Зверска катастрофа с БМВ на магистрала Тракия
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
THUNDER написа: Просто заобикаляли през аварийната лента и продължавалитова е абсолютно БЕЗУМИЕ и БЕЗЧОВЕЧНОСТ колеги... Помагали са хората от лентата за София, хората от автобуса са били в шок, клиента е откарал малко момиченце с коте в ръце до болницата, НЕ искам да продължавам повече
![]()
!
За Бога, ПОМАГАЙТЕ на изпаднали в беда - това е ЕЛЕМЕНТАРНА ЧОВЕЩИНА, НИКОЙ от нас/вас НЕ Е застрахован!!! Толкова ли сме бездушни и безучастни към другите![]()
![]()
И като слезнат ако от зад дойде приятела на летящото БМВ бързайки да го достигне??? Кво правиме?
Катастрофата наистина е жестока, скоростта несъобразена. Но според мен в случая малко се преувеличава от органите на реда. Скоростта никой неможе да каже колко е била, човек и с 200 да се светне така брутално,ефекта ще е същия. Повдигнатото недоволство заради увеличенията на санкциите за превишена скорост карат медиите(а те са на властта),да преувеличават и да накарат хората да се замислят,дали наистина новите санкции са основателни. За съжаление подобни катастрофи е имало и преди и има и в момента, но по една или друга причина не им се е давало толкова гласност. Питам се,не е ли в момента удобен момент да оправдаят новите наказания? Но това вече излиза от темата и е лично мое мнение. А и нямам нищо против новите глоби и мерки,които се опитват да вземат КАТ, но се съмнявам това да вразуми някого, а и които има пари да дава, пак ще си кара като луд. Ненормални шофъори колкото искаш, дано покрай тях не пострада и някой невинен.
- Memphys
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Е30-ски
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
THUNDER написа:....
Толкова ли сме бездушни и безучастни към другите![]()
...
Вили, колкото и да не ми харесва е точно така- хората са бездушни и АБСОЛЮТНО безучастни за ставащото около тях... На никой не му пука, че някой се е претрепал или има нужда от помощ- заобикалят го и продължават напред. Много важно, че станала жестока катастрофа- нали те са си добре

И по темата: както и да ги въртим причините- висока скорост, засичане, проблем с колата вината е само и единствено на шофьора на БМВ-то за мен. Има едно нещо дето му казват "Несъобразена с пътните условия скорост"... Не знам с кой акъл на мокро ще тъпчеш газта до пода и ще хвърчиш по жалкото ни подобие на магистрала. Не че хората тук са най-примерните шофьори в БГ, но да караш с 240 по нашите пътища е чиста лудост.
Както и някой назад беше казал, в цялата трагедия има и малко късмет- ударил се е в автобус, а не в автомобил. Тогава 99% щеше да има още невинни жертви.
Мир на праха им

ПС: Да не си помисли някой, че аз съм най-културният шофьор в БГ- карал съм с 200+ км. по пътя Варна- Златни пясъци и след принудително спиране от над 200 до 70км/ч вече не правя такива неща. Оттогава насам вече не се мисля за безсмъртен на пътя- това сериозно...
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
mangini написа:...Малко странно ми изглежда как една 7ца (нали е 7ца??) може толкова лесно да излезе извън контрол, дори и при скорост над 200...
ВСЯКА кола лесно излиза извън контрол при скорост, достатъчна за излитане!
viper написа:Пичове, почти всеки един от нас мачка газ-та до долу, когато се качи на магистралата. Недейте да плюете по човека - ако и вие имахте 750-ка, едва ли щяхте да я карате със 120...
Не беше 750, а 740. Нагласих 120 на круиза, пуснах си диск с любима музика и се накефих на едни 35 минути удоволствие от Ябланица до София.
rado_rf написа:Чета, чета, чета... и си мисля... Кучетата си лаят - кервана си вървиии. Тоест - полза няма. Няма и да има. Щото депутатите си измиха вече ръцете с гласуването на закона. Оттам на сетне да му мислят водачите на МПС.
Ма, аз така като гледам то и природата е виновна. Пубертетът се изчанчи съвсем. Момичетата почват да сена 13-14 годишна възраст /15 годишните са вече дърти/ а, на момчетата им избиват пъпките на около 17 и ги държи до 20-21. Е, точно в този период са безсмъртни. И двата пола. Яку секс, наркотици и рокендрол и виж ме къв съм готин. Я, да пребием този шот не го кефи как се изпърдях, я да пребием математичката шот много знае... други примери искате ли
. В следващия момент гледаш в колата до тебе двойка пъпчиви пубери си чешат пъпките по дзадника и гледат с един такъв премрежен и отнесен поглед... после колата се изстрелва като с прашка съпроводена с див кикот.
Е, майка випуберска
.
ДОКАТО НЕ СЕ ПРОМЕНИ МАНТАЛИТЕТА НА ТЕЗИ КОИТО ИДВАТ ПОДИР НАС, НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ. ЩОТО СМЕ ГОВЕДА. ПУБЕРИТЕ ДА СИ УЧАТ УРОЦИТЕ В КЪЩИ, А, НЕ ДА ВИСЯТ ПО ДИСКОТЕКИТЕ. ДОКАТО НЯМА КУЛТУРА И УВАЖЕНИЕ, ЩЕ ИМА МНОГО ОЩЕ ТАКИВА СЛУЧАИ.
И знаете ли що??? Щото сме ГОВЕДА
Ми прав си ....
Разни комплексари тип селски бизнесмен взима служебната кола и решава да се прави на мъж пред колежките ....
Е мъж е - да.
Същото важи и за ония с пъпките, на които тати им купува Z3 с М-мотор за абитуренския бал ... И те също стават мъже и останалите на пътя им пречат....
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
///peter написа:И като слезнат ако от зад дойде приятела на летящото БМВ бързайки да го достигне??? Кво правиме?

the project is ready....

Доста мнения се събраха до тук , и искам да питам пичовете които твърдят че шофьора на БМВ-то ( лека му пръст ) е бил засечен : как можеш да засечеш кола която преди около 5-6 секунди ( т.е. времето в което поглеждаш в огледалото преди да почнеш маневрата) се е намирала близо на половин километър зад теб. При приблизително 250 км/ч скорост , означава че всяка секунда изминаваш 70 метра ?!?!
За спиране от 250 до 0 му трябват поне 400 м при ектремно спиране.
И който кара с такава скорост , би трябвало да го прави с ясното съзнание че в близкия 1/2 км няма никакво препятствие на пътя.
За спиране от 250 до 0 му трябват поне 400 м при ектремно спиране.
И който кара с такава скорост , би трябвало да го прави с ясното съзнание че в близкия 1/2 км няма никакво препятствие на пътя.
Re: ???
Nukem написа:Пичове абе какви usery има във този форум не бил дигал над 160????,аве ти си за форума на жигула ве!!!!,и ми кара бмв??,нямал контрол над колата при 180?????? иди на един сервиз и си купи нови гуми!!!А колегата е много прав как да спреш от 200 като някакв циганин със шкода 120л се мъчи да изпреварва???? както ми се случи миналата седмица!!!Просто за някой коли трябват обходни патища просто НЕ СА ЗА МАГИСТРАЛАТА(то и тя една магистрала,еба си мизерното 4-то класно пътче!)!!!
като иска6 да се трепе6 бъди сам господин безсмъртен.колко е ограничението на магистралата 130.циганин или какъвто и да е не е виновен.като нарушаваш си носиш послествията.за съжаление тук са фатални
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
тва много ме ядоса за тва че не са спрели хора аман от такиа.Преди време бях спукал гума на път за някаде и поне 10 коли на клуба от София незнам може да са се връщали от някаде спираха да ме питат имам ли нужда от помощ нещо въпреки че тогава колата ми не беше със стикери.Тва за една проста гума за такава мазаница да не спрат е ебати държавата и после ще се надявам че тия хора като карат срещу мен ще ме пазят и няма да се качат отгоре ми
Бесен съм!!!
поздрави от Русе:)

поздрави от Русе:)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- USER
- Потребител
-
- Кара: Astra F X16XEL
Вторите снимки с кофти качеството съм ги правил доста след удара (поне 2 часа щом катастрофата е станала в 16:00).Гледам има ентусиасти които се опитват да познаят модела на колата а аз на място не успях да разбера че е BMW , даже си мислих че колите са 2.
- sladkotobeb4e
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 94
- Мечтае да кара: X5
Сега пък задното предаване било виновно на този ненормален шофьор ,а не 200+ км/ч. ,че чак има предложение да се забрани задното предаване
http://www.photoshop-bg.com/index.php?n ... ut&id=1091

http://www.photoshop-bg.com/index.php?n ... ut&id=1091
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
30-годишната Таня Панчева от Петрич си счупи лявата подбедрица и лявото рамо при катастрофа с БМВ. Завчера около 21 часа баварецът, управляван от 19-годишния Константин Сульотов от Петрич, летял с несъобразена скорост. Шофьорът загубил управление и излязъл от пътя, сгромолясал се в дере, като се преобърнал няколко пъти. Ранената Таня се возела на предната седалка. Инцидентът станал на пътя от ГКПП - Златарево за Петрич.
и още БМВта става страшно
и още БМВта става страшно

- Victor Stefanov
- Потребител
-
- Кара: e39 525da touring
Да не забравяме, че преди да премине през мантинелата е имало спирачен път около 200 м (поне това си спомням от новините), та всъщност реалната скорост, с която е станала катастрофата е не повече от 80-90 км/ч.