Цените на БМВ и на горивото
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Re: Цените на БМВ и на горивото
makaveli316 написа:На тези които им е проблем цената на горивото, ми е чудно защо карат БМВ, даже въобще защо карат кола.
Според мен тези които се оплакват, са наистина някакви тийнове, както някой горе каза, на които джобните от мама и тати заминават за бензин.
И аз съм на същото мнение и много мразя въпроса на някои хора: "като караш БМВ, колко гориво харчи?" И с този въпрос изчерпват темата, стигайки до заключението, че че не е за тях тази кола. Е нормално щом не могат да си позволят да слагат гориво на една кола, то те и пари за масло няма да намират, че и за други консумативи, да не говорим за държавните вземания (данъци, винетки, гражданска). То се оказа, че автомобила е един лукс за тях, така че е по-добре да си купят по едно колело и да си джиткат на воля. "Пляс, пляс педалите..."
dinkomg написа:makaveli316 написа:На тези които им е проблем цената на горивото, ми е чудно защо карат БМВ, даже въобще защо карат кола.
Според мен тези които се оплакват, са наистина някакви тийнове, както някой горе каза, на които джобните от мама и тати заминават за бензин.
И аз съм на същото мнение и много мразя въпроса на някои хора: "като караш БМВ, колко гориво харчи?" И с този въпрос изчерпват темата, стигайки до заключението, че че не е за тях тази кола. Е нормално щом не могат да си позволят да слагат гориво на една кола, то те и пари за масло няма да намират, че и за други консумативи, да не говорим за държавните вземания (данъци, винетки, гражданска). То се оказа, че автомобила е един лукс за тях, така че е по-добре да си купят по едно колело и да си джиткат на воля. "Пляс, пляс педалите..."
Само да вметна, че и заможните хора си правят калкулация на такива банални неща като бензина и обслужване на автомобила и не си хвърлят парите на вятъра..
"пляс пляс педалите"

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zAcK написа:Е бе бързо, бързо, колко да е бързо. Едно читаво E60 фейслифт в момента
тръгва от 45-50000 нагоре. Не забравяйте, че всеки следващ модел на
премиум марките е по-скъп от предходния, дори само защото има повече
базово вградени екстриА бе тая тема е яко безсмислена
да не се окаже, че ако включиш инфлацията дори са поефтиняли

освен това живота на моделите е доста по-къс и продължава да се скъсява.
естествено гледам някаква по-голяма тенденция, не видиш ли че някой
кихнал в близкия изток и цените на бмв-тата щели да паднат заради това

E21 3 series (1975 - 1984) - 9 години
E30 3 series (1982 - 1994) - 12 години
E36 3 series (1990 - 2001) - 11 години
E46 3 series (1998 - 2007) - 9 години
E90 3 series (2005 - 2012) - 7 години
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- daniel.penchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Е39 М5
Само да вметна, че и заможните хора си правят калкулация на такива банални неща като бензина и обслужване на автомобила и не си хвърлят парите на вятъра..
"пляс пляс педалите"
горките баварци
[/quote]
И аз само да вметна че тенденцията е да се търсят алтернативни горива,щото един скромен човечец преди 2 дни дойде да си смени маслото човека на corvetta и зачекна темата за горивата и взе да разпитва дали можел да си сложи на джипа(lexus rx не помня точно колко,но доколкото го разбрах е със мотора на тойота тундра 5,7л В8) газова уредба от тия (които ги спомена един колега по горе) които се монтират на "волекс" и другите там китайско-ловешки автомобили.Съответно разпита и каква ще му е файдата и колко била цената на газта спрямо бензина.Та мисълта ми е че повечето от нас феновете се принуждават да слагат алтернативата...за мое и ваше съжаление...
"пляс пляс педалите"

И аз само да вметна че тенденцията е да се търсят алтернативни горива,щото един скромен човечец преди 2 дни дойде да си смени маслото човека на corvetta и зачекна темата за горивата и взе да разпитва дали можел да си сложи на джипа(lexus rx не помня точно колко,но доколкото го разбрах е със мотора на тойота тундра 5,7л В8) газова уредба от тия (които ги спомена един колега по горе) които се монтират на "волекс" и другите там китайско-ловешки автомобили.Съответно разпита и каква ще му е файдата и колко била цената на газта спрямо бензина.Та мисълта ми е че повечето от нас феновете се принуждават да слагат алтернативата...за мое и ваше съжаление...
[img]zagadka_padenii_v_futbole_yapfiles.ru.gif[/img]
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
...
Последна промяна nickstorm на 03 Дек 2012, 16:42, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
nickstorm написа:Ами колеги, то в шоурума на БМВ в Мюнхен е изложен един "топуз", сиреч готов двигател, който си работи на водород (най-разпространеният химичен елемент във Вселената) и е на принципа не двигателя със вътрешно горене, само че емисиите, които отделя са H2O-водни пари. Другарите германци бяха написали,че този водороден двигател има по-добри динамични характеристики от безиновия.
Цъ. Енергийната плътност на водорода е приблизително 4 пъти по-ниска от тази на бензина. Съответно те бяха направили H7 да работи както на бензин, така и на водород, с приблизително еднаква динамика... ама и разходът на водород му е приблизително 4 пъти по-висок. А за съжаление голямото разпространение на водорода не го прави лесно добиваем. Не и в такива количества, каквито ще се необходими за прехвърляне на автомобилния трафик на това гориво.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Според мен, колата която гори 3.2 / 100 - Киа ли беше... е кола за предвижване и въобще няма нищо общо с това дали ти прави кеф докато се предвижваш от точка А до точка Б.
Не случайно има хора, които карат баварци , които им горят 8-9/100 извънграда. Ясно е, че за тия пари можеха да си вземат някой френски кенеф дизел и да се "возят" за двойно по-евтино...
В случая цените на горивото не играе много роля...
Бензина е 2.70лв. за литър, а виж на събора колко литра се изгориха ...
Не случайно има хора, които карат баварци , които им горят 8-9/100 извънграда. Ясно е, че за тия пари можеха да си вземат някой френски кенеф дизел и да се "возят" за двойно по-евтино...
В случая цените на горивото не играе много роля...
Бензина е 2.70лв. за литър, а виж на събора колко литра се изгориха ...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз пък мисля, че много хора слагат кефа от това да караш БМВ на една везна с разходите по поддръжка и гориво - в момента има много хора на кантар... ако цената на горивата се вдигне още - ще разкарат баварките и ще се ориентират към нещо по-непретенциозно.
Si non confectus, non reficiat.
Народа е казал - мерак с пари се гаси
то е ясно , че бмв и мерцедес не е за всеки...
но пък разлика от това да шофираш голф и бмв е от земята до небето , просто е39-ката ме кара да се чувствам човек. С кеф да сипваш на такава машина.

- Bushman
-
-
- Кара: черна FZ-1N
- Мечтае да кара: черна XJR 1300
Zagy написа:Аз пък мисля, че много хора слагат кефа от това да караш БМВ на една везна с разходите по поддръжка и гориво - в момента има много хора на кантар... ако цената на горивата се вдигне още - ще разкарат баварките и ще се ориентират към нещо по-непретенциозно.
Абсолютно съм съгласен. Кефът си е кеф, но ако трябва да лишавам семейството си от нещо, за да сменя маслото на "баварката" - набързо ще замине на майната си тая тенекия... И не разбирам какъв толкова кеф трябва да ми прави тая кола, че да я плащам 5 пъти:
- два пъти като я купувам;
- трети път с разходите за експлоатация;
- още веднъж при ремонта и обслужването
- и пети път - на данъци, застраховки и други "административни" разходи.
Да не би тая кошница да прави и свирки, пък аз да не съм забелязал?
Аз съм много лицемерен!Ето какво мисля за БМВ и притежателите му, а в същото време пускам тема в техния форум с призив да ни пазят на пътя!
Наистина интересна равносметка... След Мерцедес, БМВ ми е най-противната от всички марки автомобили. Естествено, не заради самите коли, ами заради хората, които ги купуват, карат, харесват или мечтаят за такива. За мен, това са комплексари, които по този начит се опитват да изпъкнат от тълпата и да се изтъкнат чрез кошницата, която карат. Защото (реално поглднато), един МБ или БМВ не ти дава нищо повече от една Тойота или Хонда от същия клас, при това - на много по-ниска цена. За съжаление, отскоро и аз се пиша при "беемвистите", щото бартеросах Наварата за един такъв самоходен курник. Но това не значи, че го харесвам или съм фен на марката.
Наистина интересна равносметка... След Мерцедес, БМВ ми е най-противната от всички марки автомобили. Естествено, не заради самите коли, ами заради хората, които ги купуват, карат, харесват или мечтаят за такива. За мен, това са комплексари, които по този начит се опитват да изпъкнат от тълпата и да се изтъкнат чрез кошницата, която карат. Защото (реално поглднато), един МБ или БМВ не ти дава нищо повече от една Тойота или Хонда от същия клас, при това - на много по-ниска цена. За съжаление, отскоро и аз се пиша при "беемвистите", щото бартеросах Наварата за един такъв самоходен курник. Но това не значи, че го харесвам или съм фен на марката.
- Mad Max.
- Потребител
-
- Кара: E36 318is M42 :\ , Lada Niva 2121
- Мечтае да кара: Alpine White E90 335i
makaveli316 написа:На тези които им е проблем цената на горивото, ми е чудно защо карат БМВ, даже въобще защо карат кола.
Точно. Аз като видях че нямам възможност да сипвам на моето и просто го продадох. Няма смисъл само да седи една кола. Минах на по икономична марка, но вече като имам възможност пак ще се върна на БМВ се очертава. Те тия които хем хленчат за бензина, хем искат да карат БМВ, мисля че са тези които искат само да се хвалят тук и там "аз карам БМВ" пък да им гори като няква малолитражка (или бензина да е 1.20, не че ще е лошо).

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
jujo_si написа:Здрасти,
Мислите ли че заради растяшите цени на горивата цените на БМВ на старо ще се смялят и че ще става все по трудно да се продаде едно БМВ. Днес огледах Киа Рио - обявена за най-икономична кола в Великобритания. Разхода и е 3.2/100км. Коли като тази Киа няма ли да вземат част от клиентите за БМВ на старо предвид на растяшите цени на горивата?
Как мислите
Тия новите звезди на хоризонта хич не искам и да ги чувам, каруцарска работа направо. Возия нулева, вътре смърди на китайска пластмаса, маневреност никаква, дефекти бол и т.н...
БМВ си е марка и не мисля, че истинските ценители ще се откажат от нея. Те цените на старите возила си падат, независимо от марката. Аз лично предпочитам да давам пари за гориво на надеждния баварец, отколкото да ги мятам по ремонти за някое икономично автомобилче произведено от аматьори.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Има ли спад на цената на горивото в България, защото в Германия от няколко седмици насам, специално дизела падна поне с 15 цента???
Преди дни заредих на 1.38, а днес минавайки покрай бензиностанцията, като видях 1.36, направих обратен завой и поне половин резервоар напълних.
А като се сетя, преди време беше 1.50-1.55...
Преди дни заредих на 1.38, а днес минавайки покрай бензиностанцията, като видях 1.36, направих обратен завой и поне половин резервоар напълних.
А като се сетя, преди време беше 1.50-1.55...

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Bushman написа:Zagy написа:Аз пък мисля, че много хора слагат кефа от това да караш БМВ на една везна с разходите по поддръжка и гориво - в момента има много хора на кантар... ако цената на горивата се вдигне още - ще разкарат баварките и ще се ориентират към нещо по-непретенциозно.
Абсолютно съм съгласен. Кефът си е кеф, но ако трябва да лишавам семейството си от нещо, за да сменя маслото на "баварката" - набързо ще замине на майната си тая тенекия... И не разбирам какъв толкова кеф трябва да ми прави тая кола, че да я плащам 5 пъти:
- два пъти като я купувам;
- трети път с разходите за експлоатация;
- още веднъж при ремонта и обслужването
- и пети път - на данъци, застраховки и други "административни" разходи.
Да не би тая кошница да прави и свирки, пък аз да не съм забелязал?
Чудя се този защо не кара някое "Балканче" или "ИЖ" като е толкова прагматичен уж? И къде ги видя тези Хонди и Тойоти на много по-сниски цени, които доставят същото?
И вземете да му разкарате подписа след като е изгонен, понеже цели единствено да провокира или с малкото си мозък да се мъчи да обиди(неуспешно)някой потребител като слага всички под общ кантар? Разбира се има и такива с БМВ-та, но това не са истинските фенове, а такива подобни на него, които просто поради някакво странно стечение на обстоятелствата са подкарали БМВ през живота си.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Вчера един приятел ми разказваше как служебният му джип Хюндай не спирал.. И на мен ми се е случвало да не спира добре Хюндай, а и така пишат и Авто Билд. Има известна разлика в цената на качествени компоненти и некачествени компоненти. Некачествените излизат по- скъпо и застрашават живота,а производителите мълчат като паламуди и отричат ,че им е некачествена някоя част.
Като пишете за Кия или за евтина кола, то не е като да се сложи грамотно газова уредба с газов инжекцион. Затова БМВ няма да има спад на цените заради конюнктурата с цените на горивата, но ако има спад, той ще е заради излизането на новата тройка на БМВ .
Като пишете за Кия или за евтина кола, то не е като да се сложи грамотно газова уредба с газов инжекцион. Затова БМВ няма да има спад на цените заради конюнктурата с цените на горивата, но ако има спад, той ще е заради излизането на новата тройка на БМВ .
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5