BMW Подготвя суперспортист с V10 двигател?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
BMW Подготвя суперспортист с V10 двигател?
BMW
Подготвя суперспортист с V10 двигател?
BMW се гордеят с това, че имат едни от най-динамичните и въвличащи водача в приключенията на пътя автомобили на пазара в момента, но в момента в гамата им липсва истинската оригинална супер кола. Някои винаги могат да кажат, че и в момента компанията предлага M6 Coupe с V10 агрегат с мощност от 507 к.с., но за пуристите М6 е един малко тежичък GT автомобил, който прави компромис с представянето в полза на комфорта.
Миналата година имаше много слухове, че BMW ще развива суперспортен автомобил, с който да се конкурира с R8 на Audi и предстоящия SL Black Series на Mercedes, като сега немското издание “Auto Zeitung” съобщава за пореден път за евентуален наследник на суперавтомобила М1, който трябва да се появи около 2012 година.
Според последните новини колата ще има шаси от въглеродни влакна, както и серия други спестяващи теглото технологии, сред които въглеродно-керамични спирачки, оребрени магнезиеви колела, седалки от Kevlar, както и бодикит от въглеродни елементи.
Според източника новата кола ще бъде оборудвана с предноразположен V10 двигател с поне двойно турбо. Моторът ще има изцяло нов дизайн и ще включва Infineon ECU,създадено от тима на BMW във Формула 1. Инженерите се надяват да достигнат до мощност от 625 к.с., което да помогне на ултралеката каросерия да ускорява до около 400 км/ч.
Преди това обаче се очаква да има и вариант на модела с V8 битурбо двигател, като тази спецификация ще струва според серията слухове около 150 000 евро. Затова и очаквайте да трябва да платите поне двойно повече за флагмана в серията, а именно моделът с V10 агрегат.
Подготвя суперспортист с V10 двигател?
BMW се гордеят с това, че имат едни от най-динамичните и въвличащи водача в приключенията на пътя автомобили на пазара в момента, но в момента в гамата им липсва истинската оригинална супер кола. Някои винаги могат да кажат, че и в момента компанията предлага M6 Coupe с V10 агрегат с мощност от 507 к.с., но за пуристите М6 е един малко тежичък GT автомобил, който прави компромис с представянето в полза на комфорта.
Миналата година имаше много слухове, че BMW ще развива суперспортен автомобил, с който да се конкурира с R8 на Audi и предстоящия SL Black Series на Mercedes, като сега немското издание “Auto Zeitung” съобщава за пореден път за евентуален наследник на суперавтомобила М1, който трябва да се появи около 2012 година.
Според последните новини колата ще има шаси от въглеродни влакна, както и серия други спестяващи теглото технологии, сред които въглеродно-керамични спирачки, оребрени магнезиеви колела, седалки от Kevlar, както и бодикит от въглеродни елементи.
Според източника новата кола ще бъде оборудвана с предноразположен V10 двигател с поне двойно турбо. Моторът ще има изцяло нов дизайн и ще включва Infineon ECU,създадено от тима на BMW във Формула 1. Инженерите се надяват да достигнат до мощност от 625 к.с., което да помогне на ултралеката каросерия да ускорява до около 400 км/ч.
Преди това обаче се очаква да има и вариант на модела с V8 битурбо двигател, като тази спецификация ще струва според серията слухове около 150 000 евро. Затова и очаквайте да трябва да платите поне двойно повече за флагмана в серията, а именно моделът с V10 агрегат.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Грам не ми се вярва - то за 10 се говори от 100000 години , ама още нищо няма.Ауди се отредиха , БМВ ....
Пък и тая глупост 400 км/ч от 625 коня ... не че макларъна , не ги доближи , ама ... А съм сигурен , че даже и да има такава машина , няма да е със преден двигател ...
Пък и тая глупост 400 км/ч от 625 коня ... не че макларъна , не ги доближи , ама ... А съм сигурен , че даже и да има такава машина , няма да е със преден двигател ...
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
БМВ направиха опит преди доста години да направят "ракетен" модел а именно Nazca M12 и Nazca C2 но не знам защо не се получи има няколко произведени бройки а за продадени не съм чувал 

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Да речем че в близките години грабнем шампионската титла при конструкторите във Ф1, която от 1983 не е била притежание на баварците..............мисля си разни неща 

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
Одавна ми е мечта бмв да искарат нещо като м6 само , че с 600+ кс. - като сл65амг и не знам защо не го прават . А в10 мотора с би турбо ще е
точно това за което си мечтая 

It`s party time !
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
Evelin Cotsev написа:Одавна ми е мечта бмв да искарат нещо като м6 само , че с 600+ кс. - като сл65амг и не знам защо не го прават . А в10 мотора с би турбо ще е![]()
мале мале как ни съвпадат мечтите просто купето на м6 600 коня мали
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
cobrata_m3 написа:Evelin Cotsev написа:Одавна ми е мечта бмв да искарат нещо като м6 само , че с 600+ кс. - като сл65амг и не знам защо не го прават . А в10 мотора с би турбо ще е![]()
мале мале как ни съвпадат мечтите просто купето на м6 600 коня мали

хакнали наще хора в Макларъна. Нещо 700+ примерно атмосферни коня
на някви нечовешки обороти

правят

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
на 6 било лошо, а на м5 е добре тоз мотор , така ли
... и още миналата година един мулти-чичо от америка си го турбинира тоз мотор, грешка, битурбинира
... и измери 800коня, а на гумите 680
...

66 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5