Посъветвайте един бъдещ член на клуба
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Има цял подфорум посветен на това купе Е36!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=8
Там ще намериш много инфо и за 318is
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=8
Там ще намериш много инфо и за 318is

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Аз бих казал, че може да се замисли и за Е34 - също страхотна машина, много по-лускозна и комфортна от Е30-ката. Знам ли човека обаче - не е за млади щофьори по принцип (особено безрасъдни такива).
BMW only!
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Може би моята информация е по прясна, в такъв смисъл, че си купих колата преди година, а преди това огледах поне 50 коли и обиколих България в търсене. Да не говорим че разпилях поне 500 лв. в обикаляне. Но по темата - абсолютно са прави колегите че за 5000 лв. Е36 няма, или по-скоро има, но ще ти побелее главата. Цената на читава кола от този модел е над 7000лв.,че и нагоре. Споделям го от личен опит, а повярвай имам такъв, а и се доубедих при търсенето на моята кола, която все пак така и не купих от България. ЗА едно нещо не съм съгласен - тея стотачки месечно за подръжка. Не знам кой каква кола има и как я кара, но аз за 10 000км. единствените ми разходи са за бензин, но верно и колата ми е в перфектно състояние, просто я купих такава, а това което не ми харесваше бе веднага сменено. На мен ми дойде всичко с превеждането на колата във вид, който да ме устройва /а съм идиот в отношение изправност и не жаля пари за това/ точно 9000лв.
- QuickSilveR
- Потребител
-
Да прави сте, че теглене на заем за кола си е меко казано набутвация. Нещата за това ги премислям от доста време и 1-во бях решил да тегля заем, но после се отказах защото наистина доста пари ще "подаря" на банката. След това реших да спестявам докато посъбера пари, но по груби сметки аз тези 5000 ще ги събера за около 3,5 години а тогава не се знае на какъв акъл ще съм и можеби ще искам Е46 от което следва че пак ще трябва спестяване, но както се вика "Не се знае знае ли се?!" както и да е. Та това беше окончателното ми решение до вчера, когато един колега дойде с една 318 Е36 '97г. беше си я взел преди 1 час та мина да се похвали. И тогава реших че може за идните празници да си направа и аз един такъв подарък, но вие тук почти ме разубедихте че с тези 5000лв не мога да направа нищо (не ви упреквам) и аз си мисля че това са моалко пари но всеки според възможностите си... другото което ме наведе още повече за мисълта за заема е че просто искам да си имам своя собствена кола (Москвича е на баща ми, но аз го карам) и след време да мога да кажа: Тази кола си е лично моя и аз съм си изкарал парите за нея..." И искам когато се кача в автомобила това наистина да е АВТОМОБИЛ а не някъв Голф 3- избивачка на комплекси с пернишка регистрация, затъмнени стъкла и лепенка GTI (само пример
) искам следващата кола която ще карам да е BMW защото да караш такъв автомобил е стил, уважение към самият себе си, любов към автомобилите и към пътя и още куп други неща.Това е автомобил със свое излъчвване което малцина го разбират. Не е ли така?!
А колкото до сменяването на части и консумативи не се притеснявайте аз работя в една фирмра за внос и търговия с авточасти и каквото ми трябва го взимам на половин цена та дори и по малко.
Ако става въпрос за разходите за гориво аз всеки мсесец вкарвам от 120 лв нагоре за бензин. Москвича ми гори градско 9-10 по груби сметки, а извънграско дори по малко от 8, но както и да е това не от чак такова значение, защото когато натисна педала на газта искам да усетя ускорението и всеки да се чуди какъв е тоя Москвич? Това с какъв двигател е? А си е със заводския двигател в добро техническо състояние (без никакви "ъпгрйди") Аз дори исках да пиша там в една тема дето някакъв се хвалеше с неговото ауди и незнам си какво и как издухал някакво BMW и т.н. та исках да пиша че тези аудита за нищо не стават и че с Дедо Моско ги късам на изкачване на баир, а шофьора направо щеше да си изяде обувките от яд. Тази история е съвсем сериозна да не помислите че се ебавам
Тука малко се отколоних от темата. Айде стига за тази вечер. На стоящите до късно и четящи темата им пожелавам лека нощ и ви призовавам КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И НЕ НАРУШАВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!

А колкото до сменяването на части и консумативи не се притеснявайте аз работя в една фирмра за внос и търговия с авточасти и каквото ми трябва го взимам на половин цена та дори и по малко.
Ако става въпрос за разходите за гориво аз всеки мсесец вкарвам от 120 лв нагоре за бензин. Москвича ми гори градско 9-10 по груби сметки, а извънграско дори по малко от 8, но както и да е това не от чак такова значение, защото когато натисна педала на газта искам да усетя ускорението и всеки да се чуди какъв е тоя Москвич? Това с какъв двигател е? А си е със заводския двигател в добро техническо състояние (без никакви "ъпгрйди") Аз дори исках да пиша там в една тема дето някакъв се хвалеше с неговото ауди и незнам си какво и как издухал някакво BMW и т.н. та исках да пиша че тези аудита за нищо не стават и че с Дедо Моско ги късам на изкачване на баир, а шофьора направо щеше да си изяде обувките от яд. Тази история е съвсем сериозна да не помислите че се ебавам

Тука малко се отколоних от темата. Айде стига за тази вечер. На стоящите до късно и четящи темата им пожелавам лека нощ и ви призовавам КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО И НЕ НАРУШАВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!
- Loewe
- младши ентусиаст
-
QuickSilveR написа: И искам когато се кача в автомобила това наистина да е АВТОМОБИЛ а не някъв Голф 3- избивачка на комплекси с пернишка регистрация, затъмнени стъкла и лепенка GTI (само пример) искам следващата кола която ще карам да е BMW защото да караш такъв автомобил е стил, уважение към самият себе си, любов към автомобилите и към пътя и още куп други неща.Това е автомобил със свое излъчвване което малцина го разбират. Не е ли така?!....
Направо изчетка форума

...Аз дори исках да пиша там в една тема дето някакъв се хвалеше с неговото ауди и незнам си какво и как издухал някакво BMW и т.н. та исках да пиша че тези аудита за нищо не стават и че с Дедо Моско ги късам на изкачване на баир, а шофьора направо щеше да си изяде обувките от яд. Тази история е съвсем сериозна да не помислите че се ебавам![]()
А иначе Дедо Моско загрява ли яко по байра?! Айде и ние да сме карали някога Москвич а

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- QuickSilveR
- Потребител
-
Не четкам форума просто аз така го разбирам. За мен това е истината.
А и човек, когато на една кола всичко и е наред (по двигате, ходова част, купе) просто няма да има причина да ти прави проблеми от към прегряване, преразход на гориво и каквото и да било. не казвам че прегрява или загрява яко, а просто си държи нормална работна температура от 80градуса, освен когато минавам през панчарево за към бистрица и малко след бистрица тогава подминава 80 но не е достигал 100 градуса. При това говорим за нормално каране около 60- 70км/час. завършил съм ПГТ по Транспорт и за мен няма никви ядове ако има нещо по мотора да си го оправа та всичко да си е ок и колата да си върви нормално.
А и човек, когато на една кола всичко и е наред (по двигате, ходова част, купе) просто няма да има причина да ти прави проблеми от към прегряване, преразход на гориво и каквото и да било. не казвам че прегрява или загрява яко, а просто си държи нормална работна температура от 80градуса, освен когато минавам през панчарево за към бистрица и малко след бистрица тогава подминава 80 но не е достигал 100 градуса. При това говорим за нормално каране около 60- 70км/час. завършил съм ПГТ по Транспорт и за мен няма никви ядове ако има нещо по мотора да си го оправа та всичко да си е ок и колата да си върви нормално.
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3

иначе по темата ако се разровиш малко по обстойно във под-форуми Е30 и Е36 сам ще прецениш кой модел ще ти бъде по джоба

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- QuickSilveR
- Потребител
-
Геца надявам се да си доволен сега
Абе кво да ти кажа на мен това ми е мечтата за сега - 318 или 320 Е36.
Днес бях седнал и си мислех, че сега живея с родителите си и имам възможност да го изплащам този заем, защото все пак нямам разходи като квартира и т.н. а и ще имам подкрепа от родителите си. И така докато съм още млад ще съм "отметнал" поне 1 нещо което е необходимо в живота - да имам собствен автомобил за който съм си мечтал. А за собствено жилище няма да говорим защото това не е по джоба на всеки за съжаление....

Абе кво да ти кажа на мен това ми е мечтата за сега - 318 или 320 Е36.
Днес бях седнал и си мислех, че сега живея с родителите си и имам възможност да го изплащам този заем, защото все пак нямам разходи като квартира и т.н. а и ще имам подкрепа от родителите си. И така докато съм още млад ще съм "отметнал" поне 1 нещо което е необходимо в живота - да имам собствен автомобил за който съм си мечтал. А за собствено жилище няма да говорим защото това не е по джоба на всеки за съжаление....
Аз карам внимателно и се старая да не нарушавам "Закона за движение по пътищата" и по никакъв повод не давам пари на катаджий! Направи го и ТИ!
- mastorpetko
- младши ентусиаст
-
QuickSilveR написа:И искам когато се кача в автомобила това наистина да е АВТОМОБИЛ а не някъв Голф 3- избивачка на комплекси с пернишка регистрация, затъмнени стъкла и лепенка GTI (само пример)
Колега, според мен щом с мускала ги късаш и то на баир, с бимата направо тук-там ще стъпваш на пътя. Гледах клипчета в москвич-форума и в темата имаше постове от рода "От 0 до 100 за 15 секунди, хаде сега да кажат, че москвича е тромав!"
А гледам, че споменаваш голф в мнението си, предполагам обаче, че не момчетата с голфове са избивачи на комплекси, а по-скоро ти си се комплексирал от москвето и сега си решил да преобърнеш живота си на 180 градуса и да започнеш да комплексираш останалите

А иначе по темата, лично мое мнение е, че млад шофьор с ограничен бюджет е много по-добре да покара няколко по-малки градски коли и след някоя година понатрупан опит и пари, да помисли за нещо по-маниашко. Имай предвид, че за 5 000 лева неможеш читав Г3 "избивач на комплекси" (демек 16в) да си вземеш, камо ли БМВ която е класи над Голф, най-малкото като цена и поддръжка

- QuickSilveR
- Потребител
-
Приятел с това за голфа исках само да разведря обстановката са да не кажеш че си се засегнал нещо. а и се сетих че преди време в някъв вестник имаше статия как от обикновен голф може да изкараме към 300коня, та там ставаше въпрос за тъмните стъкла с колко коня дигат и т.н. аз Москвича си го карам и ми е през онова така че не мисла че имам някакви комплекси които да избивам. просто искам такава кола защото ми харесва а и след евентуалната покупка на BMW-то не мисля че ще преустанова карането и на москвича.Той просто вече си е ретро кола
Това за Москвича от 0 до 100 за 15 сек е вярно. ако искаш ще те повозя и ти ще засичаш
а и заводски си го дават така. става въпрос за 2140

Това за Москвича от 0 до 100 за 15 сек е вярно. ако искаш ще те повозя и ти ще засичаш

Аз карам внимателно и се старая да не нарушавам "Закона за движение по пътищата" и по никакъв повод не давам пари на катаджий! Направи го и ТИ!
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Абе това за заема дето ти го казват, че е кофти да го даваш за кола си е така, ама има и друго: По добре го дай сега, докато живееш при ваще и имаш опора, че после вече хич няма да се наканиш!

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
За пореден път се обеждавам, че във форума има хора, които просто не са на НИКАКВО интелектуално ниво. Не на ниско, а на никакво.
Престанете бе, престанете...
Защо като се регистрира някой с Е90 всички му лижат гъза, а като се регистрира момчето с Москвича някои хора започнаха да му се подиграват...
Вие много добре знаете кои сте.... Евала на Гецата и на ICE, на amd и на всички, които се отнасяте сериозно към темата. Какво значение има колата на момчето, а
Веднага храна. Ама като дойде пича с Е65 всички мълчите, защото не знаете колко е луд нали така и ви е шубе. Дръжте се като сплотено семейство и помагайте на хората. Това, че вие карате БМВ-та, а той не, не ви прави повече от него. Напротив!!! Той е повече от вас, защото на вас са ви дали мама и тате пари, а той има стремеж да постигне всичко сам. Евала пич, поздравявам те...
И аз не съм лишен от нищо, но никога няма да се подигравам на човек, който кара по евтина кола от моята, защото знам, че можеше аз да съм на негово място. Едната кола не променя човека, някои сте си останали същите, разберете го...
Аз на ваше място бих се засрамил. Защо не му помогнете. А? Момчето попита дали някой ще отиде на оглед с него (още когато беше навит да тегли заем) и никой не каза аз ще дойда...ЗАЩО ЛИ??? Защото няма да си купува Е90 от Камор Ауто. Евала пичове, само че не се знае кога живота ще се обърне срещу вас и ще разполагате с по 500лв. на месец та дори и по-малко и с тях ще трябва да издържате цяло семейство. Не го пожелавам на никой от вас, защото преди всичко съм човек.
Държанието ви е различно към новите и към по старите (дори те да са спамери). Като се регистрира някой нов, веднага един леген с храна после ела на ЕКО да се докажеш и ако дойде, тогава той вече е "при големите". А вие "големите" осъзнавате ли колко сте малки всъшност
Вие дето се подигравате сте точно 5-10 човека и много добре се знаете кои сте. Имали сте подкрепата на родителите си, както повечето от нас, но това че сме в БМВ Форум не значи, че всички сме главозамаяни сноби, нали така? Вземете пример от останалата част от форума, които посещават дома за сираци и помагат на хората, при несполука веднага се отзовават...ОПИТАЙТЕ няма да ви стане нищо.
Момчето казва, че на баира Москвича вървял...Еми да за него си върви, защото той това кара, и може да не е имал възможност да усети сладостта на кола над 200к.с. примерно. Значи ли това, че трябва да се пишат коментари, които малко или много го усмиват? Към такива хора трябва да изпитваме респект, защото той е българина, който си изкарва хляба и всяко удоволствие с пот на челото, а не вика мамо дай, тате дай. Разберете, че не може да си стойностен човек и да се възхищаваш на псевдомутрите в Б-ия, защото са си купили някаква по-нова кола. Така всеки може...Някой чужд "инвеститор" да си изпере парите чрез теб и ти после да говориш колко си могъщ. А не правите сметка, че вчера са станали 3 опита за убийство свързани с покойния Милтенов като единия е успешен и не се сещате, че утре вие може да сте на това място. Такива на никой от нас не са му обходими.
Бъдете хора, заслужаващи уважение, хора на които да може да се разчита, хора които да дават съвети (безплатни са все още...ама за вас това, което не се измерва в пари не представлява нищо).
Стига толкова оффтопик, мисля че казах това, което имах да казвам извън темата...
Що се отнася до момчето с Москвича...
...Приятел, недей да теглиш заем за кола. Това наистина не е най-умното нещо, за което можеш да дадеш парите си. Опитай се да инвестираш в бизнес или в нещо, от което парите ти ще се умножат или ще се върнат. Е36-цата или Е30-ската може да си струват парите, но ти с плащането на колата се разделяш с тези пари. От там на сетне започва само действие изваждане. Ясно, можеш да взимаш части по-тънко, родителите ти малко или много ще ти помагат, но тая инвестиция ще е все едно да наливаш от пусто в празно. Колата след време се обезценява и ти го знаеш. Направи някакъв малък бизнес с този капитал, който ще ти отпусне банката, по 15лв. допълнително да взимаш на ден за 1 година ще си възвърнеш парите, а след тази една година ще можеш спокойно да започнеш да си ги събираш. След това ще ти стане сладко, не се знае дали с тези пари, които ще изкараш няма да ти се иска да доразвиеш бизнеса си или ще ги пръснеш за коли и пр. Все си мисля, че ще искаш да уголемиш мащабите на бизнеса си. Ще се опитам да ти дам за пример моята ситуация, която е почти идентична...
На 18 години съм и така да се каже през тези години съм се лишавал от някои неща и парите които са ми давали майка ми и баща ми не са отивали до стотинка в кафета. Винаги съм заделял малко. В момента имам събрани 12 000лв. Минава ми през ума да си купя Е39-ка след като влезем в ЕС, но с влизането в сервиз на тая Е39-ка ставам по-лек с по 1000лв. всеки път. Реших да направя бизнес с таксита. Малък, но все пак е нещо...
Абсолютно сам без знанието на родителите ми поех самоинициятива и започнах да търся познати, приятели и връзки за да осъществя идеята си. Така се случи, че се опитаха да ме извъртят с парите. Не се получи. Тогава разбра баща ми и завърши с добър край за мен. Не се отказах, защото знам, че каквото и да направиш срещаш трудности и си мислех, че ще ми е по-сладко. Сега съм на прага да осъществя идеята си и съм много доволен от себе си. Знам, че няма да е лесно още повече, че съм ученик, но ако искам да успея САМ ще трябва да се боря.
Така че не си давай парите за кола. Кола си имаш, вози ли те? Вози те!!! Върши ли ти работа??? Върши ти!!! Какво искаш повече? Стреми се към това да си сам шеф на себе си и да не те командва никой. Никой не иска да е цял живот роб на "чорбаджийте".
Това беше от мен
P.S. Като че ли не е много правилно аз 18 годишния пубертет да ти давам съвети, но игнорирай това, че съм на толкова години и се замисли. А на злонамерените не им обръщай внимание, винаги ги има.
Поздрави и ако имаш нужда от някаква помощ свирни, ако може ще помагаме.

Престанете бе, престанете...
Защо като се регистрира някой с Е90 всички му лижат гъза, а като се регистрира момчето с Москвича някои хора започнаха да му се подиграват...

Веднага храна. Ама като дойде пича с Е65 всички мълчите, защото не знаете колко е луд нали така и ви е шубе. Дръжте се като сплотено семейство и помагайте на хората. Това, че вие карате БМВ-та, а той не, не ви прави повече от него. Напротив!!! Той е повече от вас, защото на вас са ви дали мама и тате пари, а той има стремеж да постигне всичко сам. Евала пич, поздравявам те...

И аз не съм лишен от нищо, но никога няма да се подигравам на човек, който кара по евтина кола от моята, защото знам, че можеше аз да съм на негово място. Едната кола не променя човека, някои сте си останали същите, разберете го...

Аз на ваше място бих се засрамил. Защо не му помогнете. А? Момчето попита дали някой ще отиде на оглед с него (още когато беше навит да тегли заем) и никой не каза аз ще дойда...ЗАЩО ЛИ??? Защото няма да си купува Е90 от Камор Ауто. Евала пичове, само че не се знае кога живота ще се обърне срещу вас и ще разполагате с по 500лв. на месец та дори и по-малко и с тях ще трябва да издържате цяло семейство. Не го пожелавам на никой от вас, защото преди всичко съм човек.

Държанието ви е различно към новите и към по старите (дори те да са спамери). Като се регистрира някой нов, веднага един леген с храна после ела на ЕКО да се докажеш и ако дойде, тогава той вече е "при големите". А вие "големите" осъзнавате ли колко сте малки всъшност

Вие дето се подигравате сте точно 5-10 човека и много добре се знаете кои сте. Имали сте подкрепата на родителите си, както повечето от нас, но това че сме в БМВ Форум не значи, че всички сме главозамаяни сноби, нали така? Вземете пример от останалата част от форума, които посещават дома за сираци и помагат на хората, при несполука веднага се отзовават...ОПИТАЙТЕ няма да ви стане нищо.

Момчето казва, че на баира Москвича вървял...Еми да за него си върви, защото той това кара, и може да не е имал възможност да усети сладостта на кола над 200к.с. примерно. Значи ли това, че трябва да се пишат коментари, които малко или много го усмиват? Към такива хора трябва да изпитваме респект, защото той е българина, който си изкарва хляба и всяко удоволствие с пот на челото, а не вика мамо дай, тате дай. Разберете, че не може да си стойностен човек и да се възхищаваш на псевдомутрите в Б-ия, защото са си купили някаква по-нова кола. Така всеки може...Някой чужд "инвеститор" да си изпере парите чрез теб и ти после да говориш колко си могъщ. А не правите сметка, че вчера са станали 3 опита за убийство свързани с покойния Милтенов като единия е успешен и не се сещате, че утре вие може да сте на това място. Такива на никой от нас не са му обходими.

Бъдете хора, заслужаващи уважение, хора на които да може да се разчита, хора които да дават съвети (безплатни са все още...ама за вас това, което не се измерва в пари не представлява нищо).

Стига толкова оффтопик, мисля че казах това, което имах да казвам извън темата...

Що се отнася до момчето с Москвича...

...Приятел, недей да теглиш заем за кола. Това наистина не е най-умното нещо, за което можеш да дадеш парите си. Опитай се да инвестираш в бизнес или в нещо, от което парите ти ще се умножат или ще се върнат. Е36-цата или Е30-ската може да си струват парите, но ти с плащането на колата се разделяш с тези пари. От там на сетне започва само действие изваждане. Ясно, можеш да взимаш части по-тънко, родителите ти малко или много ще ти помагат, но тая инвестиция ще е все едно да наливаш от пусто в празно. Колата след време се обезценява и ти го знаеш. Направи някакъв малък бизнес с този капитал, който ще ти отпусне банката, по 15лв. допълнително да взимаш на ден за 1 година ще си възвърнеш парите, а след тази една година ще можеш спокойно да започнеш да си ги събираш. След това ще ти стане сладко, не се знае дали с тези пари, които ще изкараш няма да ти се иска да доразвиеш бизнеса си или ще ги пръснеш за коли и пр. Все си мисля, че ще искаш да уголемиш мащабите на бизнеса си. Ще се опитам да ти дам за пример моята ситуация, която е почти идентична...
На 18 години съм и така да се каже през тези години съм се лишавал от някои неща и парите които са ми давали майка ми и баща ми не са отивали до стотинка в кафета. Винаги съм заделял малко. В момента имам събрани 12 000лв. Минава ми през ума да си купя Е39-ка след като влезем в ЕС, но с влизането в сервиз на тая Е39-ка ставам по-лек с по 1000лв. всеки път. Реших да направя бизнес с таксита. Малък, но все пак е нещо...

Абсолютно сам без знанието на родителите ми поех самоинициятива и започнах да търся познати, приятели и връзки за да осъществя идеята си. Така се случи, че се опитаха да ме извъртят с парите. Не се получи. Тогава разбра баща ми и завърши с добър край за мен. Не се отказах, защото знам, че каквото и да направиш срещаш трудности и си мислех, че ще ми е по-сладко. Сега съм на прага да осъществя идеята си и съм много доволен от себе си. Знам, че няма да е лесно още повече, че съм ученик, но ако искам да успея САМ ще трябва да се боря.

Така че не си давай парите за кола. Кола си имаш, вози ли те? Вози те!!! Върши ли ти работа??? Върши ти!!! Какво искаш повече? Стреми се към това да си сам шеф на себе си и да не те командва никой. Никой не иска да е цял живот роб на "чорбаджийте".

Това беше от мен

P.S. Като че ли не е много правилно аз 18 годишния пубертет да ти давам съвети, но игнорирай това, че съм на толкова години и се замисли. А на злонамерените не им обръщай внимание, винаги ги има.
Поздрави и ако имаш нужда от някаква помощ свирни, ако може ще помагаме.

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Здраво спестяване от закуски и кафета е паднало
12000 лева . По въпроса за инвестицията в кола. Значи ако ги имаш парите дай ги , лошо няма , проблема е че ще ги вземаш от банка и доколкото разбрах ще ги връщаш 3 години - това не е добра идея. А за бизнес с 5000лв съм силно скептичен. Отминаха тия времена когато можеше да направиш гаражно магазинче и да продаваш сирене и хляб, а дори и за такова начинание няма да ти стигнат в пъти по толкова пари. Така че по-добре изчакай поработи някоя година виж какви пари можеш да спестяваш, виж как ще прогресираш със заплатата, и тогава си направи точна сметка. Това е моят съвет въпреки че като познавам себе си ако бях на твое място сигурно щях да направя това което вече съм си решил независимо кой какво ми казва.

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
QuickSilveR написа:Да прави сте, че теглене на заем за кола си е меко казано набутвация. Нещата за това ги премислям от доста време и 1-во бях решил да тегля заем, но после се отказах защото наистина доста пари ще "подаря" на банката.
То при всички заеми си преебан. За първата си кола теглих заем (още го изплащам) но не съжалявам изобщо. Лошото е че освен за заема ти трябва още доста пари за смяна на консумативи + някой и друг ремонт.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3