Забранено ли е карането ..
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Да бе, така е. Някакъв шеф на РПУ някъде по морето се беше изхвърлил и казал, че неговите служители ще глобяват всеки, който кара по джапанки, защото застрашавал движението. И стана модерно полицайте да си искат пари. Ама я го попитай къде го пише това и се започва едно мънкане: ма имало заповед на еди кой си. Да де, ама ти не си длъжен да знаеш всички заповеди на шефовете на РПУ-та. Пък и няма начин да те глобят с фиш или да ти вземат точки защото си нарушил тая заповед. Може само административно наказание - глоба към общината. Ама тогава трябва да ти я напише на бланка на съответната община. Айде стига толкова, че сигурно на народа му писна да ми чете глупостите.
Само за финал: научете си правата и си ги търсете. Плащате данъци и имате права.
Само за финал: научете си правата и си ги търсете. Плащате данъци и имате права.

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
:)
TheBoss написа:В Закона за движението по пътищата няма думи като джапанки, чехли и сандали. Повярвайте ми, току що го проверих в "Апис". Така че като ви спрат и ви поискат 20 лв. за това че карате по джапанки, поискайте(естествено без да се дървите не полицая) да ви покажат къде в Закона за движението по пътищата пише, че не може да карате по джапанки или особено бос
това го пробвах като ме спряха за несложен колан... ама ми го показаха и вместо да мина с 20 се изръсих с 40лв...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми аз незнам за такова нещо, колкото до карането бос, вярно че е неудобно ама се свиква, особено на морето 

TheBoss написа:Да бе, така е. Някакъв шеф на РПУ някъде по морето се беше изхвърлил и казал, че неговите служители ще глобяват всеки, който кара по джапанки, защото застрашавал движението. И стана модерно полицайте да си искат пари. Ама я го попитай къде го пише това и се започва едно мънкане: ма имало заповед на еди кой си. Да де, ама ти не си длъжен да знаеш всички заповеди на шефовете на РПУ-та. Пък и няма начин да те глобят с фиш или да ти вземат точки защото си нарушил тая заповед. Може само административно наказание - глоба към общината. Ама тогава трябва да ти я напише на бланка на съответната община. Айде стига толкова, че сигурно на народа му писна да ми чете глупостите.
е тва е истината - и даже ако знаете само как се кефят полицаите на услугата на медиите да дигат истерии за високите токове и джапанките... пък и не само за тях ...
истината е, че няма такъв текст в закона и никой неможе да ви глоби за токове или джапанки - отделен е въпроса, че наистина носи известен риск шофирането с такива обувки

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2