за разходомера

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 08 Юни 2005, 14:25

аз за мойто БМВ съм много доволен от работата на разходомера и стрелката не ми стои в крайно положение ( освен като не дам газ естествено)
gambling with the devil on the road

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Юни 2005, 15:56

.
Последна промяна steeN на 01 Май 2021, 18:05, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 08 Юни 2005, 17:58

на някои коли е с маркуче от всмукателния колектор директно до таблото. мери разреждането , а то е пропорционално на разхода
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 11 Юни 2005, 9:25

dinko_sd написа:Предполагам че е друг принципа на замерването за който говори Lion. На 525 TDS когато работи на място стрелката се скрива зад 30-те литра, а на Е30 316 стрелката си стоеше на нулата. Предполагам, че на Е30 е по механичен път, а на Е34 по електронен :roll: (въпреки че е логично да е обратно :confused: )

Защото според User manual-а разходомера работи при скорост на колата над 20 км/ч. Иначе си стои над 30 литра.

младши ентусиаст
Аватар
Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище

а на мене не ми работи разходомера

Мнение от pepibmwe30 » 17 Юни 2005, 21:23

писах в форума (е30),но никакав отговор.Карам е30 318и расходомера не ми показва то4но колко ми гори на 100км(в движение разбирасе)някой може ли да ми каже как да си го оправя. :help: :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от wheezy » 18 Юни 2005, 14:46

Аз пък мисля, че тъй като формулата е ПОДАДЕНО ГОРИВО/ИЗМИНАТИ КИЛОМЕТРИ, е нормално като е спрял автомобила да показва над 30 или по-точно - безкрайност.. Подават се 100 грама гориво/изминават се 0 км. Мисля че проблема при електронните разходомери и то по-новите вече си е решен с разход на час.

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 19 Юни 2005, 16:48

"Проблема" с разхода на час си е решен още при старите модели ако имаш борд. комп. :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 20 Юни 2005, 0:50

dinko_sd написа:Сега като говорим за работа на място има 2 момента:
колата е запалена току що, и понеже е с автоматичен смукач, нормално е стрелката да забие на 30-ката
ама ако е работила преди това (т.е. при загрян двигател) си спомням че 316-ката си показваше около 0-лата

това с двата момента го забрави стрелката стои на 30 щото си на мястои отчита макс гориво .Инфото според мене на разходомера първо отива в компа та той смята сложни алгоритми със скороста и подаденото гориво. Та значи аз карам 325 тдс и съм забелязъл че от колекторите/оборотите/ се взима инфо през един датчик и отива в екуто после помпата дава нейната информация на екуто и трето скоростомера праща информация на същото място. Онова там си ги смята и ти показва разходомер нещата стават за мили секунди и единствено от там може да се дават грешни показания ако всики неща които изброих са наред.
Нещата обаче не са съвсем така в тази последователност , но образно казано етакова нещо.
Когато карате по енерция и компа не отчита подналягането праща приблизителни стойностти на разходомера в зависимост от скоростта
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Основен Форум