удрят кепенците на 1ва серия М и 5та серия GT
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: удрят кепенците на 1ва серия М и 5та серия GT
1M, според мен, е леко противоречив автомобил, защото при реализирането му е имало разногласия между икономисти и инженери. От инженерна гледна точка мюнхенци имат потенциала да сътворят значително по-добър автомобил, но в такъв случай той би се представял много по-добре от М3 и едва ли това ще е добре от икономическа гледна точка.
Дори сега има данни, че 1М се представя по-добре в някои аспекти:
http://www.bmwblog.com/2011/04/24/bmw-1 ... ockenheim/
И нещо интересно за двигателя:
http://www.bmwblog.com/2011/05/26/dyno- ... hp362rwtq/
331 коня, 490 НМ на гумите и 400 коня на вала.
Получава се нещо подобно на случката от преди няколко години, когато се появи Е92 335i, а актуалната М3-ка беше Е46. Мощността на 335i, която цитират от Мюнхен, е значително по-малка от реалната.
Дори сега има данни, че 1М се представя по-добре в някои аспекти:
http://www.bmwblog.com/2011/04/24/bmw-1 ... ockenheim/
И нещо интересно за двигателя:
http://www.bmwblog.com/2011/05/26/dyno- ... hp362rwtq/
331 коня, 490 НМ на гумите и 400 коня на вала.
Получава се нещо подобно на случката от преди няколко години, когато се появи Е92 335i, а актуалната М3-ка беше Е46. Мощността на 335i, която цитират от Мюнхен, е значително по-малка от реалната.
- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
1М е страхотен автомобил и тестовете го доказват - http://www.bmwblog.com/2010/12/23/what- ... ies-coupe/ . Производството му не е никаква грешка... нека да не се правим на по умни от управата на БМВ 

гт-то ми напомня на понтиак азтек отзад- което е най-грозното возило на света
за 1-ва серия че била розова... тои меро слк е розов ама амг 55 слк е доста сериозен автомобил за некомплексирани мъже
ако бяха забили един 4 литра в8 в 1-ва серия... всичко щеше да си доиде на мястото.. ама щеше да е по-бърза от м3-ката и затова- не стана.
за 1-ва серия че била розова... тои меро слк е розов ама амг 55 слк е доста сериозен автомобил за некомплексирани мъже

ако бяха забили един 4 литра в8 в 1-ва серия... всичко щеше да си доиде на мястото.. ама щеше да е по-бърза от м3-ката и затова- не стана.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:ако бяха забили един 4 литра в8 в 1-ва серия...
Типично по Хамерикански - "колкото повече, толкова повече", а преди 15-тина години си мислех, че грандоманията си е отишла заедно със СССР

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Не знам на базата на какво някои от колегите определиха 1М като едва ли не разочарование.Изчел съм доста материал с впечатления от първите собственици на този автомобил и никой от тях не е на това мнение
Напротив - всички са категорични, че 1-чката е надминала очакванията им.Както колегата по-горе обясни, 1М бие М3 Е92 в много аспекти.Да не забравяме от какъв мотор се задвижва тройката - този, който спечели наградата за най-добър 8 цилиндров мотор за изминалата година, а тука някои се изказаха все едно са всеки ден на пистата с 1М 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
raduslaf написа:Не знам на базата на какво някои от колегите определиха 1М като едва ли не разочарование.Изчел съм доста материал с впечатления от първите собственици на този автомобил и никой от тях не е на това мнение
Те щото не искат да си признаят, че са се прецакали

raduslaf написа:тука някои се изказаха все едно са всеки ден на пистата с 1М

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Не знам за 1М, щото пряк допир не съм имал, но 5GT е страхотна кола, която наистина можеш да ползваш за всичко. Лош тайминг/таргетиране мисля, че са основните причини за краткият му живот. А и мисля, че ако беше малко по-евтина, с по-ниско оборудване би имала поне мъъничко успех. Яд ме е за GT-то 

Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
като човек карал 125и кабрио и сядал (за съжаление само сядал
) в 1М
мога да кажа на всички, че са в голяма грешка относон 1-цата купе и М
няма нищо розово, женско и каквото и да е меко в тоя автомобил еле пък М-а
всички, които ги влече комфорта и големите коли просто да не го гледат 1ер купе
според мен спирането му е по-скоро маркетингов подход
за ГТ-то никога не съм му бил фен и няма да ми липсва

мога да кажа на всички, че са в голяма грешка относон 1-цата купе и М
няма нищо розово, женско и каквото и да е меко в тоя автомобил еле пък М-а
всички, които ги влече комфорта и големите коли просто да не го гледат 1ер купе

според мен спирането му е по-скоро маркетингов подход
за ГТ-то никога не съм му бил фен и няма да ми липсва

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
LizarD написа:Истината е в трета и пета серия. Единицата е прекалено розова за М...
Ми на размери 1чка купе е по-голяма от Е30 и е колкто Е36 - те розови ли са ти

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
На мен пета серия GT ми харесва страшно много.Макар и странна е невероятна кола.И за човек на който обикновенната петица му е малка,а джипа голям - това е колата.Аз лично за семейна лимузина бих си купил такава.Ще е жалко да спрат производството и.
peters75 написа:На мен пета серия GT ми харесва страшно много.Макар и странна е невероятна кола.И за човек на който обикновенната петица му е малка,а джипа голям - това е колата.Аз лично за семейна лимузина бих си купил такава.Ще е жалко да спрат производството и.
то 5-цата и х5-цата отвътре идват горе долу на едни размери...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:peters75 написа:На мен пета серия GT ми харесва страшно много.Макар и странна е невероятна кола.И за човек на който обикновенната петица му е малка,а джипа голям - това е колата.Аз лично за семейна лимузина бих си купил такава.Ще е жалко да спрат производството и.
то 5-цата и х5-цата отвътре идват горе долу на едни размери...
Само , че на задните седалки в ГТто имаш до 20ина см повече ... което някак ми се вижда безсмислено за семейно комби - какво ще правят децата в такова пространство

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
acho.rs написа:Само , че на задните седалки в ГТто имаш до 20ина см повече ... което някак ми се вижда безсмислено за семейно комби - какво ще правят децата в такова пространство
По тая логика купетата да станат семейни коли, щото отзад е тясно - тамън за децата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
raduslaf написа:acho.rs написа:Само , че на задните седалки в ГТто имаш до 20ина см повече ... което някак ми се вижда безсмислено за семейно комби - какво ще правят децата в такова пространство
По тая логика купетата да станат семейни коли, щото отзад е тясно - тамън за децата
Нямат багажник и е труден достъпа до задните места - няма как да сложиш детско столче. Не случайно много млади семейства избират малки комбита (наречени - хечбек) тип - Голф и компания .
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
acho.rs написа:raduslaf написа:acho.rs написа:Само , че на задните седалки в ГТто имаш до 20ина см повече ... което някак ми се вижда безсмислено за семейно комби - какво ще правят децата в такова пространство
Нямат багажник и е труден достъпа до задните места - няма как да сложиш детско столче. Не случайно много млади семейства избират малки комбита (наречени - хечбек) тип - Голф и компания .
Да не е случайно - основно е по финансови причини

иначе че ГТ-то не семейна кола е повече от ясно

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3