познайте какво си купих днес?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
познайте какво си купих днес?
След поредица натрапчиви въпроси, най-сетне се случи това което ги беше породило, а именно покупката на БМВ
и по-точно
318i, E36, 113к.с., седан, 93-та година, 7-ми месец
на 180х км. нов внос от Италия
черен металик
abs, ел. стъкла, ел. огледала, хидравлика, климатик, халогени, player sony, централно и исталацията на аларма, но без управлението
бели мигачи
общо взето, всички екстри без кожа (а и без шибидах)
това за 6800лв
като утре се очертава да дам още над 100 за формалности и номера, и общо взето ще ми стъпи към 7000
какво мислите?
има и някои забележки, като износени задни накладки, неработещ десен заден габарит, и не работи лампичката вътре в колата
гумите не са добри но стават
но това са дребни работи
ще използвам случая да ви питам какво масло е хубаво да сложа, тъй като утре смятам да направя пълна профилактика,
масла на мотор, хидравлики и скоростна кутия
ремък
филтри
и т.н.
та в тази връзка ме интересува какво да търся? посъветвайте ме какво да сложа за всяко нещо, и ориентировъчни цени биха дошли добре
също и друг въпрос, незнам дали е от сега или от преди, но задните спирачни дискове изглеждат леко надрани, най-вероятно защото накладката е почти свършила и някои път се чува леко метално стържене
(червената лампичка за накладките свети)
това проблем ли е?
може ли просто да си сложа нови накладки?
доста въпроси се събраха
и по-точно
318i, E36, 113к.с., седан, 93-та година, 7-ми месец
на 180х км. нов внос от Италия
черен металик
abs, ел. стъкла, ел. огледала, хидравлика, климатик, халогени, player sony, централно и исталацията на аларма, но без управлението
бели мигачи
общо взето, всички екстри без кожа (а и без шибидах)
това за 6800лв
като утре се очертава да дам още над 100 за формалности и номера, и общо взето ще ми стъпи към 7000
какво мислите?
има и някои забележки, като износени задни накладки, неработещ десен заден габарит, и не работи лампичката вътре в колата
гумите не са добри но стават
но това са дребни работи
ще използвам случая да ви питам какво масло е хубаво да сложа, тъй като утре смятам да направя пълна профилактика,
масла на мотор, хидравлики и скоростна кутия
ремък
филтри
и т.н.
та в тази връзка ме интересува какво да търся? посъветвайте ме какво да сложа за всяко нещо, и ориентировъчни цени биха дошли добре
също и друг въпрос, незнам дали е от сега или от преди, но задните спирачни дискове изглеждат леко надрани, най-вероятно защото накладката е почти свършила и някои път се чува леко метално стържене
(червената лампичка за накладките свети)
това проблем ли е?
може ли просто да си сложа нови накладки?
доста въпроси се събраха
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
4естито на фкинг;)))))))))))))))))))))))))))))
доживяхмеееееееееееееееееееееееееееееееееееееее:РРРРР:)
по това което ми казваш батко, цената не ми хареса ама дано да имап късмет и да не са те приебали с некой боклук;) свиркай как е звяра:РРРРРР:)
по това което ми казваш батко, цената не ми хареса ама дано да имап късмет и да не са те приебали с некой боклук;) свиркай как е звяра:РРРРРР:)

Engi написа:4естито на фкинг;)))))))))))))))))))))))))))))
евтинко е нали?
по пътя от София за Плевен колата се държа добре и не показа слабости, освен търкащите на метал задни накладки :>
бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Fking написа:освен търкащите на метал задни накладки :>
много спокойно го казваш...
Fking написа:бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е
а тества ли я някъде преди да я купиш? май може да набира бавно от много неща

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Честито и от мен!
Цената не е лоша, само че със 100 лв. в КАТ няма да минеш, освен ако няма някаква далавера. Що се отнася до маслото, марки много. Обаче на този мотор не му слагай синтетика. Аз лично карам с Тотал Кварц 7000, колегите тук препоръчват горещо Кастрол, за което ги подкрепям. Във форума има много теми замаслото, така че можеш да се ориентираш!
Със здраве да си я караш!
Цената не е лоша, само че със 100 лв. в КАТ няма да минеш, освен ако няма някаква далавера. Що се отнася до маслото, марки много. Обаче на този мотор не му слагай синтетика. Аз лично карам с Тотал Кварц 7000, колегите тук препоръчват горещо Кастрол, за което ги подкрепям. Във форума има много теми замаслото, така че можеш да се ориентираш!
Със здраве да си я караш!
Never mistake motion for action...
Иво написа:Fking написа:освен търкащите на метал задни накладки :>
много спокойно го казваш...Fking написа:бавно набира ама предполагам че е от въздушния филтър, утре ще го сменя и ще видим как е
а тества ли я някъде преди да я купиш? май може да набира бавно от много неща
тествах я разбира се, колата вози много добре
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Браво
Вече се бях отчаял и почти бях убеден, че няма да се случи. ЧЕСТИТО - добре дошъл в партията
. Да си я гледаш (поддържаш) както трябва 

Ухаааааа, най-накрая...
Ха честито и от мен...
След като я покараш малко ще се влюбиш в нея още повече... ама това ще го разбереш от практиката
1) А за това дето ти стържат отзад накладките: Ако питаш мене първо с тях да се оправиш преди да си и сменял масла и каквото и да, че да не се наложи и дискове да сменяш и вместо 7000 да ти стане 8000
2) За вървежа е сложно да се даде отговор... Ами представи си че ако досега съм карал БМВ 328 и слизам на 318 - ами то разбира се че ще ми се струва бавно.
Имал съм същата кола е36 с 113к.с., но стана така че я смених с е36 318is 140к.с. ....
.... е ами да ти кажа честно по-бавно набираше оная с 113к.с.
/близко до акъла/... Но един як тест за натоварване е пробваи да изкачиш прохода Витиня с 4 човека вътре и ми кажи каква макс. скорост можеш да вдигнеш на баира между 3-тия и 4-тия тунел и ще разбереш дали върви добре....
3)За масло: Castrol/Valvolin/BP/MOBIL - 10w40/на двигателя/
75W90 G4/скоростна кутия/; 75W140 G5/диференциал/
Ремък - Geotze
И пак: оправи си спирачките първо и се замисляи за смяна на дискове в близкото бъдеще - не е хубаво че са надрани... Въпреки че БМВ-то е една от колите които спират най-добре... и имат много хубава спирачна система...

Ха честито и от мен...
След като я покараш малко ще се влюбиш в нея още повече... ама това ще го разбереш от практиката

1) А за това дето ти стържат отзад накладките: Ако питаш мене първо с тях да се оправиш преди да си и сменял масла и каквото и да, че да не се наложи и дискове да сменяш и вместо 7000 да ти стане 8000

2) За вървежа е сложно да се даде отговор... Ами представи си че ако досега съм карал БМВ 328 и слизам на 318 - ами то разбира се че ще ми се струва бавно.
Имал съм същата кола е36 с 113к.с., но стана така че я смених с е36 318is 140к.с. ....

3)За масло: Castrol/Valvolin/BP/MOBIL - 10w40/на двигателя/
75W90 G4/скоростна кутия/; 75W140 G5/диференциал/
Ремък - Geotze
И пак: оправи си спирачките първо и се замисляи за смяна на дискове в близкото бъдеще - не е хубаво че са надрани... Въпреки че БМВ-то е една от колите които спират най-добре... и имат много хубава спирачна система...

Fking написа:BMDrago написа:Предлагам ти първо да си го застраховаш!Да му се радваш по-дълго де!
дам ще го застраховам, мисля да е в БулИнс
нали те се очертават като най-добрия избор?
до колко може да съм спокоен ако колата ми е с тяхната маркировка?
Можеш да си абсолютно спокоен, особено ако не си позволяваш да си държиш панела на касетофона на него. Така вероятността да й се случи нещо е минимална. Според мен да я откраднат цялата е абсолютно невъзможно! Макар че в БГ всичко става, но така е най-малко вероятно!
tsvet40 написа:Fking написа:BMDrago написа:Предлагам ти първо да си го застраховаш!Да му се радваш по-дълго де!
дам ще го застраховам, мисля да е в БулИнс
нали те се очертават като най-добрия избор?
до колко може да съм спокоен ако колата ми е с тяхната маркировка?
Можеш да си абсолютно спокоен, особено ако не си позволяваш да си държиш панела на касетофона на него. Така вероятността да й се случи нещо е минимална. Според мен да я откраднат цялата е абсолютно невъзможно! Макар че в БГ всичко става, но така е най-малко вероятно!
защо е напълно невъзможно да я откраднат цялата?
бтв, май се очертава че ще трябва да стой по улиците в студентски град
И аз съм в "Булинс" .можеш напълно да си спокоен,може да застраховаш касетофон,джанти,халогени!А и изплащат щетите!
А относно до кражба:айдуците ти разбиват страничен десен джам,отварят жабката(защото там седи копие от застрахователната полица),проверяват валидноста на застраховката и толкоз.
Това е така защото напоследък са се навъдили фалшиви стикери за маркировка!
А относно до кражба:айдуците ти разбиват страничен десен джам,отварят жабката(защото там седи копие от застрахователната полица),проверяват валидноста на застраховката и толкоз.
BMDrago написа:И аз съм в "Булинс" .можеш напълно да си спокоен,може да застраховаш касетофон,джанти,халогени!А и изплащат щетите!
крадците ми проверяват застраховката? :>>>
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ми проверяват я
Какво се учудваш. БулИнс ако не се лъжа са бившата СИК (или поне от същите среди). От себе си ли да крадат искаш...Между другото - незнам как е в другите градове, но специално за Пловдив се носят слухове, че като ти изтече застраховката в БулИнс и не си я подновиш до две седмици - идват и вдигат колата!!! Добро решение е и ДЗИ (допускат разсрочено плащане без особено оскъпяване и стикерите са същите като на БулИнс). 

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2