Аман от преписвачи

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 29 Май 2005, 0:42

Peshev, благодаря за реакцията, ма за кой от всичките потребители на всичките тези сайтове става въпрос? То един и двама ли са :confused:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 29 Май 2005, 0:56

Мръсни долни плагиати :maad: :ranting: :box:

Потребител
Аватар

Мнение от Peshev » 29 Май 2005, 0:58

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 29 Май 2005, 2:08

ах мръсни гадини :twisted: .. боби я виж в закона няма ли некой член и да ги подведем под наказателна отговорност ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Boce » 29 Май 2005, 2:33

Направо ми стават смешни тия дечурлига....То темата за ALX я има сигурно на 5-6 места поне..За инфото лошо нема ама да напишат "взето от bmwpower-bg.net Автор:Alx" а тая чекия малка разпраа че баща му е състезател...Ша ги е*а в децата..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от falko » 29 Май 2005, 3:56

Boce написа:Направо ми стават смешни тия дечурлига....То темата за ALX я има сигурно на 5-6 места поне..За инфото лошо нема ама да напишат "взето от bmwpower-bg.net Автор:Alx" а тая чекия малка разпраа че баща му е състезател...Ша ги е*а в децата..

искаш да кажеш като този
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=736&highlight=%EF%E0%EA+%F6%E8%F2%E8%F0%E0%EC
Изображение
S 54 SMG
:bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Май 2005, 8:54

сещам се за три причини, които биха накарали някой да открадне тема оттук и да я постне на друог място(без да напише откъде я е взел):
1. да се опита да изпъкне със знания които няма
2. да привлече повече посетители във въпросния сайт.
3. или просто да е забравил да напише източника

принципно сте прави, че вие сте написали нещо и като го откраднат не е особено приятно но.... ако някой краде за да изпъкне и вас ви дразни факта че вашето име/ник го няма под статията - това ме води н амисълта че и вие също сте искали да изпъкнете с нея.. иначе не би ви интересувало кой къде как и защо я е пасте-нал, в това също не влагам лоши мисли де... все пак който го може - заслужава и да го покаже :) (щото ако единствената цел е просвещение - бихте се радвали че някой друг я е разпространил на други места за да я прочетат повече хора - свършил е част от вашата просветителска работа един вид)

предполагам ви е напълно ясно че в интернет пространството все още няма такова понятие като "авторско право" и самия факт че сте написали темата би трябвало да означава че сте се отказали да бъдете нещо повече от анонимен автор

начин да спрете кражбите - не виждам... щото каквито и мерки да съм виждал по различни сайтове винаги съм успявал да си доунлоад-на това което ми трябва... а все пак съм просто един юзър - демек кражбите са мнооооооооого лесно осъществими без значение мерките за сигурност (като например да не може да се маркира текста, да няма десен бутон на мишката и т.н.)

ако наистина искате да се борите против това се сещам за 2 минимално ефективни метода (но все пак ефективни)
1. отвреме навреме из текста да пишете кой е автора (идеята е че който краде рядко дори си прави труда да прочете статията и няма да забележи издайническите думички)
2. да се отвори "важна" тема в ВАШИЯ форум, която да седи някъде отгоре и в нея да се постват линкове към всички откраднати теми - това ще е просто като информация за потребителите които влизат във Вашия форум.

но като цяло смятам, че не е правилно да се сърдите за кражбите - в интернет те са нещо като даденост - всичко е общо, всеки може да бъде какъвто си иска, не може да се докаже кой пръв е написал темата и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 29 Май 2005, 10:34

Ехоо, Глухото леопардче и всички защитници на тия наглеци дето крадат и си приписват знания и заслуги... Никой не говори за авторско право, след като Алекс или някой друг го е пуснал в открит форум, няма да седне да търси авторски права. Обаче въпроса е морален и направо съм бесен какво си позволява тоя имбесилен недоносляк... Щото всички (дори самия Алекс, който спокойноможе да си припише всякакви знания без някой да се усъмни) се позовават като използват някакъв източник. То иначе по нета инфо много - превеждай и се прави на разбирач... Ама друга ми беше мисълта. Строшили му се пръстите, кой си ти бе, изтърсак...? Вместо да се преклониш с невежеството си пред някой който е решил безплатно да те обарзова (след като на него тези знания му струват купища пари, нерви, контузии и какво ли не), ти си позволяваш да препредаваш мислите му от първо лице? Колко турбота си видял рез живота си, колко 7-литрови коли с две турбини си карал, бе ахмак! Лелее, бесен съм... :evil: Аз като разказвам на приятелите си (които нямат никакъв хабер от форуми и коли) в някое кафе за обемната ефективност на двигателя, за разликата между турбина и компресор, за камбер, за коне и въртящ момент, пак вмъквам "един човек от форума, който е много наясно, от него ги знам тия неща, казва се еди-как-си", а ти ще си ги приписваш... Да, интернета е място за свободно разпространение на информация, но намирането, синтезирането и предоставянето й на някаква различна аудитория също не е малка заслуга... Ама да я споделяш като лично преживяване и то в 10 сдайта си е наглост... Ама аз така като се замисля, миналата година в Кан си размених 2 изречения с КАРМЕН ЕЛЕКТРА (това съвсем сериозно), я чакай да пусна една темичка как е в леглото, коя поза й е любимата и... Ама айде ше си го прочетете :winky:
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Май 2005, 15:46

чакайте и аз да се изкажа неподготвен 8)

аз проблем със това темата да се пост-ва другаде нямам. нямам и проблем да не ми се споменава името- ако имах нямаше да пиша тука :) но имам проблем със това да не се пише откъде е взета. това е със цел повече хора да знаят че някъде във интернета има бг сайт на бмв и на него пише интересни работи. мене не ме бройте- не съм дребнав и се радвам като някои научи нещо.

също имам проблем когато хората лъжат и си приписват знания които нямат. защо? защото е опасно. защото ще решат другите че въпросните екземпляри знаят и разбират и утре ще ги пита някои нещо, те ще му отговорят погрешно и човека ще увисне я със пари, я със строшена кола или най-лошото- във някое дере... това ми е основния проблем. щото всичко е шега и забава докато някои не пострада.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 29 Май 2005, 15:52

Аз пък съм чел че другите форуми си правят справка в БМВ форума по тия въпроси . Е имиджа си е имидж....
кой кво крал пак ние арбитруваме. И то щото бмв се кара от 50 години а ауди от 5 щото било модерно.
Това са деца няма кво да им се сърдим Аз не съм правил така щото когато бях на 15 нямаше интернет, но пък сме се лъгали кой москвич колко вдигал и понеже никога не съм имал москвич съм се хвърлял като чикия на пясък че мохера не може да квикне до трета пък наща жигула може :D :) :(
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Май 2005, 15:55

DEFLEPPARD написа:това ме води н амисълта че и вие също сте искали да изпъкнете с нея.. .
:kuku:

alx е на 12 и пише за пръв път в форуми

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 29 Май 2005, 20:45

alx написа:чакайте и аз да се изкажа неподготвен 8)

аз проблем със това темата да се пост-ва другаде нямам. нямам и проблем да не ми се споменава името- ако имах нямаше да пиша тука :) но имам проблем със това да не се пише откъде е взета. това е със цел повече хора да знаят че някъде във интернета има бг сайт на бмв и на него пише интересни работи. мене не ме бройте- не съм дребнав и се радвам като някои научи нещо.

също имам проблем когато хората лъжат и си приписват знания които нямат. защо? защото е опасно. защото ще решат другите че въпросните екземпляри знаят и разбират и утре ще ги пита някои нещо, те ще му отговорят погрешно и човека ще увисне я със пари, я със строшена кола или най-лошото- във някое дере... това ми е основния проблем. щото всичко е шега и забава докато някои не пострада.

Точно за това става дума мамка му и прасе :confused:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 29 Май 2005, 22:04

Да, от тази гледна точка сте напълно прави... Подкрепям..>В крайна сметка нищо не пречи да се напише едно "Копирано от bmwpower-bg.net" или нещо подобно... Стига да има желание, де... :roll:

Потребител
Аватар
Кара: E90 318i

Мнение от Go_Sk8 » 29 Май 2005, 22:49

Да, от тази гледна точка сте напълно прави... Подкрепям..>В крайна сметка нищо не пречи да се напише едно "Копирано от bmwpower-bg.net" или нещо подобно... Стига да има желание, де...

абсолютно съм съгласен с вас
но все пак секи се сеща къде се намираме.....
надали скоро хората ще се нау4ат да признават

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 30 Май 2005, 11:41

Go_Sk8 написа:но все пак секи се сеща къде се намираме.....

:help: :banghead: :censored:
MORE BEER!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум