Заслужава ли си смяна на BMW с Renault Laguna
Модератор: Общи модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Благодаря за мненията.Окончателно ме разубедихте, макар и да не съм се возил в Лагуна
Като събера още малко парички ще се замисля за 320 

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
лагуната - добър клас автомобил за сравнително малко пари
рено - тва само докато го чуя и се отвращавам, тия хора просто не могат да правят коли... единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
бмв - вече имаш такова знаеш за какво става дума... може би трябва да покараш и малко други марки за да можеш да я оцениш подобаващо но Е36 320и или Е34, препоръчвам ти е34 щото да смениш една Е36 с друга не вярвам да ти донесе удовлетворение...
рено - тва само докато го чуя и се отвращавам, тия хора просто не могат да правят коли... единствената френска марка за която бих се замислил е ситроен... и то от 95-а насам...
бмв - вече имаш такова знаеш за какво става дума... може би трябва да покараш и малко други марки за да можеш да я оцениш подобаващо но Е36 320и или Е34, препоръчвам ти е34 щото да смениш една Е36 с друга не вярвам да ти донесе удовлетворение...

ще опре до пари. като всичко останало
ако си купиш реното- ще го караш, ще ти е по-евтино, ще имаш пари и за други работи, но винаги ще те човърка ако си автомобилен ентусиаст...
ако си вземеш бмв-то, ще се кефиш повече като караш, но ще имаш по-малко пари за живот общо взето.
въпрос на приоритети

ако си купиш реното- ще го караш, ще ти е по-евтино, ще имаш пари и за други работи, но винаги ще те човърка ако си автомобилен ентусиаст...
ако си вземеш бмв-то, ще се кефиш повече като караш, но ще имаш по-малко пари за живот общо взето.
въпрос на приоритети

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
че то за някой хора карането е живота

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
Ние преди имахме такъв дзвер обаче съм направо отвратен от него и оттам сигурно и от всички френски автомобили. Тая Лагуна я разбихме от ремонти. Като се почне доста слаб съединител , слаби скорости , супер бъгава електроника , по окачването каквото и да сменяхме все си скърцаше нещо , а и забравих и стартер сменихме (това най-много ме учуди вие чували ли сте на Ауди или на БМВ да си умре стартера
). Иначе няма спор возия има колата , като кораб е. Струват ми се малко тромави моторите въпреки относително малкото тегло на автомобила. На мене лично и седалките не ми допадат - доста са меки и те прищипват отстрани както и надглавниците колкото и да си ги настройвате никога не са удобни , а за седщите отзад е задължително да седат с наведени глави че тавана нещо пречи. Абе общо взето неможе да става сръвнение нито с БМВ нито с Ауди па били те и със 5години по-стари 

В никой случай не се хвърляй на Laguna! Освен ако не искаш да я подаряваш на най-големия си враг
Един приятел си купи такава '96 или '97 с пълни екстри. Вярно - вози приятно, малко тромаво де, хубав вътрешен и външен вид. Обаче човека я скъса от ремонти, за парите дет вкара не ми се мисли. Лошото е, че пак не е в ред. Кара я дори и в сервиза на рено за проблеми с чипа на ключа. Там го убеждаваха, че по-малко от 400 лв няма да слезне, след което с едно лаптопче и познат майстор фикснаха проблема - чипа някак си стана излишен (една защита по-малко)
Та на рено аз принципно не съм фен, ама специално за laguna-та съм предубеден - 101% против!
Не искам да обидя хората с laguni, може и да има читави, но цената на пазара (както и metody по-горе
) потвърждава мнението ми - слаби са.

Един приятел си купи такава '96 или '97 с пълни екстри. Вярно - вози приятно, малко тромаво де, хубав вътрешен и външен вид. Обаче човека я скъса от ремонти, за парите дет вкара не ми се мисли. Лошото е, че пак не е в ред. Кара я дори и в сервиза на рено за проблеми с чипа на ключа. Там го убеждаваха, че по-малко от 400 лв няма да слезне, след което с едно лаптопче и познат майстор фикснаха проблема - чипа някак си стана излишен (една защита по-малко)

Та на рено аз принципно не съм фен, ама специално за laguna-та съм предубеден - 101% против!
Не искам да обидя хората с laguni, може и да има читави, но цената на пазара (както и metody по-горе

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Само служебната ли е до 180к км се сменяха само консумативи. В последно време сениха тампон на скоростна кутия, амортесьори и разни други но то е следствие на износването
все пак вече е подминала 200к а е едва на 3 години 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Значи начетох се на много глупави постове.Тиа Рена направо ги напраихте на нищо.И кво се чете само един приятел имал на вуичо ми леля му имала преди време и прочие.Ми вие сигурни ли сте,че вашите познати говорят обективно.Човека пита дали някой има Лагуна и да сподели собственото си мнение.Само GIORCETO сподели лични наблюдения.А да не говорим,че всичко опира до поддръжка.Преди време както си стоях в един сервиз и отпред спира VW Golf III GTI собственика явен автомобилен фен.Заприказвах го.От дума на дума аз подкарвам разговора към BMW е така просто да му чуя мнението.Оказа се,че той е имал преди време Е-30 316.И тоя пич като попарен вика мани ги тия BMW-та само прегряват скъпи части и т.н.Е питам аз ако той не я е поддаржал както трябва и е цедял всеки път като за последно и не е гледал температурата и още ред други обстоятелства.ПРАВ ЛИ Е ТОЙ С НЕГОВОТО МНЕНИЕ ЗА BMW
Моето мнение по въпроса съвпада 1:1 с това на alx прочетете го,осмислете го и го запомнете преди да се изказвате неподготвени,защото в него се съдържа истината за това как трябва да мислим за другите марки.BMW ентусиасти ОК,но да бъдем обективни BMW ентусиасти не предубедени
С този си пост,аз не искам да защитавам Renault Laguna нито когото и да било.Просто изказвам мнение за начина по които трябва да се отнасяме към другите марки.А именно да признаваме тяхните плюсове и минуси,а не само минусите,защото става смешно и по другите форуми и въобще мнението за BMW ентусиастите е лошо именно поради тази причина и на мен лично това не ми харесва.
Естествено,че Лагуната не е кола на която да вкарваш скоростите на 6000 оборота и да палиш гумите,но един средностатистически семеен човек на средна възраст няма да си купи тази кола за това ,нали
Той ще иска мека возия,комфорт и нисък разход и т.н.
П.С.А това,че тази тема не е за този форум е друга тема.

Моето мнение по въпроса съвпада 1:1 с това на alx прочетете го,осмислете го и го запомнете преди да се изказвате неподготвени,защото в него се съдържа истината за това как трябва да мислим за другите марки.BMW ентусиасти ОК,но да бъдем обективни BMW ентусиасти не предубедени

alx написа:ще опре до пари. като всичко останало
въпрос на приоритети
С този си пост,аз не искам да защитавам Renault Laguna нито когото и да било.Просто изказвам мнение за начина по които трябва да се отнасяме към другите марки.А именно да признаваме тяхните плюсове и минуси,а не само минусите,защото става смешно и по другите форуми и въобще мнението за BMW ентусиастите е лошо именно поради тази причина и на мен лично това не ми харесва.
Естествено,че Лагуната не е кола на която да вкарваш скоростите на 6000 оборота и да палиш гумите,но един средностатистически семеен човек на средна възраст няма да си купи тази кола за това ,нали

П.С.А това,че тази тема не е за този форум е друга тема.
- 5етко 5етицата
- кандидат ентусиаст
-
Ситроен вече няма индивидуалност!
ситроен... и то от 95-а насам...
Мисля, че е печатна грешка, искаш да кажеш преди 95....
Ситроен вече няма индивидуалност!
Откато се сляха в ПСА с Пежо, това не е е автомобил.
До ХМ това са самолети, след това, не С5, а С500 да изкарт са колички за луна-парк...
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."
sparco написа:...
Сори, ама не си прав:
1. Повечето от хората тук са писали съвсем директните си наблюдения, доколкото преценявам
2. Колата на моя приятел я познавам достатъчно - освен че се виждаме често, ходим на един същ майстор. Много добре знам той колко пъти ходи на ремонт там и за какво, най-малкото защото сервизчето е на 10 км от Сф и в повечето случаи ходим с мойта кола да си взима неговата. Айде ще си кажа даже и че съм го теглил (и проблема не беше тогава в ключа - тва отделно).
3. Ако забележиш (поне) в моя пост няма нищо от сорта на "BMW е единственото!", именно защото споделям само директни наблюдения и то не за рено изобщо, а за колата за която човекът е попитал.
4. Писал съм че колата вози приятно, пълна е с екстри и има супер вид, това не ми изглежда да са само минуси?
5. Можех да си трая, но съм много против една наша поговорка, за тва че не е важно дали си зле, важно е другия да е по-зле.
6. Кво ръчкане? Кви 6000 оборота??
Така или иначе всеки избира сам, при покупка на стара кола за мен винаги голяма роля играе късмета.
Последна промяна blade на 20 Сеп 2004, 16:46, променена общо 1 път
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4