Една Идея /София city/
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Обурудването лесно от към инструменти дори подемни крикове мога да подсигуря всичко на перфектни цени естествено но до там.
Стендовете за диагностика итем подобни са много скъпи!
Иначе подкрепям идеята с две ръце.
П.С.А как ли ни се смеят тези от форума(те не са 1 или 2-ма) които си изкарват с това прехраната?
Стендовете за диагностика итем подобни са много скъпи!
Иначе подкрепям идеята с две ръце.
П.С.А как ли ни се смеят тези от форума(те не са 1 или 2-ма) които си изкарват с това прехраната?

Ма то само те да се смеят, пак добре, според мене се смее 90% от форума...
А ако ни гледат, и от другите форуми...
Я бех дотука, отивам некъде да се крия.

А ако ни гледат, и от другите форуми...

Я бех дотука, отивам некъде да се крия.

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
То така се почва. Първо се мисли върху нещо, после върху друго. След това се прави нещо малко и ако не потръгне се мисли пак. Ако потръгне се печелят някви пари и те се влагат в друго и така
На който не му се рискува или ядосва излишно си "копа" и това си е

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

и аз ще кажа нещо
и аз ще кажа нещо
имал съм доста бизнеси за които не ми се разказва но повече от двама души пари немогат да правят ...
пари никои на никого няма да даде
за да има бизнес трябва някой да е там и да е шеф да взима решенията иначе всичко умира
после трябва място и хора
чрез форума може да се раработи сервиз суер яако но ако някои си го направи и да ходят при него ентусиастите на марката
иначе стискам палци аз ще идвам при вас ако цените са добри и може да става веднага в удобно за мен време ремонта
имал съм доста бизнеси за които не ми се разказва но повече от двама души пари немогат да правят ...
пари никои на никого няма да даде
за да има бизнес трябва някой да е там и да е шеф да взима решенията иначе всичко умира
после трябва място и хора
чрез форума може да се раработи сервиз суер яако но ако някои си го направи и да ходят при него ентусиастите на марката
иначе стискам палци аз ще идвам при вас ако цените са добри и може да става веднага в удобно за мен време ремонта
- Гост
-
Всяко мислене върху такова начинание е добро!Ако стане-стане!
По повод диагностикити-една програма с лаптоп и кабелите за различните машини не е кой знае колко много пари!!Не съм сигурен дали само тва върши работа,ма...!Проблема ще са хората май! Ако трябва ноу-хау за всичко свързано с внос,митница,логистика и транспорт отвън - аз мога да помогна!
За идването ще идвам,ма аз с мойте Е30 и Е39 досега дето съм имал не съм много на късмет за майсторите!
....Не се развалят,бе!....Да чукна на дърво.
По повод диагностикити-една програма с лаптоп и кабелите за различните машини не е кой знае колко много пари!!Не съм сигурен дали само тва върши работа,ма...!Проблема ще са хората май! Ако трябва ноу-хау за всичко свързано с внос,митница,логистика и транспорт отвън - аз мога да помогна!
За идването ще идвам,ма аз с мойте Е30 и Е39 досега дето съм имал не съм много на късмет за майсторите!

Re: и аз ще кажа нещо
535 написа: повече от двама души пари немогат да правят ...
На абсолютно същото мнение съм.Даже в доста случай и двама човека са много..

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
520i написа:535 написа: повече от двама души пари немогат да правят ...
А ако е собственост на клуба или на принципа на акционерно

- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Аз лично подкрепям идеята и бих помогнал с каквото мога, както и мога да участвам с инвестиция.
Сервиза не може да е на клуба, защото клуба не може да развива търговска дейност. Може да е АД, което е малко скъпичко за поддръжка и регистрация, но пък дава голяма свобода когато някой иска да влезе или излезе от фирмата, както и дава по-лесни възможности за набиране на капитал.
Понеже и аз имам опит с бизнеси разни, това което мога да дам като съвет е: Нека като начало всеки да дава информация за разходите, както първоначалните, така и ежемесечните и ежегодишните от които той разбира, защото това е основата на бизнес плана. Аз мога да помогна за самият бизнес план, защото той наистина е много важен за да се знае какво се прави, как се прави и накъде ще се върви. Би следвало това начинание да има добре дефинирани цели на развитие и пазарен сегмент. Аз лично бих могъл да помогна с изготвянето на бизнес плана, но за целта трябва на първо място да са ясни разходите за да се види дали има смисъл от цялото това нещо. Може би най-основните позции за които трябва да са ясни разходите са:
Първоначални:
- такса за регистрация на фирмата (може би около 500-700 лв.)
- уставен капитал (50 000 лв. за АД)
- инструменти (?)
- стенд (?)
- техника за диагностика (?)
- офис техника (може би 2 PC, за около 700-800 лв. всяко)
- лаптоп за диагностика (около 1500-2000 лв.)
- софтуер (?)
- уеб сайт (около 1500 лв.)
Ежемесечни:
- наем на сграда (?)
- заплати на техници (?)
- заплати за администрация (?)
- данъци и осигуровки (?)
- счетоводство (около 300-500 лв.)
- офис консумативи (може би не повече от 100 лв.)
- режийни (?)
Ежегодишни:
- Одит на АД (около 1500 лв.)
Нека всеки който се сети да допълва списъка с нови позиции, дори да не знае кое колко струва, а пък който знае кое колко струва нека също го допълва. Така ще се изгради една по-ясна картинка на нещата. А според мен като се има предвид капитала на АД-то че е минимум 50 000, то мисля че е добра идея да се стартира с толкова поне стига разбира се парите да стигнат, но според мен могат да стигнат ако не се правят много грандомански планове.
Сервиза не може да е на клуба, защото клуба не може да развива търговска дейност. Може да е АД, което е малко скъпичко за поддръжка и регистрация, но пък дава голяма свобода когато някой иска да влезе или излезе от фирмата, както и дава по-лесни възможности за набиране на капитал.
Понеже и аз имам опит с бизнеси разни, това което мога да дам като съвет е: Нека като начало всеки да дава информация за разходите, както първоначалните, така и ежемесечните и ежегодишните от които той разбира, защото това е основата на бизнес плана. Аз мога да помогна за самият бизнес план, защото той наистина е много важен за да се знае какво се прави, как се прави и накъде ще се върви. Би следвало това начинание да има добре дефинирани цели на развитие и пазарен сегмент. Аз лично бих могъл да помогна с изготвянето на бизнес плана, но за целта трябва на първо място да са ясни разходите за да се види дали има смисъл от цялото това нещо. Може би най-основните позции за които трябва да са ясни разходите са:
Първоначални:
- такса за регистрация на фирмата (може би около 500-700 лв.)
- уставен капитал (50 000 лв. за АД)
- инструменти (?)
- стенд (?)
- техника за диагностика (?)
- офис техника (може би 2 PC, за около 700-800 лв. всяко)
- лаптоп за диагностика (около 1500-2000 лв.)
- софтуер (?)
- уеб сайт (около 1500 лв.)
Ежемесечни:
- наем на сграда (?)
- заплати на техници (?)
- заплати за администрация (?)
- данъци и осигуровки (?)
- счетоводство (около 300-500 лв.)
- офис консумативи (може би не повече от 100 лв.)
- режийни (?)
Ежегодишни:
- Одит на АД (около 1500 лв.)
Нека всеки който се сети да допълва списъка с нови позиции, дори да не знае кое колко струва, а пък който знае кое колко струва нека също го допълва. Така ще се изгради една по-ясна картинка на нещата. А според мен като се има предвид капитала на АД-то че е минимум 50 000, то мисля че е добра идея да се стартира с толкова поне стига разбира се парите да стигнат, но според мен могат да стигнат ако не се правят много грандомански планове.
Има един термин - "грийн офис" - за тия дето седят на пейките из парковете и мислят велики бизнес идеи, които не се осъществяват.
За да не бъде тая приказка от тоя сорт, нека не говорим излишни неща какво е необходимо за една такава дейност и колко струва. Нека да видим с какво може да е полезно едно такова онлайн общество като bmwpower-bg.net:
1. Да инвестира капитал (разбира се с цел печалба)
2. Да ползва услугата която ще се предостави
3. Да популяризира дейността
За да се случи това е необходимо само едно - инициатива. Ако някой има желанието и възможностите го съветвам да действа. Не е необходимо да има той цялата необходима сума - затова се прави АД и инвестират повече хора. Необходимо е само хората да му имат доверие да му доверят парите и колите си.
Аз с удоволствие ще си купя акции и ще ползвам услугите на този автосервиз ако идеята се осъществи. И мисля че още доста хора от форума ще го направят, а покрай тях и други.
За да не бъде тая приказка от тоя сорт, нека не говорим излишни неща какво е необходимо за една такава дейност и колко струва. Нека да видим с какво може да е полезно едно такова онлайн общество като bmwpower-bg.net:
1. Да инвестира капитал (разбира се с цел печалба)
2. Да ползва услугата която ще се предостави
3. Да популяризира дейността
За да се случи това е необходимо само едно - инициатива. Ако някой има желанието и възможностите го съветвам да действа. Не е необходимо да има той цялата необходима сума - затова се прави АД и инвестират повече хора. Необходимо е само хората да му имат доверие да му доверят парите и колите си.
Аз с удоволствие ще си купя акции и ще ползвам услугите на този автосервиз ако идеята се осъществи. И мисля че още доста хора от форума ще го направят, а покрай тях и други.
От тази тема разбирам две неща:
или някой иска да си оправя колата почти безплатно или има една солидна парична сума и се чуди къде да я похарчи. В интерес на истината се надявам да е второто. Определено не мога да влезна с пари, но ... страницата която е за 1500, може да мине и по-тънко. Лап-топ + software може да се зглоби до 1000 лв. Мога да олекотя малко бюджета, но все пак, мисля, че грешно се плюмчим.
или някой иска да си оправя колата почти безплатно или има една солидна парична сума и се чуди къде да я похарчи. В интерес на истината се надявам да е второто. Определено не мога да влезна с пари, но ... страницата която е за 1500, може да мине и по-тънко. Лап-топ + software може да се зглоби до 1000 лв. Мога да олекотя малко бюджета, но все пак, мисля, че грешно се плюмчим.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
turboto написа:520i написа:535 написа: повече от двама души пари немогат да правят ...
А ако е собственост на клуба или на принципа на акционерно![]()
орта6ката работа(и то в България) си е е...а ма...та.незнам ама накрая като се огледа6 и си4ки са назад...
- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Иво написа:Мечти големиА тези неща винаги свършват зле
Много си прав...
А сега да си кажа и аз мнението.

Наистина е най-добре някой да направи цялата инвестиция. Има кой не се крийте.

Това е моята гледна точка. Проекта е добър, но детайлите просто го правят почти невъзможен.
Успех

kam_tod написа:... А ако ни гледат, и от другите форуми...
А аз мога да кажа, че само с това, че дадени хора мислят такова нещо и то сериозно, показваме колко сме силни като форум. Идеята е много важна, дори и да не се осъществи. А ти щом толкова бързо се отказа е ясно колко са сериозни намеренията ти... С такива като теб няма как да се получи...
Нищо лично

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3