Как купувате БМВ-тата? (или други коли)

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Как купувате?

Виждате я и знаете че трябва да се купи- цената е без значение
41
24%
Виждате я и... почват прегледи, документи, пазарене...
39
23%
Търсите със месеци определен модел и при успех- направо я взимате
57
34%
Преглеждате обявите със месеци, но не търсите нищо конкретно
17
10%
Абониран сте за автокъщата и като излезе новото- направо ви го пращат без да питат
1
1%
Не искате нова(друга) кола, но както гледате- изведнъж си купувате
12
7%
Отказвате да търсите и чакате приятел да ви намери/препоръча
2
1%

Общо гласове : 169
Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 09 Фев 2006, 12:52

Аз пък мойта я съзрях на 26 август към 14.30 и в 17.00 беше вече на мое име ;)

ОБОЖАВАМ Я :winky: :winky: :winky:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 09 Фев 2006, 13:32

BMW lover написа:ОБОЖАВАМ Я :winky: :winky: :winky:

това няма как да не сгрее сърцето на един ентусиаст, а и като гледам как си я гледаш се радвам, че е попаднала при теб :yes:
ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 09 Фев 2006, 13:34

Хмммм интересно...

Първото БМВ като го видях и :):) 1 седмица след това беше мое...

Второто (текущото) сутринта решихме с баща ми да купим кола и в 3 часа на следобяд вече се возих... Доста пребързано беше и цената беше бая висока за модела, но...като не даваш 100% от парите...решението не е твое....

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 09 Фев 2006, 13:46

при мен на братми единия от съдружниците му се оказа 4е му доидоха в пове4ко колите и има6е и БМВ 520 и перфектно :uups:
и го предложи на братми и тои го купи.... ама няма книжка :mhihi: и аз го карам :D
ве4е съм мноо привързан към него и нема да му ги върна :mhihi:
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 09 Фев 2006, 14:31

:OT:

Ати - брат, благодаря за топлите думи от твоя страна,признателен сам ти много ;)

П.С. Еййй ако бях кифличка :mhihi: щях да ти вържа само заради тва :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Успех брат :yes:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от forkson » 09 Фев 2006, 14:49

Ами аз мисля че въпреки че не съм си купувал още кола... човек когата отиде нещо да си купи било то - телевизор , телефон , компютър , винаги е мнгоо ентусиазиран весел и тн и тн. Когато си в готино настроение не се замисляш за детайлите ами се хвърляш на 1вото нещо ,което ти грабне окото :) , което си е проблем все пак :)

и така... дами и господа - извода е да водите с вас някой който разбира в случая от коли за да няма изненади като "отворите опаковката" :)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Фев 2006, 19:23

т.1 "Виждате я и знаете че трябва да се купи- цената е без значение" :D :D :D

Без никакви сериозни намерения си купих "Авто пазар" преди 3 години и измежду обявите се спрях на една ... След 1 час хукнах за Сливен :D :D Покарах я,попрегледах я и хоп :driving:

Знам от сега как ще стане със следващата живот и здраве :arrow: като имам необходимата "сила" и видя някъде (най-добре в страната на шоколада) дълга база с 8 цилиндъра ще си я купя тутакси :twisted: :twisted: :twisted: Много съм луд :!:

П.с. Това с разглеждане на обяви и тем подобни в продължение на месеци :arrow: :nono: Аз ще взема да се оженя :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 09 Фев 2006, 19:59

Аз един ден резглеждах БМВ-та в www.mobile.de и по едно време стигнах до една кола, която като я видях на снимката си казах - "ето я моята кола". Обадих се на мой приятел който докарва коли от Германия, той дойде , след това се обадихме на немеца да го поразпитаме за колата. След това реших , че я копувам и след три дни моя приятел замина и ми я докара. :D
За съжаление снимките понякога лъжат, като дойде в България се оказа , че трябва да се сменят кобилиците , вала, повдигачите , клапаните и семеринга. :(
Но след тоя ремонт моята кола нвече наистина е това което изках :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 09 Фев 2006, 23:01

Понеже кола нямам и нямам и години ше кажа за колело или за кънки/блейдове:
За колело например обикновено го виждам от снимка,оговарям се като първо правя справка с написания модел на снимката гледам го нов после питам за амортисйори и обтегач и т.н. колко време е карано каъв стил и т.н. абе запознавам се то си личи дали лъже...Никога няма да си купя нещо изведнъж колкото и да го искам точно защото го искам и цената е на прага на парите които имам и не мога да го ремонтирам и т.н.
Live it like you Love it

Selqnin
Аватар

Мнение от Selqatin » 10 Фев 2006, 1:29

blqsu4ko написа:Понеже кола нямам и нямам и години ше кажа за колело или за кънки/блейдове:
За колело например обикновено го виждам от снимка,оговарям се като първо правя справка с написания модел на снимката гледам го нов после питам за амортисйори и обтегач и т.н. колко време е карано каъв стил и т.н. абе запознавам се то си личи дали лъже...Никога няма да си купя нещо изведнъж колкото и да го искам точно защото го искам и цената е на прага на парите които имам и не мога да го ремонтирам и т.н.

абе ти си мнооо злееее :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 10 Фев 2006, 1:39

Първото БМВ го поръчах на един познат даго вкара от Германия казах му модел,двигател,екстри,година и цвят и той го докара.
Второто тъкмо беше слезнало от автовоза хареса ми много дадох първото и доплатих.
Третото го намерих след 3 месечно търсене пак тъкмо беше слязло от автовоза след малко гледане едно кръгче и минаване през сервиза и разбира се пазарене го взех и него
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 10 Фев 2006, 1:39

И при мен беше интересно разглеждам обявите в мобиле.бг и виждам моето БМВ и си казвам това е колата, да ама не бащата вика толко пари не давам :evil: , да ама аз това е мойта кола все пак и така две седмици я гледам седи си обявата, а на мен ми копа та ми копа, оплаквам се на вуйчуми какъв ми е проблема ( който, се занимава с коли ), той споко ся ше решим проблема, убеди бащата за секунди :D и аз щаслив и званя му на пича да си чукнем среща та да я видим все пак! Отидохме и като я видях на жово само се молех дано вуйчо я одобри, огледахме я, буйчо ми се качи от зад и му каза на пича карай ( тогава още не знаех защо :mhihi: ), пича ни повози слязохме и аз само го чаках кво ще каже, и когато каза става не може да си представите какъв кеф беше, до толкова че не бях в састояние да си я докарам сам до вкащи от вълнение, много си я обичам тая кола :bowdown: :bowdown: :bowdown:

П.С. Та така и не се качих да я карам до като не я прехварлихме, е моя грешка, щот се оказа че помпата на съединителя изпуска, но пак тва и беше единствения дефект !!! мнооо се кефя !!!
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 10 Фев 2006, 9:55

ge_a написа:...

а ква е идеята с возенето на задната седалка ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 10 Фев 2006, 11:56

Ако оставим настрана факта, че с продажбата на автомобили си вадя хляба ;) , при мен избора се ръководи от първите три възможни отговора :).

Сигурното в процеса е, че когато се насоча към модела изравям :mhihi: де що мога инфо и впечатления от Мрежата + спец. форуми и старите ми списания в шкафовете (почти спрях да купувам, че вече нямам място за тях :mhihi: ...) и започва търсенето от мобиле.бг + "Позвънете" + форумите на съответната марка. Самото търсене и "преследване" на набелязаната кола може да продължи до почти ... 11 месеца :shock: :shock: :mhihi: - толкова беше със сегашната Е30 iS-ка на didor :D :winky: !

За мен разстоянията до набедената :mhihi: кола НЯМАТ значение - Кюстендил, Дупница, София, Пловдив, Стара Загора са в "списъка" ми :mhihi: :mhihi: Като се върна назад и си задам въпроса: "Какво е общото при покупката на всяка моя кола до момента?" (досега 5 за три години 8) ), ми изплува :mhihi: нещо мноого важно и повтарящо се при всички :arrow: онзи вътрешен, натрапчив и на моменти нагъл :mhihi: :mhihi: (НЕебаващ за моментното ми финансово положение) вътрешен глас, който ми казва "ТОВА Е колата момче, действай - надали НЯКОГА парите ще ти стигат! :mhihi: :lol: !" ...

Та така, ходя си немил-недраг :mhihi: :mhihi: по друмищата на България в търсене на следващата четириколесна емоция - всъщност именно емоцията и тръпката са най-важните нещаа за да ме грабне и накара да го притежавам чудото, наречено "автомобил" 8) :driving:

P.S. Досега не бях използвал толкова емотиконки в едно мнение :lol: !
Live and let Die!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavareza » 11 Фев 2006, 0:00

Както казват в живота има любов от пръв поглед. За мен това важи с пълна сила и при покупката на кола. По-точно на БМВ, защото и следващите ми коли, живот и здраве, ще са такива.
Влюбих се в марката преди години, когато брат ми се върна от Горубляне със тъкмо разработен "шестак" 520i. Още с първото подкарване усетих огромната разлика от "бараките", които бях карал дотогава. Возия, комфорт, скорост - тия впечатления ме удариха като парен чук. :shock: И си казах - все някога... Известно време се саморазубеждавах, че трябва да търся икономична кола, такива били тенденциите, семеен човек и т.н. И сбърках - купих кола от друга марка, която всеки месец си висеше при майстори /в интерес на истината тогава нямах и пари за свестен баварец/. Трябваше ми нещо по-малко от "петицата", но със същите достойнства. Тогава се влюбих в "тройките" - Е36. И тъй като за мен е адски досадно да търся нещо определено с месеци, използувах първия удобен случай - направих размяна с доплащане и се сдобих с баварче. Един поглед ми бе достатъчен за да реша. Това е импулс - почва да те "чегърта" и няма спиране докато не стане твоята. :lol: Колегата преди мен го каза по-цветущо. ;)
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум