Продавам колата, ще се возя на таксита

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 31 Юли 2006, 17:21

Vra4anin написа:
gyrate написа:...а средната класа...

Такова нещо в БГ има ли ? :roll:

Истината е че трябва всички да се вдигнем на стачки, протести и т.н. А това "всички", просто е невъзможно. 10 души не решават нищо.

10 души могат да направят повече отколкото 10 милиона... Левски е направил сам повече, отколкото са можели да направят всички останали българи... ген. Луков сам(буквално) е спасил Кюстендил все още да е в наша територия... колективизма като принцип е общ и за капитализма, и за социалиализма... и е еднакво грешен!
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

///

Мнение от paf40 » 31 Юли 2006, 22:43

това за стачките можем да го направим поне според мен
от този форум 300/400 човека от алди пежо и рено по толкова
и ставаме доста хора с колите си
но ефекта какъф ще е нокои не знае :?: :?: :?:
да но без подобни деиствия ще продължават да ни смятат за оФцете дето тре да дават пари за "фондация малка къщурка 1000 кв в драгалевци"

Фюрера
Аватар

Re: ///

Мнение от sieg » 01 Авг 2006, 8:46

paf40 написа:това за стачките можем да го направим поне според мен
да но без подобни деиствия ще продължават да ни смятат за оФцете дето тре да дават пари за "фондация малка къщурка 1000 кв в драгалевци"

А какъв беше ефекта на таксиджиите? Ако има триста коли, те спокойно могат да блокират София. Няколко пъти и ще стане много лошо... Ония с такситата за малко властта да бутнат... Но за това си трябва организация, която знае как да използва самото стачно действие. Защото стачка без точна идея за какво да се използва и как, само ще подразни хората...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 01 Авг 2006, 8:56

sieg написа:

А какъв беше ефекта на таксиджиите? Ако има триста коли, те спокойно могат да блокират София. Няколко пъти и ще стане много лошо... Ония с такситата за малко властта да бутнат... Но за това си трябва организация, която знае как да използва самото стачно действие. Защото стачка без точна идея за какво да се използва и как, само ще подразни хората...

мдааа, то до като таксиджиите свалят правителства все ще сме на това дередже... :evil:
Гражданското общество и мислене е нещо съвсем различно от такива масово-стихийни прояви.
Добро утро
:winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 01 Авг 2006, 9:44

Vra4anin написа:
gyrate написа:...а средната класа...

Такова нещо в БГ има ли ? :roll:

Истината е че трябва всички да се вдигнем на стачки, протести и т.н. А това "всички", просто е невъзможно. 10 души не решават нищо.

докато има такси, знаеш че има няколко глупака от средната класа които да ги плащат.

реално иначе нямаше да има смисъл. бедните немат, и не могат, богатите никога на са си плащали и няма да започнат. така че още има будали от така наречената панелна класа, както аз я наричам.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 01 Авг 2006, 10:02

Lila_Angel написа:
sieg написа:

мдааа, то до като таксиджиите свалят правителства все ще сме на това дередже... :evil:
Гражданското общество и мислене е нещо съвсем различно от такива масово-стихийни прояви.
Добро утро
:winky:

абе то мене ако питаш, само военните трябва да свалят правителства и те отдавна трябваше да са се намесили в РБ, но си пропиляха шансовете... затова и им свърши рахата на старата Армия и сега реват... ама са си го заслужили. Ако те си бяха свършили работата и ние нямаше да сме на това дередже.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 07 Авг 2006, 2:00

Според мен, ако трябва да се организира стачка от т.нар. "средна класа", трябва да се подходи логично:

1) Средната класа в България, може приблизително да се опише като: Хора които работят, и разчитат на професията си да имат добро бъдеще в България.

2) Да вземем пример от успешни стачни действия - Франция поне за това може да служи за пример. Типично социалистическа държава. Тираджиите блокираха пътищата, и им обърнаха внимание.

3) Стачката трябва да има конкретна цел, за да може по-късно да се определи като успешна или неуспешна.

Като се съберат тези неща накуп, се стига до следното:

Стачката не трябва да бъде в работен ден. Така максимален брой работещи, чиито интереси ще се защитават могат да вземат участие.

Това обаче, съвсем не означава че тя ще бъде с по-малък ефект. Вземайки пример от гореспоменатата Франция, могат спокойно да бъдат блокирани магистралите. Те без друго са ни кът, така че поне веднъж инфраструктурата ще свърши работа. Ако предположим, че десетина коли (без да уточняваме марката) могат да блокират ЕДНА посока на магистралата, представете си следната груба сметка:

- Изходът от София към автомагистрала Тракия - 10 бр.
- Изходът от София към автомагистрала Хемус - 10 бр.
- Искърско дефиле (двупосочно) - 10 бр.
- Пътят София-Перник (двупосочно) - 10 бр.
- Изходът София - Калотина, или по-добре караулката на Люлин - 10 бр.
- Караулката на ломско шосе и околовръстното - 10 бр.

За София: 60 бройки.
Резултат: Като се има предвид, че в София през уикенда се движат с около 300 000 автомобила по-малко (по приблизителни спомени), това означава, че с 60 автомобила могат да се блокират пряко поне 50000 (груба сметка: 100 000 са си тръгнали още в петък вечер, 100 000 просто не пътуват уикенда, 50 000 са изпуснати). Косвено - София е блокирана.

Нооо, продължаваме нататък:

- Вход или Изход Варна към Златни пясъци - 10 бр.
- Вход или Изход Варна към Шумен - 10 бр.
- Вход или Изход Бургас към Айтос (хващаме тировете) - 10 бр.
- Свиленград (особено важно) - Капитан Андреево - 10 бр.
- Е-79 Видин-Монтана - Монтанската група. :mhihi: :mhihi: :mhihi: Момчета, вЕрваме във Вас!!! Като ви гледам снимките от сбирките - просто направете една на шосето!!
- Магистрала Тракия при Пловдив (двупосочно, да не бъдем скромни) - 20 бр.

Разходи:
- Минимум 50 разговора по мобилна мрежа: 1) За задействане на блокирането, 2) за потвърждение, 3) за отблокиране, 4) за потвърждение на отблокирането. И това към всяка група, ако предположим че групите са 12-15.
- По стек-два безалкохолни, и стек цигари на пункт. Все пак не трябва да се пие алкохол, тъй като полицията ще бди над стачниците и ще има дрегери.
- Емоционални взаимоотношения с журналистите. Те трябва да са там, за да бдят над нас от полицията. :mhihi:

Времетраене на мероприятието: час-два. Примерно от 8:00 до 10:00 в събота сутрин.

Общ резултат: С около 200 автомобила и една минимална работна заплата общи разходи се блокира цяла България за около два часа. Трафикът после ще се точи с часове. Ще ни се обърне внимание.
И вниманието ще бъде от страна най-вече на транспортните фирми (разбирайте всичкото тираджии), които имат сходни проблеми. Без да трябва средната класа да си взима отпуски, или да се блокира живота на хората които не карат автомобили и ги мъчат съвсем други житейски проблеми.

А колкото до цели, държавата дала:

- Да се оправят дупките
- Да се реши най-после какъв данък ще се плаща - пътен, акцизен или винетков, но НЕ И ТРИТЕ!
- Да се постави нормална маркировка по пътищата
- Да възстановят липсващите табели, които джагалите връщат на вторични суровини.
и пр. и пр.

Това са моите пиянски размишления, в навечерието на новия работен ден. Но струва ми се, че ако се доизкусури малко (юристите да помогнат!), може да стане една СТРАХОТНА ИСТОРИЯ. И ако ни хареса, след седмица-две може да повторим... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

младши ентусиаст
Аватар

да им еба м....а

Мнение от 535 » 12 Авг 2006, 20:07

мене просто ми писва да плащам ... тия не са хора дето ги определиат таксите на кви заплати са тия хора бе ... май трябва сички на ръководни постове на 300 лева заплат аи безпарво на други доходи ако имат да им ги зима даржавата купува си апартамен конфискува се ... и така

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 14 Авг 2006, 23:56

Приходи от пътен данък и от винетки

Пътен данък 2003 г. 42 млн. лв.
пътен данък (леки автомобили) 2004 г. 36 млн. лв.
винетки (камиони и автобуси) 2004 г. 25 млн. лв.
винетки 2005 г. 136 млн. лв.
винетки (прогнозни) 2006 г. 169 млн. лв.

при тези приходи + данъците, пак не им стигнаха?

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001401
Източник на статията - в-к "Сега"
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 15 Авг 2006, 8:58

Аз съм твърдо ЗА лют отпор на тея 300 вида данък дето се опитват да наложат. Най лошото в случая е че като плащаме, нещо налице да бяхме видели, не само частично запълнени дупки! Гаврата продължава :evil:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Потребител
Аватар

Мнение от Морис » 15 Авг 2006, 21:43

Абсолютно съм съгласен с Griffin, а и съм навит, а и така трябва да се прави, може и да се блокират и главни пътни артерии в София и то през деня точно след свършване на работното време. Не съм рецидивист, но трябва да се действа. Има проблем, че когато се вдига стачка и има конкретни искания, ако няма масовост, както и могат от правителството да кажат - "... малка група хора ни изнудват ... "

Мен ме бройте.

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 16 Авг 2006, 17:23

Griffin написа:...

:yes:
всеки уйкенд обикалям в общи линии безцелно из бг-то
прави ми впечатление ,че навсякъде ама навсякъде има любимите табелки "винетка"
за цяла българия тва са доста голямо множество табелки!?
обаче никъде няма примерно
"пловдив 5км ->"
"смолян ->"
ако някой е минавал скоро през кричим ще ме разбере напълно
на входа на софия от към ботевград има табела "вулканизатор 300м"
,но не и "софия"
не искам да се сещам кво е около монтана и враца - ако не си минавал и не знаеш пътя
по маршрута благоевград -велинград път няма камо ли табела
обаче навсякъде ги виждам "минетките"
и се чудя що така едните няма проблем да ги има (даже и мангалите не ги крадат) а за другите няма пари , "те постоянно се подновяват" и тн
не вярвам някой в бг да не знае че трябва да има винетка
обаче вярвам че има хора който не знаят пътищата на изуст и за които упътващата табела би била много по ценна от тъпия знак "ти дал ли си пари на общината бе доноре"

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Авг 2006, 20:21

speedmaster написа:
Griffin написа:...

на входа на софия от към ботевград има табела "вулканизатор 300м"
,но не и "софия"

Не ги свалят мангалите а катаджиите. Иначе как ще ме спират на ботевградско и ще ми пишат акт за превишена скорост, щото вече съм бил в града :shock: :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 17 Авг 2006, 19:08

Griffin написа:Според мен, ако трябва да се организира стачка от т.нар. "средна класа", трябва да се подходи логично:

Да съгласен съм с написаното но не забравяйте,че да се направи този митинг законен трябва, да се вземе разрешение от общините на чиято територия ще се провежда.
С уважение : Александър Михайлов /ALEXONE™/Site Administrator www.mercedes-club-bg.com
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 26 Авг 2006, 4:29

А бе аз една кола ще си оставя поне а за другите незнам ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум