Има ли нужда Х5 от 408 коня?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Има ли нужда Х5 от 408 коня?

Да!
119
82%
Не!
26
18%

Общо гласове : 145
ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Re: Има ли нужда Х5 от 408 коня?

Мнение от Joro_Paveto » 20 Фев 2010, 15:20

Според мен няма нужда от X1,3,5,6...и т.н. Да си ги продават в щатите там пазар колкото щеш за тях (колко му е да я направят X5-цата 3 тона и да завива като трактор, та да е конкурентно способна на местните "камиони" и да се продава) - тук в Европа да наблегнат малко на сваляне на теглото на леките си коли и да позаякчат турбо двигателите, за да носят на повече ъпгрейди след излизане от завода!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 20 Фев 2010, 15:31

Вероятно при новото поколение АМГ на МЛ, ще използват нов 5,5 (5,4)-литров мотор, с мощност около 540-570 к.с. ;) Той ще бъде с двойно турбо и V8. Стана ясно, че скоро ще спират атмосферния 6,2.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Фев 2010, 15:33

MCar написа:
BadAngel написа:що мислиш така? 6.2 литра срещу 4.4, все някак трябва да може да се конкурират =))

знаеш какъв е потенциала на 63 мотора, според мен с лекота могат да го надуят над 560 коня, като в слс, от атмосверен матор, а не битурбо, като при бмв =))

да не говорим, че поне в българия мерцедес е по-престижната марка от бмв, така че местните новобогаташи веднага ще направят фийдбек на нашия пазар =))

Досега няма нито един тест, който да съм гледал и МЛ63 да се справя наравно с Х5М. МЛ-ът не може да постигне поведение на пътя, каквото има при Х5, не може да се мери и по ускорение. Да не говорим, че един от големите минуси на МЛ е, че за тази мощност, която има, са му направили ужасно слаби спирачки (при фейслифта може и да е оправен този проблем, но преди си го имаше).
Иначе, те ще го надуят този мотор, това е ясно. Но според мен това ще стане чак при следващото поколение на МЛ. Тогава вече нещата може и да седят по друг начин.

така е, към този момент бмв имат преимущество с х5м, но некак си много крехко ми изглежда =)) не забравяй, че мл-а си е вече старичък модел, даже фейслифра му е на повече от година.. изглежда ми така, сякаш бмв вадат на умрял нож =))

ускорението и поведението не знам в каква степен са водещи в този клас, по-скоро възможността да си сложиш детската количка би била водеща =))

по принцип мл-а катери тротоарите малко по-добре от х5 по начало, трябва да се вземе предвид и това

и все пак, ако трябва да избирам м/у х5м и мл63, бих се спрял на бенца, по ми лежи на сърцето
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Фев 2010, 15:33

Хорейшио написа:Вероятно при новото поколение АМГ на МЛ, ще използват нов 5,5 (5,4)-литров мотор, с мощност около 540-570 к.с. ;) Той ще бъде с двойно турбо и V8. Стана ясно, че скоро ще спират атмосферния 6,2.

те и стария 5.5 уж щяха да го спират, но все още си го има в г55 =)))))
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Фев 2010, 16:31

BadAngel написа:
MCar написа:
BadAngel написа:що мислиш така? 6.2 литра срещу 4.4, все някак трябва да може да се конкурират =))

знаеш какъв е потенциала на 63 мотора, според мен с лекота могат да го надуят над 560 коня, като в слс, от атмосверен матор, а не битурбо, като при бмв =))

да не говорим, че поне в българия мерцедес е по-престижната марка от бмв, така че местните новобогаташи веднага ще направят фийдбек на нашия пазар =))

Досега няма нито един тест, който да съм гледал и МЛ63 да се справя наравно с Х5М. МЛ-ът не може да постигне поведение на пътя, каквото има при Х5, не може да се мери и по ускорение. Да не говорим, че един от големите минуси на МЛ е, че за тази мощност, която има, са му направили ужасно слаби спирачки (при фейслифта може и да е оправен този проблем, но преди си го имаше).
Иначе, те ще го надуят този мотор, това е ясно. Но според мен това ще стане чак при следващото поколение на МЛ. Тогава вече нещата може и да седят по друг начин.

така е, към този момент бмв имат преимущество с х5м, но некак си много крехко ми изглежда =)) не забравяй, че мл-а си е вече старичък модел, даже фейслифра му е на повече от година.. изглежда ми така, сякаш бмв вадат на умрял нож =))

ускорението и поведението не знам в каква степен са водещи в този клас, по-скоро възможността да си сложиш детската количка би била водеща =))

по принцип мл-а катери тротоарите малко по-добре от х5 по начало, трябва да се вземе предвид и това

и все пак, ако трябва да избирам м/у х5м и мл63, бих се спрял на бенца, по ми лежи на сърцето

Ми като ти е по-на сърцето си го зимай и не дрънкай глупости !
Какъв прах е дишало БМВ , какви глупости :idea: МЛ63 АМГ е един модел , който е някъде около 4-5% от всички МЛи може и по-малко . БМВ нямаха конкурент в този клас , както и Ауди , но във всички останали версий , които са реалния критерии, МЛ ДУХА - динамика,разход, красота,интериор - просто МЛ пада , а сега след фейслифта , направо умира !
Не знам , на какво викаш старо , но МЛа е точно една година по-стар от БМВ и имаше точно толкова на върха - 1 година , от както е излязло Е70 , Мерцедеса е втори и трети ! Единствения плюс на МЛ е че малко по-хубаво катери кални баири - ама я кажи с 63АМГ баири ли ще катериш :mhihi:
И също не разбрах на какво викаш потенциал - че можеш да му докараш от 20-30 коня на атмосферния ли - справка - на би-турбо само с чип ще дигнеш 50-60 коня и то с лекота , та каквото и да правиш на 3 тона танк атмосферен мотор , не може да му помогне . Ако започне да говорим за стабилност,маневреност и спирачки вече става много грубо :driving:
Честно при джипките , където най-малко се предполагаше , че ги има БМВ , се оказа че са най-големия лидер ... Х3 и Х5 (Е53) се продадоха в около 1,5-2 млн тираж , за Е70 не знам . Ще ми се и при седаните и купетата да я имаше тази доминация ...

ПС: Изображение - ибахти как му прилича на МЛа :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Фев 2010, 16:44

напротив, напротив

мл63ката е доста сериозна сламка, точно за това говори факта, че и бмв и ауди се опитват да гризнат от пазара в този клас =)) а и ти добре знаеш, че за марки като бмв и мерцедес топ версията е много важна за подържане на имиджа на марката

за вдигането на конете, исках да кажа, че за мерцедес не е никакъв проблем да направят мл63-ката 560 коня, така че да е актуална конкуренция на х5м, но както мкар каза, това вероятно ще стане при пускането на новия модел, когато х5цата ще е загубила първоначалната си инерция на пазара =))

всъщност като се замисли човек, никои от 2мата производители нямат файда от пряка конкуренция, все някъде се получава разминаване =))))
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е RWD

Мнение от deomen » 20 Фев 2010, 17:56

Да ви кажа честно колеги от толкова четене по форумите 'Мерцедес или BMW? -въпрос на вкус!Няма по-добро от другото.И двете марки имат силни и слаби страни,преимущества и кусури.Важното е че те са на върха на автомобилостроенето и всички други се опитват да ги догонят във всички отношения.Нормално е тук да се харесва повече БМВ-то,все пак това е форума на бмв.Ако темата беше в мерцедес форума,сещате се кой ще номер едно от двете.Който е над тези неща ме разбира какво искам да кажа.Според мен двете марки трябва да се подкрепят взаймно.Карам Мерцедес,но тача и бмв-то много като кола,дори бих си купил,ако преценя,че такава кола ми трябва и искам.Аз повече се нервя на спорове от рода на:'Предното е по-добре от задно'.Бати глупоста,направо простотия неземна :ranting: .Все пак BMW казва:'Предното е дело на сатаната" :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 20 Фев 2010, 20:00

BadAngel написа:всъщност като се замисли човек, никои от 2мата производители нямат файда от пряка конкуренция, все някъде се получава разминаване =))))

Eми да то май точно затова има разминаване между излизането на новите модели със 1,2,3 години - за да няма пряка конкуренция.Всеки може да се възползва напълно от първоначалната инерция на продажбите
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 20 Фев 2010, 20:05

Binev_OuT написа:
BadAngel написа:всъщност като се замисли човек, никои от 2мата производители нямат файда от пряка конкуренция, все някъде се получава разминаване =))))

Eми да то май точно затова има разминаване между излизането на новите модели със 1,2,3 години - за да няма пряка конкуренция.Всеки може да се възползва напълно от първоначалната инерция на продажбите

ммда, което всъщност мирише на печелбарство и обижда феновете и на двете марки

изкефи ме гонката на нисан и порше, абсолютно остро противопоставяне, плюене с компромати и всички екстри =))

включително и в момента в които излезе в-спека на гт-ра от порше пуснаха турбо С в отговор хихиехахха
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 20 Фев 2010, 22:52

МЛ който е нямал преки и реални наблюдения над него,може да го хвали.Имам приятел с такъв 2008,280цди.Нов си го купува за 130к.Ся му писна на х.. от него.Имат фабричен недостатък както и ГЛ,гърмят им амортисьорите.Оня ден му гръмна втори.А цената с монтажа е 2300лв.Шефа на сервиза във варненския мерцедес,вика аа няма се плашиш,може и 50 пъти да гръмне в годината.Сигурно има от къде да се взема по евтино,но там дават гаранция 1 или 2 години забравих.А кат знаеш,че всеки момент може пак да се насере...Оня разправя няква п****,получила шок,щото изтрещял точно до нея.А гърмежа е бахти бруталния,ако не по силно,то поне колкото ловджийска пушка.Проходимоста им изобщо не е нещо особено.А разхода му извън градско пада на 9.5,ама като караш без газ със 70.....Бе ташак раота :)Нямам авер с х5 за сравнение,ама не вярвам да е по зле в никакъв случай...А по темата,много ясно,че колкото повече хп,толкоз по-добре.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от _OSMICATA_ » 22 Фев 2010, 3:29

БМВ е с по-спортен дух като цяло, за това няма лошо гамата им от спортни мотори дори и при Х5 да е голяма, аз съм за 408кс!
А относно Мерцедес, поне след 50 годишна възраст! може би... :mhihi:
Come play with POWER

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 23 Фев 2010, 15:36

_OSMICATA_ написа:А относно Мерцедес, поне след 50 годишна възраст! може би... :mhihi:

Боже колко мъка.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 24 Фев 2010, 11:14

Аз съм за това, че има нужда от този 4.4 литров, би-турбо мотор.
Макар, че едва ли някога, ще мога да изживея удоволствието да седна зад волана му.
Но с този мотор Х5 става още по-конкурентно способна. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Фев 2010, 12:06

Щом се произвежда, явно има нужда :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320i, Nissan Silvia
Мечтае да кара: Е60 М5, 135tii

Мнение от drift2g » 27 Фев 2010, 8:25

Треа повер, шот нема ли повер нема фън :mhihi: Така 4е има нужда от 408 коня. А колегите дето спорят за хМеЛ-а и Х-а. Аз от ли4ен опит моа да кажа 4е карах 2-те, макар и старите модели (е53 и дъртия хМеЛ) и Х-а е бахти кефа за каране( то и за това него зехме) а Мерца беше доста назад като возия, поведение на пътя и интериор. А като цяло съм на мнение 4е на тея СУВ-ове 3 литра дизел е напълно достата4ен, щото вари го пе4и го пак си остава 2 тона автобус и няма как да замени ена нервна 3-ка (или 1-4ка) по некой засукан планински път, пък и 600 коня да има ;)
Fuck life before life fucks you!!!
Изображение
Красота и изящество на материала

http://www.youtube.com/watch?v=zPHuq_QFido Е46 + карач= :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум