайте а паднат цените от нова годин
Това доста оскъпява така любимите ни Е30/Е34/Е36 - погледнете колко струва кола с изтекъл ТЮФ и такава с валиден... Разликата не е за подценяване. А и като се замисли човек, евтините коли няма да са смислени за внос.
Например, свястна Е30ка с ТЮФ се купува за минимум 800 евра, 600 евра да отидеш да я вземеш и да се върнеш с нея, около 700 лева ЕКО такси, регистрация и ГО... И на финала си на над 3000 лева - тоест колкото можеш да си я купиш в България... Като разбира се, цената не включва риска да попаднеш на някой кокошарник
Ей тука съм на 00% зад тбе

Колите които имат реални документи и прегледи по европата са в пъти по-скъпи от колите в БГ в момента. Знаете ли, че колите които идват от Италия са с документи за старо желязо? Те са бракувани в страната си. Колите които са в Австрия са само за кспорт, те нямат прегледи и по техните стандарти, такъв немогат да минат. Ако искате е34 от италия без преглед плащат там 200 евра и я получавате. А ко искате е34ка с преглед от австрия, ще платите поне 2500 евра.
48 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4