BMW стартира производството в новия си завод в Индия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

BMW стартира производството в новия си завод в Индия

Мнение от BMWgirl_Z8 » 03 Апр 2007, 21:04

На 29 март, BMW Group започна производствената си дейност в новия комплекс Ченай, Индия. До момента, в завода и дилърската мрежа в страната са инвестирани около 20 милиона евро. "Особено в премиум автомобилния сегмент, Индия предлага възможност за развитие", сподели Норберт Райтхофер (председател на изпълнителния борд на BMW AG) по време на официалната церемония по откриването на завода.
BMW Group присъства неизменно на индийския пазар през последните 10 години. До момента продажбената дейност се извършваше с помощта на дилърска мрежа, а с навлизането в Индия директно от страна на баварския гигант, позициите на компанията ще се засилят още повече.
Първите автомобили, произведени в Индия бяха представители на третата серия на BMW. Колите бяха сглобени на поточната линия на комплекса през февруари тази година, 12 месеца след началото на строежа на завода.

За момента се предвижда производството да бъде на една смяна (120 човека), а годишното производство се очаква да бъде около 1 700 автомобила. Третата и петата серия на BMW, които се сглобяват в Ченай, са предназначени специално за индийския пазар.
Снимки: http://www.newcar.bg/show_novini.php?id=1521

Източник: www.newcar.bg
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 03 Апр 2007, 22:42

добре че ще продават колите който са произвеждани там само на индийския пазар :confused:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 03 Апр 2007, 22:53

това са глупости ..
една история по темата.. след като BMW направиха завод в Русия за 5Series се оказва, че продажбите започват да спадат. Оказва се, че самите продавачи на BMW не вярват в продукта произведен от сънародниците им. Следва глобален тест драйв на всички руски дилъри, където се поставят няколко 5Series правени в различни заводи и предназначени за различни пазари. След тест драйв на всичките, оглед на всичките трябвало да се класират коя кола къде е правена и за къде е правена.. Е?! Пълна каша - нито един не е познал "руските" петици. :mhihi:

X5 като го правят в Щатитие от мексиканци .. проблеми ли имат? Или Z4? Или детайл от тапицериите на вратите на 3Series, които ги правят в България ги е разбрал някой?

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 03 Апр 2007, 22:55

Да, добре е, че колите прозиведени в Индия ще се продават само там, но си мисля, че Индия е по-добра страна за производство от Китай или Турция :roll:
BMW only!

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 04 Апр 2007, 0:00

amd написа:Да, добре е, че колите прозиведени в Индия ще се продават само там, но си мисля, че Индия е по-добра страна за производство от Китай или Турция :roll:

От турция да.. ама от Китай не мисля.

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 04 Апр 2007, 1:40

Въпроса е принципен. . . Индийците са много нагли копелета и вообще нямам желание да им пълня джобовете кат си купувам коли. И също миришат.

Иначе за качеството нямам съмнения. . . те БМВ не са глупави да си сложат значката на ниско-качествен продукт. . .
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 04 Апр 2007, 3:42

WeiSTD написа: И също миришат.

. . .

А баш! 100 пъти предпочитам да се прават от жълтури!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 04 Апр 2007, 10:14

Turturelo написа:
Или детайл от тапицериите на вратите на 3Series, които ги правят в България ги е разбрал някой?

:yes:
Знам за компоненти предназначени за една по спортна от БМВ марка, които се правят в Стара Загора ;)

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Апр 2007, 14:17

именно! С думи прости Made in .. няма значение. Коментарите също според мен се обезсмислят при темпа на глобализация.

Виждал съм AMG мотор с табелка ръчно изработена от Мехмед Незнам_си_кой... е кво? AMG-то се чупи и не върви ли? Глупости ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 04 Апр 2007, 14:48

Turturelo написа:Виждал съм AMG мотор с табелка ръчно изработена от Мехмед Незнам_си_кой... е кво? AMG-то се чупи и не върви ли? Глупости ..

Да не е бил -Mexмед Али Агджа? :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от verdano » 04 Апр 2007, 16:32

Turturelo написа:именно! С думи прости Made in .. няма значение. Коментарите също според мен се обезсмислят при темпа на глобализация.

Виждал съм AMG мотор с табелка ръчно изработена от Мехмед Не знам_си_кой... е кво? AMG-то се чупи и не върви ли? Глупости ..

Чакай чакай, не е гаранция това че производството на АМГ е изнесено на вън(отделни компоненти може но пък цялото сглобяване...). Предполагам че знаеш за целите колонии турски емигранти в Германия, не пречи Мехмед еди кой си да работи германска фабрика ако отговаря на квалификация, образование и т.н. + немското си гражданство защото там е роден и живее там от както се помни...
Иначе за всичко друго си абсолютно прав за съжаление.
И въпреки всичко СЪМ ПРОТИВ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА така се изнася ноу-хау, култура в машиностроенето традиции и др. И после защо китайците това, индийците онова, турците не знам какво си.... ами как да е? :roll:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 04 Апр 2007, 16:54

Бе незнам ама си спомням по баловете миналата година, че Лекс разказваше за М5цата, че като и затвориш вратата и една от лайсните на дръжката се разкачала..

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 04 Апр 2007, 17:43

SlipKnoT написа:Бе незнам ама си спомням по баловете миналата година, че Лекс разказваше за М5цата, че като и затвориш вратата и една от лайсните на дръжката се разкачала..

вярно е тва мога да се закълна!на задната дясна врата всеки път като я затварях и голямата лайсна на дръжката на вратата се разкачаше...може би имаше някоя щипка счупена незнам :roll:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Апр 2007, 18:21

или някой е бърникал вече там .. :mhihi: 6999

Капетано
Аватар

Мнение от LeX » 04 Апр 2007, 18:30

Turturelo написа::mhihi: 6999

точно ;)