В Showroom скоро....

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bustter » 31 Яну 2007, 2:35

Turturelo написа:
Bustter написа:Ми аз така съм ги сравнил освен 2 6та серия, за която с тебе консенсус няма да постигнем и Х5, ти предполагам си виждал и Х5 и Q7 и занеш че Q7 доста по-голям, то е един клас отгоре, със GL, Cayene, Toureg... VW Tiguan може да сложиш за конкурент на Х5 и ML.... 1ва серия въобще не е конкурет на А класата, :roll:

1 series се води Compact car, докато А класта заедно с А2 са Subcompact car, те са малки колички.

Виж пич, това което виждаш е становище на BMW Group. Направи си труда да ми погледнеш профила и да видиш с какво се занимавам. Като ти кажа, че конкурентите на BMW са тези, значи са тези и не съм си ги измислил аз, четейки някакви форуми, а това ми е работата .. да уча дилърите по Света как да продават автомобилите, които имат в шоуруумите си!
Другата част от работата ми е да карам автомобили и да ги коментирам и сравнявам, така че с изключение на един два от автомобилите, които си посочил в прилежната табличка, всички са ми минали през ръцете и знам доста по-добре от теб къде им е центъра на тежестта и какво представляват!
Трети, доста приятен аспект от работата ми е, че виждам BMW-тата, които ще излязат след 1-2 години пред широка публика и ги карам още докато AutoBild дебнат из храстите с фотоапарати да пуснат spy снимки. Та следващия път като кажеш, че Tiguan е конкурент на X5 и ML се замисли дали не си накарал човека от другата страна да си пооплюе монитора, прихнал от смях!

Успех, мързи ме да пиша повече по темата, а и не намирам смисъл.

Така каза BMW Group :roll:

Specification W169 (5 door)| W168 (standard)
length (m) 3.838 |3.606
width (m) 1.764 | 1.719
height (m) 1.593 | 1.587
wheelbase (m) 2.568 | 2.423
VDA boot capacity 435-1370 | 390-1190

Manufacturer BMW
Production 2004–present
Predecessor BMW Compact
Class Small-luxury car / small family car
Body style 5-door hatchback
Platform FR E87
Engine 1.6 L I4
2.0 L I4
2.0 L diesel I4
3.0 L I6
Transmission 5-speed manual
6-speed manual
6-speed semi-automatic
Wheelbase 2660 mm
Length 4227 mm
Width 1751 mm
Height 1430 mm
Curb weight 1320-1450 kg
Similar Alfa Romeo 147
Audi A3
Volvo C30
Volkswagen Golf

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_1
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_A-Class#W169

Не ми се разжглеждат 4000 и косур мнения, затова ми кажи каде и кога БМВ са казали че 1ва серия е в класа на А класата? (не в пазарния сегмент а класа!)

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 31 Яну 2007, 2:48

alx написа:
SlipKnoT написа:Новата Х5ца е доста по голяма от старата и има 3ти ред седалки така, че вече може да се конкурира с Q7.

мислиш ли? ;)

http://www.motortrend.com/cars/2007/bmw ... ml?vehicle[1].year=2005&vehicle[1].make=BMW&vehicle[1].model=X5&vehicle[1].trim=1;36;3;15&vehicle[2].year=2007&vehicle[2].make=Mercedes-Benz&vehicle[2].model=M-Class&vehicle[2].trim=625;36;3;15&vehicle[3].year=2007&vehicle[3].make=Audi&vehicle[3].model=Q7&vehicle[3].trim=122;36;3;15&vehicle.fullTrimId=1302;36;3;15

ето ти едно линкче където съм ги наредил сравнени новия х5, стария х5, мерцедес мл и ауди кю7... скрол-ни надолу и щракни "interior dimensions" "exterior dimensions & weight" и виж кой колко е голям.. .можеш да смениш возилата отгоре и да сравниш и други .... погледни х5, мл и туарега колко са подобни и после сравни аудито, гл-а, нисан армадата колко са подобни... това са два различни класа... най-общо казано единия е за 5 човека, другия за 7

Далеч съм от мислъта сам да си ги измислям тея неща защото не ме влече.. това съм го чел в автомобилно списание което се слави като уж най доброто европейско такова.. ма щом тоя сайт и ти казвате така.. няма да споря.. както казах не съм го измислил аз това. ;)

Bustter написа:Не ми се разжглеждат 4000 и косур мнения, затова ми кажи каде и кога БМВ са казали че 1ва серия е в класа на А класата? (не в пазарния сегмент а класа!)

Доколкото си спомням в каталога на 1ва серия (някъф такъф специален) имаше като сравнение 1ва серия, алфа 14*, А-класа и още няк'фи подобни.. ма може и да бъркам.. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 31 Яну 2007, 8:53

Мисля, че тук се допуска една генерална грешка, която Turturelo се опитва да посочи т.е. всички сравнявате колите по техните технически данни - размери, мощност, обем на багажник и др. А става въпрос за продаване на автомобили, за бизнес.
Някои решава да си купи SUV/SAV в европейски мащаб с определен статус. Изборът се ограничава до BMW, Audi и МВ (примерно). Влиза в шоурумовете и започва да гледа (приема се че не е предубеден купувач). Мисля, че въобще няма да разбере разликата от 10 см. която има BMW X5 и Audi Q7. Няма и да разбере за разликата в багажника, разликата в задната седалка и т.н. чисто "хартиени" показатели. Ще погледне обема, мощността, разхода, гаранцията. Ще усети качеството в автомобилите, ще си хареса външният вид и т.н.
Така че:
"1. 1Series - A class - A3
2. 3Series - A4 - C class
3. 3Series Convertible - CLK Conv. - A4 Cabrio
4. 3Seris Coupe - CLK - Audi A5 (comming soon)
5. 5Seris - A6 - E class
6. 6Series - SL
7. 7Series - A8 - S class
8. X5 - Q7 - ML
9. X3 - MLK (comming soon) - Q5 (comming soon)
10. Z4 - SLK - TT

това е вярната таблица спрямо моделната гама на BMW!"
е напълно вярна от търговска гледна точка. Във форума почти всички са запознати с техническите данни на дадена марка и може да се сравни. Но голяма част от купувачите не се интересуват от центъра на тежестта и от други подобни "форумни" щуротии :D
Селото се оказа точно във града

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 10:19

SlipKnoT написа:Доколкото си спомням в каталога на 1ва серия (някъф такъф специален) имаше като сравнение 1ва серия, алфа 14*, А-класа и още няк'фи подобни.. ма може и да бъркам..

не бъркаш .. :winky: Специалният каталог се нарича Product Selling Points и служи за точно позициониране на конкурентите, качествата, техническите данни, предимства и недостатъци на даден модел на BMW. Изключително полезно четиво, за съжаление .. for internal use. За разлика от регулярната поща, която получавам от BMW, тези неща идват с DHL, за да не попаднат в чужди ръце, особено имайки предвид, че ги разпращат на trainer-ите преди всички останали :D

Bustter написа:Не ми се разжглеждат 4000 и косур мнения, затова ми кажи каде и кога БМВ са казали че 1ва серия е в класа на А класата? (не в пазарния сегмент а класа!)

на втората снимка ограденото в червено пише "Competitors"!
сега ... shut up!
Последна промяна Turturelo на 31 Яну 2007, 10:35, променена общо 1 път

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 10:30

paxaH написа:Някои решава да си купи SUV/SAV в европейски мащаб с определен статус. Изборът се ограничава до BMW, Audi и МВ (примерно). Влиза в шоурумовете и започва да гледа (приема се че не е предубеден купувач). Мисля, че въобще няма да разбере разликата от 10 см. която има BMW X5 и Audi Q7.

:yes: именно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 31 Яну 2007, 11:20

Най-накратко казано като коментар :arrow: някои колеги изразяват мнение за конкурентите на БМВ в лагера на МБ и Ауди на база лични виждания (най-вече размери + преценка за качествата на съответния модел), а Владо ви посочи истинските такива, определени от маркетинговия отдел на BMW Group към момента ;). С излизането на нови модели в бъдеще нещата ще претърпят промяна, но засега стоят така.

Ако целта на спора е да се коментира дали тези са конкурентните модели по лична преценка на авторите на мнения, струва ми се, че може да пишете докато ви омръзне...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bustter » 31 Яну 2007, 14:22

Bustter написа:... затова ми кажи каде и кога БМВ са казали че 1ва серия е в класа на А класата? (не в пазарния сегмент а класа!)

Turturelo написа:
paxaH написа:Някои решава да си купи SUV/SAV в европейски мащаб с определен статус. Изборът се ограничава до BMW, Audi и МВ (примерно). Влиза в шоурумовете и започва да гледа (приема се че не е предубеден купувач). Мисля, че въобще няма да разбере разликата от 10 см. която има BMW X5 и Audi Q7.

:yes: именно!

Е да де именно Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 15:07

ти си мноо' дразнещ твърдоглав тип обаче! Ей този пич Thunder, по стечение на обстоятелствата ми е приятел, пък по друго съвсем случайно стечение и той бачка за BMW. Та като ти казваме, че е така - ТАКА Е!

Нека пак да обясня като за още по-малоумни .. Ако имаш пари за нов автомобил от класа BMW 5Series, автомобилите между, които ще се огледаш от така наречение Primium сегмент са няколко - BMW 5Series, Audi A6, Mercedes e class, Lexus GS, Volvo S80 и Jaguar S-Type. Тези автомобили са в един престижен пазарен сегмент, няма да отидеш да гледаш Ssang Yyong Chairman! След като решиш да пазаруваш ще се огледаш в тези автомобили и ще си избереш един от тях, най-вероятно ползвайки критерийте, които колегатан paxaH спомена!
Сега нека се върнем на BMW 1Series, имаш пари за BMW 1Series, отиваш да гледаш Audi, те има А3, искаш да погледнеш и Mercedes ... ъъъъ кой автомобил гледаш там? A class или B class? Нека да отговоря - A class. Боли те трабата дали бил с 10 сантиметра по-къс, резервоара му е с 12литра по-голям, джантите са с различен офсет и казанчето за чистачките е от дясната, вместо от любимата ти лява страна! В крайна сметка всичко опира до пазарен сегмент! Автомобилите, които се произвеждат се противопоставят на определени модели на конкурентни фирми, за да може освен да продадат на своите си купувачи да откраднат и някой от чуждите на другите фирми. Съответно класовете автомобили често се размиват или допълват, смесват или както искаш го наречи. MPV, Mini MPV, Mini SUV, SAV, SUV bla bla base! Правят се и нови, пример е BMW X3, той няма конкурент и Audi и Mercedes, уверявам те си скубят косите, че 3 години до момента BMW направиха луди пари с тази джипка, за огромно мое задоволстве в следващите 1.5 няма да се появи конкурент. Фирмите производителки винаги знаят кой е конкурента на техния модел и какво може потребителя да предпочете от конкурентна марка! Та отново да се върнем на BMW 1Series .. ако не искаш да си купиш автомобил с такъв размер с марка BMW, а Mercedes .. какво си купуваш? A class! Сега си коригирай fancy табличката, която сътвори, не ми обяснявай класове ли си имал предвид или пазарни сегменти, защото тя беше за директните конкуренти и просто не е вярна!

Over and out!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2007, 15:56

paxaH написа:А става въпрос за продаване на автомобили, за бизнес.
Някои решава да си купи SUV/SAV в европейски мащаб с определен статус. Изборът се ограничава до BMW, Audi и МВ (примерно). Влиза в шоурумовете и започва да гледа (приема се че не е предубеден купувач). Мисля, че въобще няма да разбере разликата от 10 см. която има BMW X5 и Audi Q7. Няма и да разбере за разликата в багажника, разликата в задната седалка и т.н. чисто "хартиени" показатели. Ще погледне обема, мощността, разхода, гаранцията. Ще усети качеството в автомобилите, ще си хареса външният вид и т.н.

не съм съгласен.

за колите може и да е така - там динамичните характеристики наистина играят роля защото идеята на колата е да доставя удоволствие при карането малко или много... но при джиповете маркетинговите критерии са други- класовете се делят на това кой колко е практичен и върши работа... затова се гледат неща като брой на пасажери, място за багаж, капацитет за теглене на ремарке и други такива ....

за разбирането на 10те сантиметра- съгласен като цяло. но проблема е че тез 10см са ти мястото за краката на 3тата редица- ако аз имам семейство от 7 човека никога няма да погледна х5 нито мл-а - ти опитвал ли си се да сядаш на 3тия ред на новото х5? ... аз не бих подложил семейството си на такова упражнение по гъвкавост. докато при аудито/гл и тн нещата са решени много по-сполучливо и 3тия ред става дори за хора по 185см... докато във новото х5 като успях да се свра отзад- главата ми почти опираше във тавана а коленете ги бях свил и забил във облегалката на 2рата редица седалки...

така че на мене ми е ясно как вървят маркетинговите сфери и цели и брошурки, но аз ти казвам как и на базата на какво хората пазаруват такива возила...

и владо- не се уфлянквай ми издай защо няма х7- говореше се нещо имаше и спайшотс и.. нищо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bustter » 31 Яну 2007, 17:11

Turturelo написа:ти си мноо' дразнещ твърдоглав тип обаче! Ей този пич Thunder, по стечение на обстоятелствата ми е приятел, пък по друго съвсем случайно стечение и той бачка за BMW. Та като ти казваме, че е така - ТАКА Е!

Нека пак да обясня като за още по-малоумни .. Ако имаш пари за нов автомобил от класа BMW 5Series, автомобилите между, които ще се огледаш от така наречение Primium сегмент са няколко - BMW 5Series, Audi A6, Mercedes e class, Lexus GS, Volvo S80 и Jaguar S-Type. Тези автомобили са в един престижен пазарен сегмент, няма да отидеш да гледаш Ssang Yyong Chairman! След като решиш да пазаруваш ще се огледаш в тези автомобили и ще си избереш един от тях, най-вероятно ползвайки критерийте, които колегатан paxaH спомена!
Сега нека се върнем на BMW 1Series, имаш пари за BMW 1Series, отиваш да гледаш Audi, те има А3, искаш да погледнеш и Mercedes ... ъъъъ кой автомобил гледаш там? A class или B class? Нека да отговоря - A class. Боли те трабата дали бил с 10 сантиметра по-къс, резервоара му е с 12литра по-голям, джантите са с различен офсет и казанчето за чистачките е от дясната, вместо от любимата ти лява страна! В крайна сметка всичко опира до пазарен сегмент! Автомобилите, които се произвеждат се противопоставят на определени модели на конкурентни фирми, за да може освен да продадат на своите си купувачи да откраднат и някой от чуждите на другите фирми. Съответно класовете автомобили често се размиват или допълват, смесват или както искаш го наречи. MPV, Mini MPV, Mini SUV, SAV, SUV bla bla base! Правят се и нови, пример е BMW X3, той няма конкурент и Audi и Mercedes, уверявам те си скубят косите, че 3 години до момента BMW направиха луди пари с тази джипка, за огромно мое задоволстве в следващите 1.5 няма да се появи конкурент. Фирмите производителки винаги знаят кой е конкурента на техния модел и какво може потребителя да предпочете от конкурентна марка! Та отново да се върнем на BMW 1Series .. ако не искаш да си купиш автомобил с такъв размер с марка BMW, а Mercedes .. какво си купуваш? A class! Сега си коригирай fancy табличката, която сътвори, не ми обяснявай класове ли си имал предвид или пазарни сегменти, защото тя беше за директните конкуренти и просто не е вярна!

Over and out!

Да затова си прав, говорехме си технически горе, но явно няма значение в краина сметка... Мир!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 19:14

alx написа:и владо- не се уфлянквай ми издай защо няма х7- говореше се нещо имаше и спайшотс и.. нищо...

такова животно нема!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 19:15

Bustter написа:Мир!

Мир! :have one:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 31 Яну 2007, 19:27

Радвам се - един от редките случаи спор да приключи с примирие и признание :yes:

P.S. Сега някой пак ще сипе чаец :mhihi: ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 31 Яну 2007, 21:22

На вечеря баша ми какъв бисер само изръси...
"Тест пилота на Шоурум" хвалел много BMW-тата щото работел за BMW ама карал Мерц очиларка. :mhihi:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 31 Яну 2007, 21:47

поздрави го тейко ти специално от мен :winky: Взех да ставам известен, щом и клюки взеха да излизат за мен :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум