Последно, какво става след 01.01.2007?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
filipf написа:Не мога да Ви разбера, като почнете акцизи, ДДС- та Евро 1,2,3,4 и прочие....
Не разбрахте ли че като си купите кола от Пловдив в София не и плащате акциз![]()
Няма митнически режим - няма акциз!!! Може да измислат някаква такса при регистрация и нищо повече това е.
и аз смятам така

не виждам за какво са тези излишни притеснения и коментари

- deliveryman
- младши ентусиаст
-
filipf написа:Не мога да Ви разбера, като почнете акцизи, ДДС- та Евро 1,2,3,4 и прочие....
Не разбрахте ли че като си купите кола от Пловдив в София не и плащате акциз![]()
Няма митнически режим - няма акциз!!! Може да измислат някаква такса при регистрация и нищо повече това е.
Aко си купиш кола от Франция която няма Евро 4 и искаш да я регистрираш в Германия примерно,мисля си че ще ти се зарадват....
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
filipf написа:1. За какво ми е да регистрирам колата от Франция в Германия като мога да си я карам с френската регистрация!
2. Екологичните норми НЯМАТ НИЩО ОБЩО С МИТНИЧЕСКИТЕ РЕЖИМИ!
пояснения по:
1. можеш ако не живееш в ГЕР. Ако живееш в ГЕР имаш право 6 мес. да я караш ИЛИ трябва да си платиш пътния данък в ГЕР. Всички друго е незаконно!
2. така е ...
Nucl3arDru1D написа:filipf написа:Не мога да Ви разбера, като почнете акцизи, ДДС- та Евро 1,2,3,4 и прочие....
и аз смятам така![]()
не виждам за какво са тези излишни притеснения и коментари
Да съгласна съм и с двамата.
А по въпроса - най-много да се напием по случай новата година

CheGevara написа....
Има логика в това ако караш над 6 месеца да си платиш пътния данък, аналогично е и положението - когато немец влиза в България си купува винетка.
Идеята на по горните ми постове беше, че няма начин по който да бъдат начислени каквито и да било митни сборове(мита, акцизи и ддс)щом нямаш фактическо минаване от една в друга митническа територия .
Има логика в това ако караш над 6 месеца да си платиш пътния данък, аналогично е и положението - когато немец влиза в България си купува винетка.
Идеята на по горните ми постове беше, че няма начин по който да бъдат начислени каквито и да било митни сборове(мита, акцизи и ддс)щом нямаш фактическо минаване от една в друга митническа територия .
това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари :))
това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари
)
държавата го прави ... според емн ще поефтинеят яко колите като навсякаде
)
и ще има по 200 лева пежа 205
) и фиести ...
ще има и 750 ки за нас по 3000 лева както има за германците
)
а скапаняците от автокъщите говорят глупости за да си продадът скъпите бракми
) щото после са си техни завинаги
)
квато и такса да сложат ще е все таиа 200 коня стара или нова кола ... просто всички ще предпочитат новата ...

държавата го прави ... според емн ще поефтинеят яко колите като навсякаде

и ще има по 200 лева пежа 205

ще има и 750 ки за нас по 3000 лева както има за германците

а скапаняците от автокъщите говорят глупости за да си продадът скъпите бракми

квато и такса да сложат ще е все таиа 200 коня стара или нова кола ... просто всички ще предпочитат новата ...
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Re: това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари
535 написа:това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари)
държавата го прави ... според емн ще поефтинеят яко колите като навсякаде)
и ще има по 200 лева пежа 205) и фиести ...
ще има и 750 ки за нас по 3000 лева както има за германците)
а скапаняците от автокъщите говорят глупости за да си продадът скъпите бракми) щото после са си техни завинаги
)
ми мноу ясну!
като кажат: "ей ся ще видите как ще качат цените след влизането... сега купувайте, че после ще е много по-скъпо!" и направо се попикавам от смях

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Абсолютно сигурно е че колите 2ра употреба ще поевтинеят, може да измислят единствено някаква такса за регистрация по големичка но изобщо не може да се сравнява със сегашните суми които ти начисляват като вкараш кола. Другото което може да се промени е да се направят още по стръмни разните данъци в зависимост от мощността и да ти прибират парите постоянно ако караш змей:) Твърде вероятно е и да се затегнат изискванията за технически прегледи и да не можеш да прекараш разни барутници ако не похарчиш хиляди за катализатори, основни ремонти, накладки и т.н. То в Германия големия товар от по луксозни и мощни коли са ми разправяли че идва чак след като ги купиш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари
535 написа:това с митниците е измислено то лайнари да сабират пари)
държавата го прави ... според емн ще поефтинеят яко колите като навсякаде)
и ще има по 200 лева пежа 205) и фиести ...
ще има и 750 ки за нас по 3000 лева както има за германците)
а скапаняците от автокъщите говорят глупости за да си продадът скъпите бракми) щото после са си техни завинаги
)
е за това си мечтая, като гледам в мобилето 750тки по 1200-1600 евро и направо ченето ми пада, вярно е, че сигурно данъците са убийствени, ама това ми е достатъчно само да си го държа в гаража на село и да го покарвам 1 път в месеца!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3