BMW Xlethics .. (lot of pictures!)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 13 Дек 2006, 11:56

Трябва да го пратя и бащата на едно такова мероприятие,защото е ловец и за него колата за планина (лов) е или нива или газка,всичко друго "щяло да умре горе" :D
Tux0 Ca !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 13 Дек 2006, 12:13

Мда хубави снимки :D
what a helluva ride

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 13 Дек 2006, 14:09

Снимките са жестоки :yes:
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2006, 18:26

Turturelo написа:
CheGevara написа:само трошите колите, и без това не са направени за планини ;)

удари се през ръцете, че я написа тази глупост .. не е в колата проблема, а в задкормилното устройство!

ах.. и на тебе са ти промили мозъка... не случайно дори бмв му викат sav а не suv ;)

не забравяй че х5 е правен за америка, където офроудинга е запазен за определени марки и бмв не е една от тях и никои никога не си е мислил че е... торсионно твърдата автомобилната рама (а не тип "стълба" която се суче и ляга на терена), липсата на понижаващи предавки и заключващи се дифове трябва да ти говори нещо... за ъглите на атака и отдалечаване дори не споменавам.. нито за десетките електрически куплунзи видни отдолу само на педи от земята... да не говориме за липсата на брони по шасито, двойни куки за теглене и дърпане и тн...

не бъркай карането във кални коловози със офроудинг.. :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 13 Дек 2006, 18:49

alx написа:не бъркай карането във кални коловози със офроудинг.. :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не че нещо, ама така като гледам къде сте карали "офроуд" - айде да не се изхвърлям да казвам, че ще мина с М-ката оттам, но с Е34-ката 100%!
Офроудаджии :mhihi: :mhihi: :mhihi:
MORE BEER!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Дек 2006, 19:45

alx написа:
Turturelo написа:
CheGevara написа:само трошите колите, и без това не са направени за планини ;)

удари се през ръцете, че я написа тази глупост .. не е в колата проблема, а в задкормилното устройство!

ах.. и на тебе са ти промили мозъка... не случайно дори бмв му викат sav а не suv ;)

не забравяй че х5 е правен за америка, където офроудинга е запазен за определени марки и бмв не е една от тях и никои никога не си е мислил че е... торсионно твърдата автомобилната рама (а не тип "стълба" която се суче и ляга на терена), липсата на понижаващи предавки и заключващи се дифове трябва да ти говори нещо... за ъглите на атака и отдалечаване дори не споменавам.. нито за десетките електрически куплунзи видни отдолу само на педи от земята... да не говориме за липсата на брони по шасито, двойни куки за теглене и дърпане и тн...

не бъркай карането във кални коловози със офроудинг.. :)

краен както винаги .. за пореден път си мисля, че си поизсмукваш от пръстите разни неща, само и само да има какво да напишеш :winky:
Я ми изброй марките и моделите сток джипки в производство в момента, които съдържат всички изброените до едно от теб неща, а после ако успея да ги намеря ще ти пусна снимки от Намибия да видиш колко са ми промили мозъка и дали бъркам калните коловози с оф-роуд. :D
Мисълта ми беше, че никой не подозира как абсолютно сток джипка с широките летни гуми минава от места, от където никой не си е мислил, че ще мине. Много от снимките, където ходих нямам, защото няма как да изляза от колата да снимам .. не си вади грешни изводи от тези, които съм постнал ;)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Дек 2006, 19:46

Azrail написа:
alx написа:не бъркай карането във кални коловози със офроудинг.. :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Не че нещо, ама така като гледам къде сте карали "офроуд" - айде да не се изхвърлям да казвам, че ще мина с М-ката оттам, но с Е34-ката 100%!
Офроудаджии :mhihi: :mhihi: :mhihi:

искаш ли да сложим по някой лев и да отидем да минеш? Аз съм навит .. :winky:

Пуснах 10 красиви снимки и веднага излязоха спецовете .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Дек 2006, 20:05

Още снимки има ли на Х3ката ?
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Дек 2006, 20:26

имам 1 DVD със снимки ама няма смисъл да качвам .. :roll:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2006, 20:34

Turturelo написа:краен както винаги .. за пореден път си мисля, че си поизсмукваш от пръстите разни неща, само и само да има какво да напишеш :winky:
Я ми изброй марките и моделите сток джипки в производство в момента, които съдържат всички изброените до едно от теб неща

е, аз може да не съм се катерил около банско, но съм счупил това онова на рубикона- включително и главата като се обърнах назад със един вранглер... а там едно бмв не съм видял да се е пуснало..

за сток джиповете в момента.. ще се учудиш - тойота лендкрузер, тойота еф джей, мерцедес мл, мерцедес г и гл, порше кайен (вкл. и турбото), фв туарег.. почти всички джипове на джип, всички лендровъри, рейндж ровър... така ... по памет.. даже като се замисля във класа си х5цата е единствената без понижаващ диф и блокаж и опция за щитове отдолу

Мисълта ми беше, че никой не подозира как абсолютно сток джипка с широките летни гуми минава от места, от където никой не си е мислил, че ще мине.

ключовата ти дума тука определяща понятието ти за офроудинг е "широките летни гуми". при ситуацийте за които аз ти говоря понятието "летни гуми" е .. смешно. това твоето е все едно да ми кажеш че 4.8ис-ката със 20 цоловите диамариси може да тръгне на 15% заснежен асфалт.. аз ти казвам че не може :) а ти ми говори за летни гуми и всъдеходност... :) щом сте издрапали със летните гуми.. това не е летва за сложен терен.

но снимките са готини.. жалко че няма сега сняг на банско... изведнаж ми се прикара борд...
алекс
трабант 601с
разни други возила

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 13 Дек 2006, 21:06

alx написа:е, аз може да не съм се катерил около банско, но съм счупил това онова на рубикона- включително и главата като се обърнах назад със един вранглер... а там едно бмв не съм видял да се е пуснало..

за сток джиповете в момента.. ще се учудиш - тойота лендкрузер, тойота еф джей, мерцедес мл, мерцедес г и гл, порше кайен (вкл. и турбото), фв туарег.. почти всички джипове на джип, всички лендровъри, рейндж ровър... така ... по памет.. даже като се замисля във класа си х5цата е единствената без понижаващ диф и блокаж и опция за щитове отдолу

не не не .. кои от тях имат всички неща, които изброи - " (а не тип "стълба" която се суче и ляга на терена), липсата на понижаващи предавки и заключващи се дифове трябва да ти говори нещо... за ъглите на атака и отдалечаване дори не споменавам.. нито за десетките електрически куплунзи видни отдолу само на педи от земята... да не говориме за липсата на брони по шасито, двойни куки за теглене и дърпане и тн... "

май окапаха .. :roll:

alx написа:ключовата ти дума тука определяща понятието ти за офроудинг е "широките летни гуми".

ахааа .. може и аз да не разбирам .. няма начин ти да не знаеш по-добре от мен самия какви са моите понятия .. м/у другото не знам защо ти реши, че говорим за ултра хард оф-роуд, където се хвърли? Цялата идея на поста ми беше, че никой не предполага колко добри са X5 и X3 извън пътя дори и с нормалните гуми, с които идват от завода.

alx написа:но снимките са готини.. жалко че няма сега сняг на банско... изведнаж ми се прикара борд...

сега може и да има .. снимките са от преди няколко месеца .. ама ти все бързаш .. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Дек 2006, 21:35

и аз не мога да възприема тези прасета с нископрофилни гуми като офроад машини. явно електрониката си казва думата... ?

за банско - няма сняг, събота и неделя бях там ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Дек 2006, 21:44

Turturelo написа:не не не .. кои от тях имат всички неща, които изброи - " (а не тип "стълба" която се суче и ляга на терена), липсата на понижаващи предавки и заключващи се дифове трябва да ти говори нещо... да не говориме за липсата на брони по шасито, двойни куки за теглене и дърпане и тн...

всичките които ти ги написах са стълби, със понижаващи дифове и блокаж, със брони по шасито (да, вярно за някои са екстри или афтърмаркет) и имат двойни куки за теглене и дърпане...

не, просто коментирах снимките.. и отреагирах на поста ти за "написаната глупост и че проблема е във зку-то"...

ясно е че х5-цата (и х3-ката) не са за екстрим офроудинг... но ти се опита да ги представиш като много добри и наравно със другите във класа си.. и мисълта ми беше че сравнено със мл-а и туарега х5-цата си е паркетен всъдеход и никога не е била замисляна за нещо друго.. ...

а за банско.. и да бързам и да не бързам тая година няма да ме огрее.. .
Последна промяна alx на 13 Дек 2006, 23:03, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i Vanos и Е60 525i
Мечтае да кара: F10

Мнение от Runner » 13 Дек 2006, 22:57

Turturelo написа:имам 1 DVD със снимки ама няма смисъл да качвам .. :roll:

Има, има. Кой ти каза, че няма :P :)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Дек 2006, 0:19

alx написа:всичките които ти ги написах са стълби, със понижаващи дифове и блокаж, със брони по шасито (да, вярно за някои са екстри или афтърмаркет) и имат двойни куки за теглене и дърпане...

не, просто коментирах снимките.. и отреагирах на поста ти за "написаната глупост и че проблема е във зку-то"... .

да .. и продължавам да го твърдя! Специалист като теб знае, че половината от офф-роуда е "ЗКУ-то"... и подготвен автомобил да ти дадат, като си лумпел и се набиеш където не трябва и както не трябва .. си до там.

alx написа:ясно е че х5-цата (и х3-ката) не са за екстрим офроудинг... но ти се опита да ги представиш като много добри и наравно със другите във класа си.. и мисълта ми беше че сравнено със мл-а и туарега х5-цата си е паркетен всъдеход и никога не е била замисляна за нещо друго.. ...

Странно, защото имах удоволствето да карам точно X5 vs. ML vs. Q7 vs. Tuareg и vs. Cayene .. да ти кажа, че през въпросния off-road (не само по мойте понятия ;) )минаха само E70, Cayene и Touareg, като на практика последните две са едно и също!
ML-а ли е джипка? Off Road пакета с блокаж и понижаващи предавки му е опция!!!
Land Rover на времето разпространяваха едно много готино видео, където един пич демонстративно мина през една рекичка, напълни купето с вода и благодарение на качествата и шнорхела излезе от другата страна .. та решихме да пробваме добрия стар Deffender малко преди Дару да спре да ги продава в една рекичка .. ма ни дърпха, че угасна .. жиците някъде сдали багажа.. :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум