Видео с Бенгал
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
...искам да добавя, че цялата реклама съм я гледал с отворена уста особено, когато текста на песента "i like the way you sing along", "случайно" съвпадна с кадри как оборотомера стига до червеното....
само имам една забележка, защо всички коли са 323, а последната Е46 е 318... някакси не ми се връзва
само имам една забележка, защо всички коли са 323, а последната Е46 е 318... някакси не ми се връзва

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма никакво "случайно съвпадение"
Докато я гледах, първото, което ми хрумна е колко подходяща за едно БМВ песен е използвана, после се загледах в колите
Но както казах, аз съм си обременен на тая тема. Верно,че 318-та не беше добра идея, обаче все пак имаше М-пакет 

Never mistake motion for action...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
!!Asen_X написа:Качих въпросната реклама в секция мултимедия.
Линк: http://hosting.data.bg/bmw/BMW/Video/Commercials/
В тази връзка искам да попитам на бъдещия ни сайт ще има ли секция, където ще се качват рекламите на БМВ, за да са лесно-достъпни? За всякакви видео-материали ясно, че няма да стигне мястото, но поне за "официалните" мисля, че трябва да намерим

Never mistake motion for action...
dinko_sd написа:ИнтересноИ от това Z4 М Coupe ми потекоха лигите
![]()
Има една реплика от видеото на Бенгъл:
"...the cars is in the first place, not the enviroments..."
Мисля че тази реплика олицетворява до голяма степен идеите на Бенгъл (до колкото аз съм вникнал в тях), а именно че той възприема колите повече като скулптури, отколкото като движещи се неща. Това обяснява може би защо неговите произведения имат доста сложни и преплитащи се линии, ако мога така да се изразя, а не чист и "плавен" вид, какъвто може би трябва да има нещо, което олицетворява движението
![]()
P.S. Очаквам гледната точка на nuzzo, а и не само неговата
моето мнение няма значение,аз не правя БМВ дизайн, само се опитвам да го разбирам. Като казвам разбирам нямам предвид да ми харесва а това да вникавам малко по дълбоко от повърхноста, за мен това е важно за да си сверявам възпрятията.
Ще се опитам да дам личната си позиция по въпроса. До някъде си прав, но това е естествено поради факта че дизйна(продуктов) е продължение на пластичните изкуства и естествено носи техният емоционален заряд. Имам предвид че когато погледенеш една кола ти не само възприемаш четири колелела двигател седалка и кормило, напротив в парвия момент възприемаш обема пропорции, линии детаили, цветове..... поредицата от тези качества атакуват мозъка ти и ти подсъзнателно започваш да мислиш за нещо. ако ти хареса значи си се индентифицирал с тази кола. Тук е важния момент психиката на консумента е различна можеш да категоризираш стотици видове консументи, по възраст, пол, националност, субкултурна принадлежност, сексуална орентация ако щеш...... консумента(потребителя) не може да бъде фиксиран и рамкиран. За това се водят и такива разговори защото всеки възприема свта по различен начин. Ако се възприема колата като средство тя едва ли ще е толкова интересна, защото когато тарсиш краен брой фиксирани качества ще намериш и краен брой верни решения, точно изкуството е онази част от уравнението която дава разнообразие и безкрайност в решения. Затова смятам че не е самоцелно.
Това е моето лично мнение, и търпи критика.

NUZZO
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
nuzzo:
Съгласен съм изцяло с това че всеки един човек възприема заобикалящият го свят по уникален начин - респективно възприема всяко едно творение по свой собствен начин
Но ще се съгласиш с мен че всеки автор със своята творба се стреми да насочи мислите на този който я гледа в определена насока или най-малко да се опита да му представи своята идея
Например този, който е създал първото BMW с акулска физиономия (не знам кой е, ако някой знае да ми разкаже, както и кой е първият модел с такава физиономия) е искал да подчертае изцяло агресивния имидж на марката и е успял
Ето защо аз се опитвам да уловя какво иска да ни покаже (представи) другаря Бенгъл.
[steeN]:
Мда, и на мене ми направи впечатление пламъчето в очите
Започвам да го харесвам този другар, най-малкото заради заряда с който говори за новите творения на любимата марка BMW 
...
Съгласен съм изцяло с това че всеки един човек възприема заобикалящият го свят по уникален начин - респективно възприема всяко едно творение по свой собствен начин

[steeN]:
този бенгъл е истински сектант хехе, с какъв блясък в очите говореше за тези коли...
Мда, и на мене ми направи впечатление пламъчето в очите

Последна промяна dinko_sd на 10 Сеп 2006, 11:28, променена общо 1 път
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
Хмм....
Въпреки че не знам немски ми беше много интересно
Сравнението между модата при роудстърите и женската мода през годините беше много добро
Следейки картинките явно замисълът е, че като цяло колите са голи, както жената на първата картинка. Дрехите дават нов външен вид на този който ги носи, т.е. както се създават дрехи, с които да се подчертае сексапила на една жена, така и се измисля новият дизайн на автомобила, за да подчертае неговата индивидуалност. А когато сравнява двете снимки на жени (едната в костюм от '60-те, другата от наши дни) може би замисълът е да се покаже че в новата мода не са важни пропорциите (както е било преди години), а всичко е по-разчупено, но целта е същата - жената да изглежда секси
Абе за отрицателно време Бенгъл разказва толкова много неща
Не се съмнявам че наистина е корифей като се говори за модерен автомобилен дизайн (а и не само).
Мда, много полезно видео, като цяло доста неща научих, започвам да схващам идеите
Благодарско nuzzo!
P.S. А това видео предполагам е от лекция, водена от Бенгъл

Въпреки че не знам немски ми беше много интересно

Сравнението между модата при роудстърите и женската мода през годините беше много добро

Абе за отрицателно време Бенгъл разказва толкова много неща

Мда, много полезно видео, като цяло доста неща научих, започвам да схващам идеите

Благодарско nuzzo!
P.S. А това видео предполагам е от лекция, водена от Бенгъл

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Новини
-
Leon написа:!!Asen_X написа:Качих въпросната реклама в секция мултимедия.
Линк: http://hosting.data.bg/bmw/BMW/Video/Commercials/
В тази връзка искам да попитам на бъдещия ни сайт ще има ли секция, където ще се качват рекламите на БМВ, за да са лесно-достъпни? За всякакви видео-материали ясно, че няма да стигне мястото, но поне за "официалните" мисля, че трябва да намерим
Ама и ти какъв въпрос зададе

Цъкни горе от менюто "Мултимедия". Мястото е 300гигабайта .... ще стигне за всичко

Това ни е подарък от Data.bg и вътре качваме всичко. Потребителите могат също да качват, после ние го сортираме и местим в подходящата директория.