За БМВтата, магистралите и шофьорите
Модератор: Общи модератори
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
За БМВтата, магистралите и шофьорите
В петък ми се наложи да пътувам към морето с друга кола, по-малка и по-слаба от моята.
Това, което супер ме изнерви, беше държанието на хората с по-мощни коли (голяма част от любимата марка), които докато изпреварвам в лявата лента, се залепят за бронята, и започват да ми мигат с дългите (един се опита да мине вляво от мен докато изпреварвах в лявата лента).
Това при скорост около 120-130 км/ч и трафик в дясната лента.
Разбира се, след като изпреваря винаги се прибирам.
Искам чрез тази тема да кажа на хората, които имат този гаден навик, да престанат да го правят по следните причини:
1. при скорост 120 км/ч движението зад друга кола на 5-6 метра е много опасно - ако предната кола спука гума, попадне в дупка, или не дай си боже нещо друго, тариката в задната няма да има никакво време за реакция и ще последва верижна катастрофа. Това автоматично те прави от много бързащ много късно стигнал.
2. Мигането с дълги светлини следва да се използва само ако имаш съмнения дали предния те е забелязал - след като изпреварва и няма как да се прибере вдясно да премигваш по този начин показва лично отношение и само изнервя предния шофьор - у него се появява желание да те засече или прецака по друг начин, което не допринася за безопасността по пътищата.
3. Предимство при движение по пътя според ЗДП имат само автомобилите със специален режим на движение, за което са оборудвани със съответните светлинни и звукови сигнали. Това, че караш по-скъпа или по-мощна кола не ти дава формално предимство пред останалите.
Понеже много хора ще скочат и кажат - ти като си с БМВто и ти така правиш - не, не правя така - винаги изчаквам по-бавните да си приключат маневрите и ако тогава не се приберат вдясно им светвам веднъж.
Освен това като съм с БМВто, такива дето светкат докато другите изпреварват, ги настигам и карам след тях на дълги, така че да се почувстват като тези, на които са светкали.
Това, което супер ме изнерви, беше държанието на хората с по-мощни коли (голяма част от любимата марка), които докато изпреварвам в лявата лента, се залепят за бронята, и започват да ми мигат с дългите (един се опита да мине вляво от мен докато изпреварвах в лявата лента).
Това при скорост около 120-130 км/ч и трафик в дясната лента.
Разбира се, след като изпреваря винаги се прибирам.
Искам чрез тази тема да кажа на хората, които имат този гаден навик, да престанат да го правят по следните причини:
1. при скорост 120 км/ч движението зад друга кола на 5-6 метра е много опасно - ако предната кола спука гума, попадне в дупка, или не дай си боже нещо друго, тариката в задната няма да има никакво време за реакция и ще последва верижна катастрофа. Това автоматично те прави от много бързащ много късно стигнал.
2. Мигането с дълги светлини следва да се използва само ако имаш съмнения дали предния те е забелязал - след като изпреварва и няма как да се прибере вдясно да премигваш по този начин показва лично отношение и само изнервя предния шофьор - у него се появява желание да те засече или прецака по друг начин, което не допринася за безопасността по пътищата.
3. Предимство при движение по пътя според ЗДП имат само автомобилите със специален режим на движение, за което са оборудвани със съответните светлинни и звукови сигнали. Това, че караш по-скъпа или по-мощна кола не ти дава формално предимство пред останалите.
Понеже много хора ще скочат и кажат - ти като си с БМВто и ти така правиш - не, не правя така - винаги изчаквам по-бавните да си приключат маневрите и ако тогава не се приберат вдясно им светвам веднъж.
Освен това като съм с БМВто, такива дето светкат докато другите изпреварват, ги настигам и карам след тях на дълги, така че да се почувстват като тези, на които са светкали.
Touring & windsurf club
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Човече тия работи никога няма да се оправят...преди месец един кретен с Хюндай, надпреварвайки се с Мерцедес, ми светкаше в дясната лента...минах в аварийното платно да му направя място, за да не ме отнесе...Няма смисъл от нерви тия идиотщини вече се случват толкова често, че ми е водоравно какво и да правят около мен по пътищата...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- n1tr0s0x1d3s1st3m
- младши ентусиаст
-
Напълно си прав...
А най-смешното е че не ти се набива на очи като си с хубава кола (защото по-малко ти се случва), но когато някой път се наложи да си с по-малка и по-лоша кола започва много да те дразни такова отношение (което е постоянно)...
А най-смешното е че не ти се набива на очи като си с хубава кола (защото по-малко ти се случва), но когато някой път се наложи да си с по-малка и по-лоша кола започва много да те дразни такова отношение (което е постоянно)...
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа...
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето
не карай пил - стигни жив!
йохохо... КАСА бира и бутилка ром в КОВЧЕГА на... шофьора... не си в морето

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Joro_Paveto написа:Човече тия работи никога няма да се оправят...преди месец един кретен с Хюндай, надпреварвайки се с Мерцедес, ми светкаше в дясната лента...
Аз на такива балъци, както и примера в първия пост им чуквам леко спирачки (колкото да ми светнат стоповете, че иначе да не вземе ония да ме прибие).... след 3-4 пъти "спиране" яко се взимат в ръце.... поне повечето спират да те "юркат" и изчакват да си направиш изпреварването или си чакат реда да те изпреварят от ляво...
n1tr0s0x1d3s1st3m написа:Напълно си прав...
Т'ва не е верно.... важното е с каква скорост се движиш и къде се намираш... по Цариградско Шосе всеки ден трябва да ги търпя такива олигофрени, щото карам с 90-100 макс и особено като искаш по-бързо да се придвижиш с такава скорост ти трябва лявата лента... щото в средната карата с 50-70... и се почва.... бибиткане, светкане... на никой не отстъпвам място, когато в дясно няма къде да отида... т.е. не увеличавам скоростта (щото имам възможността), че да се изтегля по-бързо напред, че да се прибера в дясно и тоя зад мен да ме изпревари...
- NAUGHTY
- кандидат ентусиаст
-
Honzik написа:Аз на такива балъци, както и примера в първия пост им чуквам леко спирачки (колкото да ми светнат стоповете, че иначе да не вземе ония да ме прибие).... след 3-4 пъти "спиране" яко се взимат в ръце.... поне повечето спират да те "юркат" и изчакват да си направиш изпреварването или си чакат реда да те изпреварят от ляво...
Това е и моята терапия.
А как мразя на Цариградско при Горубляне, аз минавам в ляво,за да се пристроявам за ляв завой и да се намери някой такъв

Някои оставят нещо след себе си само когато клекнат...
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Даам това със спирачките работи, но в конкретния случай ако бях докоснал спирачката...оня така щеше да ме натресе, че направо да акустирам от въздуха в Пловдив...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз само като им цъкна светлините за мъгла отзад и гледам в огледалото как се отдалечават
работи на 100%

работи на 100%

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Stanchev написа:аз само като им цъкна светлините за мъгла отзад и гледам в огледалото как се отдалечават![]()
работи на 100%
и ас и ас даже 2та съм си напраил да им е по светло

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Знаеш ли къв кеф е да караш с ръждясал, раздрънкан '94та Галант с 4G63 Турбо мотор?
Тръгнеш да задминаваш, лепне ти се отзад некой юнак, я БМВ, я некой В8мак и се мисли за мъж. . 3та, газ. . . и 'гъзарите' остават далече в огледалото да си ближат раните по самочувствието

Тръгнеш да задминаваш, лепне ти се отзад некой юнак, я БМВ, я некой В8мак и се мисли за мъж. . 3та, газ. . . и 'гъзарите' остават далече в огледалото да си ближат раните по самочувствието

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Само за протокола ще вметна: и аз светкам, от време на време. По-точно, когато трябва да набия спирачките заради накой льольо, който е тръгнал да изпреварва точно пред мен.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Feanor написа:Само за протокола ще вметна: и аз светкам, от време на време. По-точно, когато трябва да набия спирачките заради накой льольо, който е тръгнал да изпреварва точно пред мен.
Ако те е засякъл, особено без мигач, мога да се съглася, но ако го настигаш на скорост си длъжен да го изчакаш.
Стана ми интересно защо не пишат хората, които присветват по магистралите.
Ще се радвам ако във форума няма такива, но някак си ми изглежда нереалистично.
Дано поне като прочетат мненията в темата да си вземат бележка - един такъв по-малко - една предпоставка за ПТП по-малко.
Идеята за стопа за мъгла върши работа, ама за спирачката верно си трябва смелост.
Touring & windsurf club
- Mollov
- Мародератор
-
Аз също светкам, когато се движа в лявата лента и пред мен има някой идиот, който си се влачи, НО в дясно е свободно... и умишлено не се преустроява в по-бавната лента... най-малкото не искам да изпреварвам от дясно... т'ва по Цариградско се случва ежеминутно... и идиота, който кара с 60 в ляво като тръгнеш да го изпреварваш от дясно (щото той не си дава зор за нищо) и ти прави някви жестове в стил "ти да не си луд бе!".. такива да се чудиш кво да ги правиш...
Още по-селският вариант - някой пред теб изпреварва, но с такава скорост, че почти се движи наравно с този, който иска да изпревари... и ти седиш зад "изпреварващия" и го чакаш да се довлачи.. т'ва на магистрала как и да е.... ми на двупосочен път.... мен ми се е случвало да намалявам скоростта и да се връщам зад колата, която я изпреаварват, щото тоя изпреварващия едвам сбира душа да набере скорост.... та същия в този случай едвам успя да издрапа напред и да се прибере пред колата пред мен, че тия от насрещното щяха да го намелят.... че май и те намалиха дори...
За спирачката - при скорост от около 100-120км/ч съъъъъвсем лекото й натискане почти няма да промени скоростта ви на движение, НО стоповете ще светнат... т'ва е идеята.... никой (т.е. може и да има някои, не знам
) не е луд да натисне спирачка по начин, който ще доведе до сблъсък с тоя зад теб 
Още по-селският вариант - някой пред теб изпреварва, но с такава скорост, че почти се движи наравно с този, който иска да изпревари... и ти седиш зад "изпреварващия" и го чакаш да се довлачи.. т'ва на магистрала как и да е.... ми на двупосочен път.... мен ми се е случвало да намалявам скоростта и да се връщам зад колата, която я изпреаварват, щото тоя изпреварващия едвам сбира душа да набере скорост.... та същия в този случай едвам успя да издрапа напред и да се прибере пред колата пред мен, че тия от насрещното щяха да го намелят.... че май и те намалиха дори...
За спирачката - при скорост от около 100-120км/ч съъъъъвсем лекото й натискане почти няма да промени скоростта ви на движение, НО стоповете ще светнат... т'ва е идеята.... никой (т.е. може и да има някои, не знам

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Спирачките натискам с левия крак съвсем леко колкото да светнат отзад докато продължавам да натискам газта с десния. Светлините за мъгла също съм пускал, но при мен свети само от ляво и не е достатъчно автентично, докато при спирачките светва и средния стоп и колата отзад намалява.
Кретения си е това с присветването, освен ако наистина някой без да се огледа и без мигач не се мушне пред теб и тогава си е не за дълги, ами за клаксон и чирпанлийска майчина в стил - северозападен диалект
Кретения си е това с присветването, освен ако наистина някой без да се огледа и без мигач не се мушне пред теб и тогава си е не за дълги, ами за клаксон и чирпанлийска майчина в стил - северозападен диалект

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
е на мен ми се е случвало следното
тръгвам от светофара точно където започва цариградско на орлов мост
набирам скорост много преди всички съм вече а из отзад излиза някакъв рацер с малка кола малолитражка, наточена изпреварва ме от дясно минава пред мен и започва стремглаво да намалява (да спира!!!!)
аз съответно скачам на кучките а с дългите правя дискотеката (много бързо премигване къси дълги) и тои минава пак в дясно изравнявам го и ми прави жестове дали аз не съм бил луд
просто ми е чудно от къде се показват изобщо такива хора?
тръгвам от светофара точно където започва цариградско на орлов мост
набирам скорост много преди всички съм вече а из отзад излиза някакъв рацер с малка кола малолитражка, наточена изпреварва ме от дясно минава пред мен и започва стремглаво да намалява (да спира!!!!)
аз съответно скачам на кучките а с дългите правя дискотеката (много бързо премигване къси дълги) и тои минава пак в дясно изравнявам го и ми прави жестове дали аз не съм бил луд
просто ми е чудно от къде се показват изобщо такива хора?
Последна промяна cod-cdbp на 07 Авг 2007, 12:45, променена общо 1 път

- Mollov
- Мародератор
-
Хаха.... аз всеки ден пътувам по цариградско и съм спрял да им обръщам внимание на такива... мен и Трабант ме е изпреварвал от дясно докато карах със 60-70 в лявата лента и си гледах нещо по телефона (по тази причина бях намалил)... тоя с трабанта ми крещеше нещо, че съм бавил движението а аз докато се опитвах да не изхвърча от колата от смях му казах нещо от рода - "..не ме нерви, че да не върна на 3-та..." Няма такова нещо като Трабант, летящ с около 100 км/ч по цариградско.... купона е тотален