По-ново Е36 или по-старо Е46 ?!
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Та значи:
Първо ако си прочетеш всичко което си написал като въпрос в тази тема, ще си отговориш сам, понеже се усеща явно, че имаш слабост към Е46
Второ, аз бих ти препоръчал по новичко Е36, отколкото разпаднато Е46, мисля че разликата е голяма, като кола наистина Е46 е по добро, но както се казва като е кола да е нова (не че Е36 ще е ново, ама....
)
Трето погледни едната кола и другата и вземи която ти харесва, по добре да е по нова, затова не се скъпи да посъбереш малко повече и да вземеш некакво средно Е46, а не некое дръгливо, ако е така то определено си вземи Е36 с многото екстри.
И накрая имай предвид, че базово екстрите на Е36 не са базови в Е46 както си мислиш, може да има изключения, но си далече от истината.
Успех
Първо ако си прочетеш всичко което си написал като въпрос в тази тема, ще си отговориш сам, понеже се усеща явно, че имаш слабост към Е46
Второ, аз бих ти препоръчал по новичко Е36, отколкото разпаднато Е46, мисля че разликата е голяма, като кола наистина Е46 е по добро, но както се казва като е кола да е нова (не че Е36 ще е ново, ама....

Трето погледни едната кола и другата и вземи която ти харесва, по добре да е по нова, затова не се скъпи да посъбереш малко повече и да вземеш некакво средно Е46, а не некое дръгливо, ако е така то определено си вземи Е36 с многото екстри.
И накрая имай предвид, че базово екстрите на Е36 не са базови в Е46 както си мислиш, може да има изключения, но си далече от истината.
Успех

- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
Тука се съдържа и отговора Е46. Имай предвид че и 1999-2000г е стара кола.Парите не са толкова проблем
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
RAFF написа:S-stail написа:Pich kolometrite na E46-cata moje da gi proverish
vav vseki Servis na BMW samo sas klucha na kolata.
Mushka se v edna mashinka i ti izlizat km. i infoto za kolata.
Az taka napravih na moita
в България този метод не върви. отдавна му намериха решението и на този " проблем"
След 06/02' с ромбовидния ключ-да знаеш че не са намерили все още?Има си там 2-начина при които ВИНАГИ разбираш дали те клатят,а ако е така....

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Е46 е твоята кола ! колкото по-нова толкова по-добре! разбира се ако са с еднакво добро техническо състояния.... за километрите забрави - там минават минимум по 35-40к км годишна ако намериш кола на реални 150к км си е жив късмет, но най-вероятно няма да узнаеш истинските километри никога
П.С. в тоя ценови диапазон има и друг възможен избор - Е39 може да помислиш и за нея

П.С. в тоя ценови диапазон има и друг възможен избор - Е39 може да помислиш и за нея

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Cobra написа:RAFF написа:S-stail написа:Pich kolometrite na E46-cata moje da gi proverish
vav vseki Servis na BMW samo sas klucha na kolata.
Mushka se v edna mashinka i ti izlizat km. i infoto za kolata.
Az taka napravih na moita
в България този метод не върви. отдавна му намериха решението и на този " проблем"
След 06/02' с ромбовидния ключ-да знаеш че не са намерили все още?Има си там 2-начина при които ВИНАГИ разбираш дали те клатят,а ако е така....
И каво и как правят?
От БМВ ми обесниха,че има чип в ключа който
не можел да се препрограмира

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Мдаа - това, което някои колеги ти вметнаха за "детските" болести в първите години от пускането на Е46 НЕ Е за подценяване
Но от друга страна и аз усещам, че ти лично харесваш Е46 повече
...
Та според мен въпроса, на който трябва да си отговориш е по-скоро следният: "Ако взема Е36 ще се заглеждам ли по Е46 всеки път когато се разминавам с такава кола
Ще съжалявам ли за избора при все, че съм могъл да си позволя Е46
". Сигурен съм, че след тест-драйв на набелязаните автомобили от двете серии ще ти е много по-лесно да решиш и доста от въпросите ще отпаднат
А и в крайна сметка знаеш правилото, че при употребяваните коли се правят доста компромиси и най-запазената кола (в твоя случай + прилежно попълвана сервизна книжка) е най-добрият избор
УСПЕХ в покупката

Та според мен въпроса, на който трябва да си отговориш е по-скоро следният: "Ако взема Е36 ще се заглеждам ли по Е46 всеки път когато се разминавам с такава кола

А и в крайна сметка знаеш правилото, че при употребяваните коли се правят доста компромиси и най-запазената кола (в твоя случай + прилежно попълвана сервизна книжка) е най-добрият избор

УСПЕХ в покупката

Live and let Die!
- Loewe
- младши ентусиаст
-
Здрвавейте!
Благодаря на всички за мненията!
Искам да направя няколко уточнения:
1. Е36 на малко километри може да се намери, вярно,трудно е и струва доста пари естествено. За това и разликата в цената която споменавам е такава.
2. Escape, прав си горе-долу за цената на Е46 в Германия, но сега поевтиняха малко и може и за 8-9 к в евро да се вземе Е46 98-99' под 150 хиляди километра. От последните Е36 има и за 7к , което не ми се струва много добра инвестиция. Иначе ако се иска евтино и за 1500 може да се вземе Е36
Но за състоянието не гарантирам
2. Impasse , купе отпада по финансови причини
, пак и не ме кефи "стани да седна". Изглежда много добре и на каране сигурно е по-добре от седана, но не е практично.
3. В случай че и 2те коли са с еднакви мотори, то не би трябвало да има "детски болести" по мотора или ?
4. BMW8, няма да се купува разпаднало Е46 , нито пак такова Е36. Само кола в изрядно техническо състояние.
5. Относно километрите знам колко карат, живея в Германия и имам лични наблюдения
Но колата ще е със сервизна книжкаи от немец.
6. Определено ще направя test drive и на двата модела и ще видя кое ме кефи повече
Скоро може и да ме канят да пробвам новата Е90, на ИАА Франкфурт попълних една анкетна карта на щанда на БМВ
7. Като екстри имах предвид разните му там електронни стабилизиращи програми и тн., климатик, мултифункционален волан, подгряване на седалкитте, евентуално и навигационна система, но последното го нямат и повечето Е46ки.
Благодаря на всички за мненията!
Искам да направя няколко уточнения:
1. Е36 на малко километри може да се намери, вярно,трудно е и струва доста пари естествено. За това и разликата в цената която споменавам е такава.
2. Escape, прав си горе-долу за цената на Е46 в Германия, но сега поевтиняха малко и може и за 8-9 к в евро да се вземе Е46 98-99' под 150 хиляди километра. От последните Е36 има и за 7к , което не ми се струва много добра инвестиция. Иначе ако се иска евтино и за 1500 може да се вземе Е36

2. Impasse , купе отпада по финансови причини

3. В случай че и 2те коли са с еднакви мотори, то не би трябвало да има "детски болести" по мотора или ?
4. BMW8, няма да се купува разпаднало Е46 , нито пак такова Е36. Само кола в изрядно техническо състояние.
5. Относно километрите знам колко карат, живея в Германия и имам лични наблюдения

6. Определено ще направя test drive и на двата модела и ще видя кое ме кефи повече

7. Като екстри имах предвид разните му там електронни стабилизиращи програми и тн., климатик, мултифункционален волан, подгряване на седалкитте, евентуално и навигационна система, но последното го нямат и повечето Е46ки.
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
има читави Е36-ци в ДЕ на малко километри само дето са по скъпи от Е46 на повечко километри с 1-2 години по-нови
Земи по-малко караната или по-подържаната,а най-добре скоро да е минала ТЮВ

Земи по-малко караната или по-подържаната,а най-добре скоро да е минала ТЮВ
ТДС - Турбо Див Селянин
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Сега и аз да се включа малко по въпроса - аз мисля като Slipknot и бих взел Е36 '97 Individual + MTechnic. Първите бройки по не са за препочитане. Първите бройки автомобили от моделното семейство Е46 изглеждат (според мен) по-демодирани о една кола,като такава в изпълнението посочено по-горе
На Acho BMW-to е най-хубавата Е36,която съм виждал тук - Individual,МTechnic,страхотен спортен салон,Сайдбеци,ASC,подгреваеми седалки,огледала с абсолютно всички функции и т.н. и т.н. Такава кола според мен е много по-добра от тези произведени през 1998 год,в тях се долавя някаква "база",присъща на да не споменавам други марки и модели
Има една невероятна автокъща на Бодензее малко след Фридрихсхафен по пътя за Констанц,където очите ми се насълзиха при вида на един платц със само черни Мтехникови коли от всички основни моделни семейства
Автомобилите са т.нар. Gebrauchtwagen BMW с пълна 2 год гаранция
Чета ,че си от Карлсруе имаш едни 200-ина километра до там горе-долу,можеш да се поразходиш и да видиш за какво става въпрос ...
Георги Пенчев

На Acho BMW-to е най-хубавата Е36,която съм виждал тук - Individual,МTechnic,страхотен спортен салон,Сайдбеци,ASC,подгреваеми седалки,огледала с абсолютно всички функции и т.н. и т.н. Такава кола според мен е много по-добра от тези произведени през 1998 год,в тях се долавя някаква "база",присъща на да не споменавам други марки и модели

Има една невероятна автокъща на Бодензее малко след Фридрихсхафен по пътя за Констанц,където очите ми се насълзиха при вида на един платц със само черни Мтехникови коли от всички основни моделни семейства

Автомобилите са т.нар. Gebrauchtwagen BMW с пълна 2 год гаранция

Чета ,че си от Карлсруе имаш едни 200-ина километра до там горе-долу,можеш да се поразходиш и да видиш за какво става въпрос ...
Георги Пенчев
- Loewe
- младши ентусиаст
-
Какво означава Индивидуал?
Иначе на Ачо Е36ката е наистина много красива!
Иначе на Ачо Е36ката е наистина много красива!
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- Penchev1
- Потребител
-
- Местоположение: Местожителство: Местожителство: Местожителство: Местожителство:
Това е т.нар. специално изпълнение, при което автомобила се произвежда абсолютно индивидуално по лични изисквания ,като интериор и екстериор - цветове,тапицерии,дървесини,най-общо материали с най-високо качество и цена,разбира се
Един от характерните елементи е черният таван в купето
Георги Пенчев

Един от характерните елементи е черният таван в купето

Георги Пенчев
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
- S-stail
- младши ентусиаст
-