Отново копи/пейст от Киа :)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: Отново копи/пейст от Киа :)

Мнение от немо » 26 Юли 2012, 20:31

Са вие сещате ли се,че оплюхте всичко китайско/корейско от китайско/корейските си клавиатури на китайско/корейските си компютри,седнали пред китайско/корейските си монитори :mhihi: :winky:
Тва е нормално във форум,където 10год. изтормозена Е39 се брои за "много повече кола" от Мондео или Инсиня от магазина :kuku: :kuku:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Юли 2012, 20:40

немо написа:Са вие сещате ли се,че оплюхте всичко китайско/корейско от китайско/корейските си клавиатури на китайско/корейските си компютри,седнали пред китайско/корейските си монитори :mhihi: :winky:
Тва е нормално във форум,където 10год. изтормозена Е39 се брои за "много повече кола" от Мондео или Инсиня от магазина :kuku: :kuku:

Моя е DELL, made in Ireland :winky: И да Е39 мнооого повече кола от новите корейските курници, не знам защо намеси други курници :mhihi: Друг е въпроса ти какво разбираш под "кола" ;) А колко е изтормозена си зависи от благосъстоянието на съответния купувач :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Юли 2012, 21:08

Това пък да не почваме със сравнението между 10-годишна Е39 и някой Корейски курник, даже и Китайски.
Изобщо още като седнеш в едната и в другите се благодариш на господ, че от другите скоро няма да караш. :mhihi:
Изявленията на колегата ме сетиха за представителя на Киа тук. Ходи и обяснява как колите са едва ли не совалки на 4 колела, но от Корея, която няма нищо общо с Китай. :mhihi:
Нормално да са харесвани и в държава, където някоя "певица"(тръгнала от блатна вещица, но с куп тунинги след това, спечелени с умението да изсмуче топка за голф през 20 метров градински маркуч)хваща една Сръбска, Гръцка или каквато се сетиш песен, пейства я с някакъв нахвърлен текст и цялата държава е в еуфория. Въпросната става мега-продавана по нощните заведения и само един бат Митко изкарва повече от самата нея от цялата работа. :mhihi:
Всъщност, всеки да си харесва каквото си иска, но да не го налага на другите. Едва ли на някой маниак на тема коли, му дреме за това колко продава Киа. Все едно на някой харесващ ъндърграунд рап, да му пука за това колко продават комерсиалните изпълните. Продажбите и печалбата са важни неща, но Киа, Хюндай или "марки" от сорта на sfsdf686khks8, никога няма да се доближат до усещането за автомобил, което може да ти достави истинския такъв. Това дори и поддръжниците на кенефите го знаят, затова и почват да намесват, Мондеота и предполагам имаше предвид колегата Инсигния с това Инсиня, което написа.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Юли 2012, 21:44

Аз тва хюндай даже немога да го напиша правилно без google :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Юли 2012, 22:09

BMWPOWERRR_ACM написа:Това дори и поддръжниците на кенефите го знаят, затова и почват да намесват, Мондеота и предполагам имаше предвид колегата Инсигния с това Инсиня, което написа.

Инсиня/Инсигния няма значение,приеми,че ти си прав,а аз съм сгрешил...проблем няма.....
Подчертаното само потвърждава,че смяташ за по-добър избор 10 год.кенеф от премиум марка пред нова кола от по-непремиум марка....така е пич,гроздето е кисело,щото е високо :mhihi:
BMWPOWERRR_ACM написа:Нормално да са харесвани и в държава, където някоя "певица"(тръгнала от блатна вещица, но с куп тунинги след това, спечелени с умението да изсмуче топка за голф през 20 метров градински маркуч)хваща една Сръбска, Гръцка или каквато се сетиш песен, пейства я с някакъв нахвърлен текст и цялата държава е в еуфория. Въпросната става мега-продавана по нощните заведения и само един бат Митко изкарва повече от самата нея от цялата работа. :mhihi:

Обикновенно в клипа на "певицата" има задължително BMW или Mercedes (в краен случай,ако не може да си подсигури нещо по-скъпо и екзотично),така че леко се обърка с аналогията :mhihi:

Както и да е,всеки си има гледна точка,аз мисля да спра...да не се дразним излишно.... :ok:
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 26 Юли 2012, 22:30

немо написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:Това дори и поддръжниците на кенефите го знаят, затова и почват да намесват, Мондеота и предполагам имаше предвид колегата Инсигния с това Инсиня, което написа.

Инсиня/Инсигния няма значение,приеми,че ти си прав,а аз съм сгрешил...проблем няма.....
Подчертаното само потвърждава,че смяташ за по-добър избор 10 год.кенеф от премиум марка пред нова кола от по-непремиум марка....така е пич,гроздето е кисело,щото е високо :mhihi:
BMWPOWERRR_ACM написа:Нормално да са харесвани и в държава, където някоя "певица"(тръгнала от блатна вещица, но с куп тунинги след това, спечелени с умението да изсмуче топка за голф през 20 метров градински маркуч)хваща една Сръбска, Гръцка или каквато се сетиш песен, пейства я с някакъв нахвърлен текст и цялата държава е в еуфория. Въпросната става мега-продавана по нощните заведения и само един бат Митко изкарва повече от самата нея от цялата работа. :mhihi:

Обикновенно в клипа на "певицата" има задължително BMW или Mercedes (в краен случай,ако не може да си подсигури нещо по-скъпо и екзотично),така че леко се обърка с аналогията :mhihi:

Както и да е,всеки си има гледна точка,аз мисля да спра...да не се дразним излишно.... :ok:

Нека е "10год. кенеф" на премиум марка на половината от цената нов кенеф, а има и по-добри екземпляри :winky:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Да не кажеш, че е топ модел има и 530d в много добро състояние.

Пич, гроздето е кисело щото... си е кисело... И за да го ядат хората го захаросват отгоре, да става за ядене все пак. Обаче като го сдъвчеш и чак тогава разбираш, че си го поел, оня, големия :mhihi:

Това, че в Булгаристан по-премиум и по възможност по-новата кола е признак на страшна гъзария не значи, че и по света е така :roll:
Но вярно консуматор-чалгаджиите се кефят на тия работи и идея си нямат какво има под ламарините и с какво "10год. кенеф" на премиум марка е по-добър корейския курник. Важно е да лъщи там, друго няма значение...
И ти ли, колега, си от тях?

Ти вече издразни излишно, сега ще спираш... :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Юли 2012, 7:30

немо написа:Подчертаното само потвърждава,че смяташ за по-добър избор 10 год.кенеф от премиум марка пред нова кола от по-непремиум марка....така е пич,гроздето е кисело,щото е високо :mhihi:

Сега ако се съгласиш, че няма как да знаеш кое грозде е високо за мен, ще си стиснем ръцете. :mhihi:
И киселото грозде си е кисело. :dunno:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 27 Юли 2012, 11:27

Аз пък не мога да разбера,защо взимат отношение хора,които си нямат хал хабер от коли,камо ли имат/имали опит с "тая" или "оная" марка.Да,БМВ е автомобил доставящ удоволствие от карането,доста внимание към детайла и....това е,не е нищо извънземно.Не мислите ли,че има хора,които ги интересува,сутрин като седнат в колата,да завъртят ключа и да се придвижат от точка А до точка Б,без проблеми,светещи лампи,тропащи рейки,не работещи ел.стъкла и т.н. и т.н.Защо пиша това?!Защото вече почти 20 год карам японски и корейски "кошници",никога не съм имал проблеми(камо ли такива като на трите ми БМВ-та) и съм мнооого доволен от тях.Карам БМВ защото ми харесва,защото е съвкупност от качества,но има хора,които търсят простото и надеждното,не могат да си позволят скъпа поддръжка и т.н.Никой не ви упреква,че харесвате БМВ,не съдете и вие ,че някой харесва друго!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 27 Юли 2012, 15:22

Ние имаме една Киа в семейството и сме много доволни! Да не е БМВ, но за цената си е супер! Даже ако се махне фактора цена, пак е доста кадърна кола! С добра возия, визия, управление и т.н.

Не всичко корейско-китайско е гадно, шибано и т.н.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 27 Юли 2012, 16:06

То и аз всеки ден навъртам по 30-40км с японски джип. От точка А до точка Б е перфектен. Да, доволен съм, здрав е, дори е комфортен по магистралата :dunno: Дори го избрах на първо място заради визията - прилича ми на БМВ :mhihi: Иначе ако трябваше да го избера по друг признак можеше да е един от многото, можеше и КИА да е, чувам здрави били :dunno: Да ама тая визия не ми допада и това е :dummy: Ама ако го имам само него ще се побъркам :mhihi: Това да ми е единствената кола :nono: Просто като седна в дъртата Е36-ца и чувството е друго :dunno:
Наскоро се возих в една от последните Honda CR-V. Ами все едно съм в пластмасова кутийка. Всичко едно евтино такова, ужас! Да нова кола е, да има екстри (не повече от дъртата ми Е36-ца :mhihi: ), да няма проблеми (поне докато е гаранционна :mhihi: ), да евтина е горе-долу. И май дотам... Простно нова изакана колица, такава че да те кара скоро да си купиш следващата подобна без претенции да те задържи като клиент на марката :dunno:
Такъв съм си, една кола няма ли темперамент, няма ли дух, не е ли различна по нещо от масовката(другите марки), не може да ме впечатли и мога единствено да я ползвам за "точка А до точка Б", нищо повече... :dunno:
Мисля следващата ми ежедневка да е пак безлична японка със що-годе нормална визия, защото нямам сърце да карам истинска кола по моите разбирания в България :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Юли 2012, 16:41

Не бъркайте класовете на колите. 3та серия няма как да се сравнява със Kia Ceed или подобни градски радио колички. Ама ако до дъртата ти е36ца спре некой accord-ец автомат купе с бежави кожи и велурени тавани вътре ше се чудиш кое копче кво прай :winky:
Само, че там цената освен, че не е малка ми има случаи къде надминава наще от същите години, затва японките не ги намесвайте под общия знаменател, нищо че и от тех има смешни коли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 27 Юли 2012, 16:57

zBoost написа:Не бъркайте класовете на колите. 3та серия няма как да се сравнява със Kia Ceed или подобни градски радио колички. Ама ако до дъртата ти е36ца спре некой accord-ец автомат купе с бежави кожи и велурени тавани вътре ше се чудиш кое копче кво прай :winky:
Само, че там цената освен, че не е малка ми има случаи къде надминава наще от същите години, затва японките не ги намесвайте под общия знаменател, нищо че и от тех има смешни коли.

За класовете ясно, аз имах предвид CR-V vs. E36 full packet. Ами сравними са донякъде, а CR-V-то не е КИА сийд все пак :conf:
Автомата на Акорд-а не мисля, че е екстра, а просто опция :dunno: За копчета не ми говори, че ги мразя :mhihi: Многото копчета объркват водача и не внимава като кара. Всичко трябва да интуитивно направено - iDrive, на Ауди touch управлянието и т.н. :yes:
Иначе говорят, в Щатите, Лексус - върха на лукса едва ли не :dunno: :paranoid:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар

Мнение от morrog » 27 Юли 2012, 17:46

Хубаво ги нахранихте корейците за дизайна им, а дизайнера на Киа е Peter Schrayer... А до колко са талантливи южнокорейците... еми една от най-талантливите раси в света са, просто не сте запознати и с останалите сфери в които творят.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Юли 2012, 19:38

Ама къде отидохте вие. Темата тръгна от КОПИРАНЕТО на Киа(защото са много добри, ама само в това - да слагат вече изпипани системи от миналото и да крадат брутално дизайни), мина през Китайските кошници, Хюндай, а сега влиза Хонда. Последните все пак са две идеи по-качествени коли от Корейските. Ако някой Хонда маниак чете темата и ще ви линчува ей. :mhihi:
И като се пише кой от какво толкова е доволен, това не е довод. Аз да кажа, че на майка ми Клиото(2001-ва година)го има от 2007-ма и досега освен, че плаче за нафтова помпа, друго не му е станало, а не е като да не го карахме по едно време като лудо. 1.9, чист дизел, мирише нафтата и за в града е перфектно. На жената леона е 2002-ра, 1.4 с газов инжекцион и рядко минава 10 ЛВ. на 100. Бащата имаше една Октавия такси, която по принцип е толкова подценявана кола, а я продаде на 650 000 хил. БЕЗ НИКАКЪВ РЕМОНТ ПО ДВИГАТЕЛЯ! 1.9тди, 90 коня. Замина и нафовата помпа по едно време само, а сега още си е такси и вече минава 750 000 хил. Купи си чисто нова Октавия преди 2 години от последните защото стана фен на тези коли направо. Пак с 1.9тди 105 коня защото тези другите с 2.0 не са толкова надеждни. Аз карах Октавия 2(пак 1.9тди 105 коня)като такси за 1 година с направени 90 000 хил. и...колата си е повече от супер. Сега други я карат и си е перфектна откъм здравина. В момента карам Зафира на метан(почти 5 годишна)и за вече 9 месеца съм и навъртял 80 хил. като оплаквания нямам абсолютно никакви и определено следващата ми работна кола засега със сигурност би била Зафира на метан.
Та какво значи това тогава? Всеки е доволен от съвсем различни неща в колите, но това копиране от Киа и безобразно крадене да го подкрепяме ли? Хайде няма нужда.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 27 Юли 2012, 19:54

Да, старите модели на Хонда са с доказало се с времето качество, или по-точно надеждност. За новите не съм убеден, само споделям впечатление за CR-V... В Киа не съм се качвал, но ми се струва, че като качество/материали ще е подобна на тази Хонда :dunno:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум