къде слагат шипове
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Е на дядката Ладата е със зимни гуми Видахим и фабрично поставени шипове
.Вече 5 години зимата ладухата е с тях и не сме имали проблеми...
,а и още са си здрави
пс- в повечето време се използва за лов от баща ми

пс- в повечето време се използва за лов от баща ми

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Гуми с шипове и хубав асвалт, може и бетон
Мечтата на всеки дрифтаджия. Удрииииииииии. А какви искри хвърчааааааааат.
снощи по Дискавъри даваха едно филмче за стриитрейсърите по света. Та в далечна Япония какви лудаци имаше
Дали някой не го е записал?

Дали някой не го е записал?

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
[FF]GODFLESH написа:Е на дядката Ладата е със зимни гуми Видахим и фабрично поставени шипове.Вече 5 години зимата ладухата е с тях и не сме имали проблеми...
,а и още са си здрави
пс- в повечето време се използва за лов от баща ми![]()
![]()
Във Видин като ходя зимата и забелязвам доста соц. коли със гуми със шипове и перат здраво

ТДС - Турбо Див Селянин
Re: шипове
Aurora написа:няма да ти помогнат, повярвай, как си мислиш че някви микроскопически пишки които едва изторчат ще ти държат колата на баира особено на сняг, хубави зимни гуми и 4х4 - това е рецепта
Aurora не говори глупости - карал ли си някога читави зимна гуми със шипове, за да знаеш, че не са нищо повече от същите гуми без шипове?
Аз лично не видях тук нито един, който е карал със шипове да е казал - "да, верно, няма полза от тях".
Сега и малко личен опит - карал съм Vredestein с шипове купени на старо но много запазени и Nokian без шипове купени нови, и да - в някои ситуации, които не се изчерпват само с лед има чувствителна разлика в полза на шиповете. Освен това за 2 години нямах проблем с ченгетата заради тях (а не е като да не са ме спирали). Това последното може и да е чист късмет, но първото е обективно наблюдение.
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2