Е30 срещу E34 / олд скуул
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Е30 срещу E34 / олд скуул
От няколко седмици мисля по този въпрос и съм в изходна позиция
. Искрено се надявам тази тема да ми помогне в избора. Искам да си купя баварец и се чудя коя от двете ще да е. Ако оставим на страна първоначалната инвестиция (за закупуване на колата), частите и консумативите на коя кола са по-скъпи като се има предвид, че E30-то искам да е с М20 (най-вероятно M20B20) , а Е34-то с М50( M50B20). Навярно която и да взема ще търся да е без газ, така че ще ги карам на бензин и тука е другия въпрос кое харчи повече М20 в 3-ката или М50 .

ами те двата модела са доста различни и първо ти трябва да решиш какъв тип кола ти се кара. За частите - петицата е по-скъпа за поддръжка особено ако говорим за ходова част иначе правилно си се ориентирал към 6-те цилиндъра
( е30). А разхода - разликата е максимум 1 литър (дори 1 литър е много ) градско каране но моята е 30-ка беше малко особена и не знам дали тя може да бъде критерии
В момента карам е34 и да си призная е30-ката ми липсва... много по-весела кола е
много повече фън има с нея но ако ще е е30 да е поне 325 а ако е с м50 още по-добре. От друга страна не бих си дал и е34-ката - и нея си я обичам въпреки че е по-"скучна" но си има други +-ове .

В момента карам е34 и да си призная е30-ката ми липсва... много по-весела кола е

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Докато стегнеш Е30-ката ще ти стъпи на цената на петицата и пак ще има за стягане
Приготви се за гнилоч ако се спреш на Е30. Приготви се за постоянни шумове - скърцане, тропане, друсане и т.н. Иначе си е вярно, че е доста по-пъргава от Е34, Е34 си е кораб, много по-тежка и мудно стъпва на асфалта. Но пък има места където ако мина с Е30-ката ще я потроша, ще изпаднат носачите или просто ще се обърна, а Е34-ката минава доста по-смело. Знам ли, по-разумно решение ми се струва петицата 

BMW only!
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
5-та серия. Усещането е друго
А и Е34 има друг фасон
А това че била по скъпа за поддръжка са глупости, общо взето за едно БМВ се хвърлят най-вече разходи по механиката (мотор, водна помпа, бензинова помпа) а на тези неща цените са едни и същи като говорим за 6 цилиндрови мотори. Слабо място на Е34 е ходовата част - стабилизиращите щанги най-вече, а не като цяло. А за Е30 - карал съм 2 броя (то май няма и човек във форума който да не е карал поне 2
) и си я обичам, но бих си я купил само ако нямам 6000 - 7000 за читава Е34 или Е36 

А и Е34 има друг фасон

А това че била по скъпа за поддръжка са глупости, общо взето за едно БМВ се хвърлят най-вече разходи по механиката (мотор, водна помпа, бензинова помпа) а на тези неща цените са едни и същи като говорим за 6 цилиндрови мотори. Слабо място на Е34 е ходовата част - стабилизиращите щанги най-вече, а не като цяло. А за Е30 - карал съм 2 броя (то май няма и човек във форума който да не е карал поне 2

- Kocil
- младши ентусиаст
-
Въпрос на лични предпочитания...на мен по ми харесва Е34 - може и да е кораб,но си е по-комфортно от Е30...а иначе брат ми преди имаше една 325ix - също добра машинка,много убаво се изнасяше по завоите...
но и при нея си личаха разликите между тройка и петица...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Взимай кораба майка
Особено ако е добре поддържам ще останеш доволен. Страшен автомобил
---------------------------
Еееее. Ама това ти ли си бре. Зимай някой Голф 1-ка или Хлопел Куорса и стига си спамил из форума. Голфаджия изтърбушен

---------------------------
Еееее. Ама това ти ли си бре. Зимай някой Голф 1-ка или Хлопел Куорса и стига си спамил из форума. Голфаджия изтърбушен

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Аз бих предпочел 5-та.
Аз се качих от Е34 на Е30 и съм разочарован тотално...
Тропа, друса, комфорт никакъв, стабилност никаква (поне заводско окачване) ае... не ми се говори... съжелявам че смених модела...
Докато Е34 е много по сигурно комфортно и стабилно. Но поддръжката му е по-скъпа. То едното за сметка на другото.
Но за разлика от това Е30 е много по фън и небива грешки с тая кола.
Поддръжката на е30 е сигурно с 30-40% по-евтина. Но според мен Е30-та като по-стара кола имам чуството че повече време прекарвам да и правя нещо отколкото да е карам.
Докато при Е34 нещата са доста по-сериозни и като се направи нещо с качественни части кара много по дълго време.
Има зависимости много и мнения много. Моето лично предпочитание е Е34.
Аз се качих от Е34 на Е30 и съм разочарован тотално...
Тропа, друса, комфорт никакъв, стабилност никаква (поне заводско окачване) ае... не ми се говори... съжелявам че смених модела...
Докато Е34 е много по сигурно комфортно и стабилно. Но поддръжката му е по-скъпа. То едното за сметка на другото.
Но за разлика от това Е30 е много по фън и небива грешки с тая кола.
Поддръжката на е30 е сигурно с 30-40% по-евтина. Но според мен Е30-та като по-стара кола имам чуството че повече време прекарвам да и правя нещо отколкото да е карам.
Докато при Е34 нещата са доста по-сериозни и като се направи нещо с качественни части кара много по дълго време.
Има зависимости много и мнения много. Моето лично предпочитание е Е34.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Съгласен съм почти напълно с Plague
НО независимо ,че аз имам същата кола ,като неговата ,даже по-слаба трябва да кажа ,че адреналина често ме бие в главата и сърдечния мускул , то ако човек не си направи веселото ,няма кой да му го направи
е34 е изключително стабилен и много сериозен автомобил. Същият с ъпгрейд по ходовата част, пружини,тампони,щанги,амортисьори става нещо чудовищно,все ми се струва ,че една 320-ска ,ще й диша прахоляка,ако и тя да е с настройка
последното го заявявам най-отговорно,понеже имам преки наблюдения ...
Като цяло обаче Е34-ката е много комфортен автомобил,и силните усещания на Е30 дори при спокойно шофиране нямат почва у него ...
разликата в разхода на гориво я няма ,имам база за сравнение ,от времето когато брат ми имаше червената Е30-ска с М20В20 а аз М50В20 ...
Георги Пенчев

е34 е изключително стабилен и много сериозен автомобил. Същият с ъпгрейд по ходовата част, пружини,тампони,щанги,амортисьори става нещо чудовищно,все ми се струва ,че една 320-ска ,ще й диша прахоляка,ако и тя да е с настройка

Като цяло обаче Е34-ката е много комфортен автомобил,и силните усещания на Е30 дори при спокойно шофиране нямат почва у него ...
разликата в разхода на гориво я няма ,имам база за сравнение ,от времето когато брат ми имаше червената Е30-ска с М20В20 а аз М50В20 ...
Георги Пенчев
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ей ма на - аз и двете карах последната 1 седмица
Но неслучайно се събрахме толкова много фенове на Е34 в тази тема, напълно подкрепям мненията, които се изказаха, като на DJJonny най-добре представя моето. Ремонтираш повече, отколкото се возиш, хвърляш пари като за Е34 (което се чупи по-рядко, макар да са му по-скъпи частите), друса, тропа, ръждясва, бе
Но все пак докато е читава една Е30-ка и ако с голям мотор направо умираш от кеф, а ако не внимаваш направо си умираш
Аз лично ще обикалям софийските улици с Е30, а като свикна да шофирам тук живот и здраве ще се кача на Е34 или направо Е36. Но пак зависи - ако се намери пък някой много лачен троен стоп 

BMW only!
amd написа:Е30-ка и ако с голям мотор направо умираш от кеф, а ако не внимаваш направо си умираш![]()
Трябва наистина да се внимава с Е30-та...
Докато Е34-та много пъти ме е изкарвала от екстремни ситуации в които Е30-та неможе да се справи.
Даже бих казал че ако обстоятелствата бяха така че ако карах Е30 преди няколко месеца можеше в момента да не пиша тук. От цялата ситуация се измъкнах само с малко уплаха. Колата закова на пътя така сякаш тя самата неискаше да се блъсне. И като си представя какво щеше да се случи ако бях с Е30-та... мали мали... не ми се мисли...
Аз мисля че има много по скъпи неща от няколко носача или каквото и да е по колата от колкото да си играеш със собственото си здраве.
Но всеки си преценява какво го влече повече...
Но имай впредвид че както се отнасяш към колата, тя ще ти отвърне по същия начин.
Успех с избора

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Малииии, колко се чудих дали да се обадя за Е30, че тука само Е34 секта
.
По принцип винаги съм харесвал по-компактните и нервни автомобили. Карал съм и кораби, но те не са моите коли
. Вярно, комфортно, удобно, но.... предимно за возене. Аз обичам да карам. Колкото по-голяма лагерница е, толкоз по-голям кеф. Нищо че бъбреците, нали... Всъщност карах преди време една Е34 М50Б25, почти като 3-ка, ма малко по-тежичка
. Та наистина, преценявай си сам какво те кефи повече. Просто като седнеш в колата и направиш един тест драйв, вече трябва да знаеш дали това е твойта 

По принцип винаги съм харесвал по-компактните и нервни автомобили. Карал съм и кораби, но те не са моите коли

It's not who You are, it's who You know...
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз па мноо обичам палави кораби тип М5, ма нема пара за злоупотреба
та с Е30 ще се задоволя
Е34-ката става ако пътуваш на дълго.

- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
и аз съм с две ръце за Е30, но зависи за какво ще вземеш колата - за ръчка, дрифтове и тн или за возене.
Също така много зависи каква кола си карал преди това, защото след 4 години каране на Е30ка трябва да ти кажа, че си чакам чинно по задръстванията с 5цата на ТАТЕ(да не говорим,че е комби....) бати кораба
А и прекалено меко вози, много е тихо вътре
Прецени си
Също така много зависи каква кола си карал преди това, защото след 4 години каране на Е30ка трябва да ти кажа, че си чакам чинно по задръстванията с 5цата на ТАТЕ(да не говорим,че е комби....) бати кораба

А и прекалено меко вози, много е тихо вътре

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
кви са тия е30 дето толкоз се чупят?на е34 окачването е доста по-различно,по-трудно за ремонт!тия двата модела лесно не могат да се сравнят,как пък разхода ще е еднакъв?е34 трябва да е 2,5(бенз или дизел),иначе е много бавен-комфорта е голям,няма 2 мнения!
земи си е36,то е по средата!
земи си е36,то е по средата!

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3