Биодизел

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 05 Мар 2006, 4:14

Според мен със зехтин, не става :) в интерес на истината, от мой френд знам, че и в Австрия и Германия част от шофьорите сипват рафинирано слънчогледово олио, вместо дизел.
Да караш Peugeot е страст!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 05 Мар 2006, 21:33

Абе Гьорце, майка ти никога ли не е забравяла тиган с олио на котлона? Знаеш ли как гори? После правих ремонт на кухнята. Отделно от това при дизела се впръсква горивото(без значение дали е нафта, керосин или олио) и то се самовъзпламенява вследствие на високата температура на въздуха в цилиндъра. Та я ми обясни как олиото в тигана се пали при температура около 150-180 градуса, а в цилиндъра няма да се запали. Тук е момента да се намеси Бат Жеко, чиито мнения високо ценя. Жека, до колко градуса се нагрява въздухът в цилиндирите на дизеловите двигатели?
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 06 Мар 2006, 0:23

TheBoss написа:Не мислете, а пробвайте! :) Моят приятел цяло лято си караше 123-ката с най-обикновено олио. Да, не съм се объркал. Беше намерил някакво дето беше с 30-40 стотинки по-евтино от нафтата и си наливаше от него. Ако някой го интересува ще го попитам за точната пропорция, но ми се върти из главата, че на един резервоар сипваше към 20 л. нафта, а останалото е олио.

То че става, става, ама при положение, че нафтата върви по 1.20, а понякога и за 1лев/литър, къде е смисълът.....
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hex » 13 Мар 2006, 2:04

ati написа:То че става, става, ама при положение, че нафтата върви по 1.20, а понякога и за 1лев/литър, къде е смисълът.....
Ати

Я дай 1-2 тона от тая нафта, че все по 1.70 ми излиза моята :mhihi:
'02 BMW 525d

Потребител
Аватар

Мнение от ENZO » 16 Мар 2006, 19:03

Цената на захарта ще расте, щото в Бразилия почнаха да правят от зах. цвекло Биогориво и да си карат масово колите с него. ;) Производителите на това гориво плащат повече за суровата захарна трастика и така се вдига цената на суровината.
Изображение[url=http://www.gsmite.com]Изображение
двубой между телефони[/url] Продава се S 500 L 2000 г.

Предишна

Назад към Основен Форум