ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от intention » 04 Май 2011, 17:20

Проблема не е много с КАТ но все пак да попитам:

Не съм си регистрирал колата в данъчното и вече 3 години я карам
колата е 97'ма
150 кончета 110 кв.

познати ми казват различни неща 1000 лв , 700 лв
Колко е размера на данъка който трябва да платя за всичките 3 години ?
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 04 Май 2011, 17:50

Виж ей тук: viewtopic.php?f=35&t=162855 В темата има линк към данъчен калкулатор. Не забравяй, че има и лихви за просрочените задължения
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320D

Мнение от didZ » 04 Май 2011, 21:21

didZ написа:Случая е следния: Карам си аз с бебето ми в неделя.. Като се вози и не мрънка доста бензин съм изхабил заради това :) Та.. Спира ме патрул - следва пълна проверка. Оказва се че стикера ми за ГО е изтекъл предния ден. На мен ми стана малко тъпо защото предвидливо си бях платил вноската още месец по-рано, но друг полицай ми каза да не слагам новия стикер докато не е изтекъл стария. И се получи така, че имах стикер от месец.. Но при документите а не на стъклото. Помислих, че полицаят няма да каже нищо, но се оказа голям проблем. написа фиш. като видях цената 50лв!! отказах да го подпиша. Написа акт а аз възражение с обяснение. После ходих в кат - оказа се че ако съм бил казал че съм я забравил, акта става 10лв но щом имам а не съм залепил твърдо 50!! Сега на всичкото отгоре където и да ме спрат (много ги спират тия баварци брейй.. :ranting: ) давам акта вместо талона виждат че съм писал възражение и се заяждат още повече. Въпроса ми е мога ли да направя нещо? Акта още е валиден. Ако искам да се преразгледа в съда и той не падне (което сигурно няма как да стане щото нали е законосъобразен ужас) аз ли ще заплатя таксите и въобще как стои този въпрос.

Със здраве! :)
:arrow:
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Май 2011, 2:39

прясна-прясна случка от преди 2 минути.

Отивам да заредя колата, прибирам се към къщи, паркирам колата пред нас, заключвам я, излизам от нея, правя три крачки през това време в лентата за насрещното пристига полицейски автомобил без включена светлинна или звукова сигнализация, господата полицай ми искат документите - мойте и на автомобила и за огромно мое съжаление установявам че си нося само шофьорската книжка и талона.

Предоставям шоф. книжка и талон и ми правят акт който гласи "....управлява автомобила си БМВ рег.№... след като : не предоставя документи за собственост на МПС и талон за ГТП за 2011 г." с което нарушавам чл. 100 от ЗДвП

Разписва се съставилият акта и другите 2ма командоси ...

И във полето "Запознах се със съдържанието на акта и правя следните обяснения и възражения" аз пиша :
1. Г-дата полицай караха в насрещното без включена светлинна и звукова сигнализация.
2. Поискаха документите на автомобила ми, когато аз съм извън него; не съм спрян със стоп палка.

Или един вид .. те ме спират от нищото и ми искат документите, пък аз може да съм си слезъл до колата в 3 сутринта, щото примерно ми се е прияла вафла и съм се сетил, че имам в жабката ...

Какво правим от тука нататъка, какви са санкциите и има ли измъкване с тва дето съобразих да изтъкна като факти ?

ПП. Проверих ЗзДП и открих това . Бъркам ли се или наистина акта ми е за 5 (пет) лева :?: :kuku: :mhihi:
Чл. 183

1. (1) Наказва се с глоба 5 лв. водач, който:
1. 1. не носи определените документи - свидетелство за управление, свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство, документ за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност" или други документи, определен от този закон или от други нормативни актове;
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw'fan » 06 Май 2011, 1:57

Уф, не им ли писна да се заяждат ве... :bang:

Първо, ако е така, както го описваш, то актът си е 100% невалиден, тъй като е допусната фактическа грешка - "управлява автомобил". Те са те спрели за проверка, докато си бил пешеходец, т.е. могат да ти изискат само документ за самоличност.

Но ако си бил сам, забрави, виновен си. Въобще няма и да погледнат какво си писал. Можеш в 3 дневен срок да отидеш да дадеш писмено възражение в КАТ, но и тях не ги четат. А глоби до 50 лв не се обжалват. Точки няма да имаш отнети, тъй че и малката вратичка да обжалваш на следваща инстанция заради точките ти е хлопната. Глобата ще ти е 10 или 20 лв (по 10 за документ), в зависимост как разтълкуват закона:

Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:

1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;

Глоби от 5 лв няма вече. ;)

Само не им прави кефа да се ядосваш заради тях и тия левчета. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона

Мнение от grudev » 06 Май 2011, 20:59

bau.bg написа:Никъде в ЗДВП не пише че явяване за 2 или 22 път за книжка се отежнява по какъвто и да е начин. Процедурата е една и съща....... след 6 месеца от връщане на книжката в КАТ:
- явяваш се на психо
- записваш се на курс за шофьори
- листовки
- кормуване
и си пак с книжка.....ако обаче си си платил всички глоби които имаш да плащаш..... до момента, иначе книжката ти могат да ти я задържат до плащането им.....
------------------------------
По въпроса за акта, искам да отбележа че сам по себе си акта не е наказание, а предложение за наказание.... неговата давност по закон е 30 дни, в България обикновенно този срок се удължава няколко пъти.... до излизане на Наказателното постановление, давността на НП е 3 години, но вече ти ги връчват служебно по чл. 58.... и като ти го връчат служебно и минат 14 дни от възможността да обжалваш...... и като ти се натрупат такива които ти източват точките .....и изведнъж се оказва че имаш честитка, ...."явете се на гише 14 в КАТ , носете лична карта и шофьорска книжка..... " следва отнемане .....и т.н.

Все хубави работи ти се случват :))))

Здравей,

Предполагам, че имам влязло в сила наказателно постановление - отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца, но аз не съм си я върнал повече от 2 години. Това означава ли, че в момента, в който отида в КАТ ще ми я поискат? Има ли давностен срок за връщане на книжката? Глобата от 250 лв ми е платена малко след като ми написаха акта и ми взеха синия талон, май месец 2009 година. Малко след това последваха няколко призовки на адрес, които не бяха връчени /в смисъл не бяха приети с подпис, но предполагам, че има служебна процедура, по която се смята, че е връчена/. В момента съм със сменена адресна регистрация и живея в София. Мисля да си оправя нещата като си поискам досието от КАТ Бургас, където ми беше адресната регистрация, в КАТ София, където ми е новата адресна регистрация. Като дойде досието в КАТ София до 1 месец, колкото е срока и отида да си искам синия талон, ще ме накарат ли да си предам книжката?

Благодаря,
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07

Мнение от armagedon01 » 13 Май 2011, 8:26

Здравейте,
имам снимка от 01.2010 г. на Подлсон 120 км при ограничение 50, снимката дойде октомври, след това ходене няколко пъти при районния и вчера отивам и ми съобщават следната новина - 500 лв е акта и 3 месеца без книжка/ преди това нямам никакви провинения на пътя/. Нали според промените в закона от 2011 книжки не взимат освен ако не си имам колекция от снимки за скорост? И защо акта е 500 лв. при положение, че нарушението е извършено 2010? :ranting: Някакси двете неща си противоречат или поне според мен........
На улицата се пазя не от крадци,а от полицията да не ми вземе парите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Май 2011, 14:46

Глоба за изтекъл техническия преглед?
3-тата ми кола стои пред нас без да се кара от 4-5 месеца и естествено не съм видял че и е изтекъл техническия преглед. Вчера един приятел ми разказа, че имало нов закон и ако не се поднови техническия преглед в срок от 1 седмица след като изтече, пунктовете за ГТП изисквали фиш от кат... т.е. аз трябвало да отида лично в КАТ да искам да ми пишат фиш за кола която не се кара...........
Има ли нещо такова, че ми се струва супер малоумно

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 '97

Мнение от motg » 14 Май 2011, 23:08

Колеги, моята кола никога не регистрирана в община, а аз я имам от 2 години, могат ли да ме намерят данъчните :mhihi:
За продажба на кола, копие на платения данък трябва ли да се прилага или просто нотариуса го отбелязва с "да" :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 14 Май 2011, 23:11

трябва да е платен
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 M-Sport
Детайли за колата: 320D sapphire black

Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона

Мнение от grudev » 15 Май 2011, 15:46

grudev написа:
bau.bg написа:Никъде в ЗДВП не пише че явяване за 2 или 22 път за книжка се отежнява по какъвто и да е начин. Процедурата е една и съща....... след 6 месеца от връщане на книжката в КАТ:
- явяваш се на психо
- записваш се на курс за шофьори
- листовки
- кормуване
и си пак с книжка.....ако обаче си си платил всички глоби които имаш да плащаш..... до момента, иначе книжката ти могат да ти я задържат до плащането им.....
------------------------------
По въпроса за акта, искам да отбележа че сам по себе си акта не е наказание, а предложение за наказание.... неговата давност по закон е 30 дни, в България обикновенно този срок се удължава няколко пъти.... до излизане на Наказателното постановление, давността на НП е 3 години, но вече ти ги връчват служебно по чл. 58.... и като ти го връчат служебно и минат 14 дни от възможността да обжалваш...... и като ти се натрупат такива които ти източват точките .....и изведнъж се оказва че имаш честитка, ...."явете се на гише 14 в КАТ , носете лична карта и шофьорска книжка..... " следва отнемане .....и т.н.

Все хубави работи ти се случват :))))

Здравей,

Предполагам, че имам влязло в сила наказателно постановление - отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца, но аз не съм си я върнал повече от 2 години. Това означава ли, че в момента, в който отида в КАТ ще ми я поискат? Има ли давностен срок за връщане на книжката? Глобата от 250 лв ми е платена малко след като ми написаха акта и ми взеха синия талон, май месец 2009 година. Малко след това последваха няколко призовки на адрес, които не бяха връчени /в смисъл не бяха приети с подпис, но предполагам, че има служебна процедура, по която се смята, че е връчена/. В момента съм със сменена адресна регистрация и живея в София. Мисля да си оправя нещата като си поискам досието от КАТ Бургас, където ми беше адресната регистрация, в КАТ София, където ми е новата адресна регистрация. Като дойде досието в КАТ София до 1 месец, колкото е срока и отида да си искам синия талон, ще ме накарат ли да си предам книжката?

Благодаря,

Колеги, по моя проблем нещо ? :wave:
Drift machine ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Мнение от dobromir » 15 Май 2011, 16:09

Колко лева е глобата за неминат преглед ако те спрът ?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 15 Май 2011, 16:50

Проблемът не е в прегледа, а в това, че не важи гражданската...
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с два километража
Мечтае да кара: e36 М3 COUPE

Мнение от choki_pk » 16 Май 2011, 20:02

Здравейте,аз да попитам дали мога да обжалвам след като днес ме спряха за превишена скорост (от 40 аз да съм карал 60 70) без колан и неправилно изпреварване,като в крайна сметка се разбрахме с полицаите и ми писаха акт само за без колан.Доколкото знам ако акта е до 50 лв не можеш да обжалваш,обаче ако от решението,което ще излезе се окаже,че акта не е 50 лв а повече,подлежи ли на обжалване и ако да има ли смисъл?Благодаря :)
Изображение

Марката е една и това е BMW,другото вече е избор на модел.. И винаги съм казвал че е по-добре да ревеш в BMW с тъмни стъкла от колкото да се смееш в някоя хонда.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 17 Май 2011, 9:20

Абе щяха да го гласуват, ама приеха ли го не го ли приеха ... става дума за стикерите за Каско. Бяха казали, че ще се глобяват шофьори, на които още им стоят залепени стикерите за каско по стъклата - 50лв. Прието ли е това?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум