Мисли, поведение и философия зад волана...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 14 Яну 2004, 16:08

Е момчета, аз не съм толкова примерен но все пак ще споделя моята философия зад волана:

Не вярвам на предимство, мигач на друг автомобил, зелен светофар.

Ако съм пил повече от една бира и се наложи да шофирам, избягвам да качвам хора при мен и не си позволявам високи скорости и резки маневри.

Освен себе си, се старая да пазя и другите автомобили. Не правя маневри, които по някакъв начин застрашават движещите се около мен.

Слагам колан почти винаги.

Преценявам скороста си според възможностите на колата, пътните условия и собствените си възможности за реакция.

Имам си и лоши навици - заглеждам се по разни там двукраки нежни създания, което обикновено води до резки набези към педала на спирачката.
Лесно се паля когато ме задмине МПС, особенно ако е Голф 2-ка или друго такова животинче.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 14 Яну 2004, 17:04

Ей пичове ако повечко българи мислеха като вас пътищата по нашата страна нямаше да са едно голямо бойно поле... :!: :!: :!:
Българина си е говедо, както зад волана така и в много други области, то затова ни е такова дереджето... и по-зле ще става.

Иначе като се замисля аз философия зад волана... май нямам
карам както знам и както мога... старая се да оцелея :shock:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Спокоен съм

Мнение от 5етко 5етицата » 03 Авг 2004, 12:32

Спокоен съм вече като видя БМВ около моето!
Подкрепям повечето положителни мнения за поведение на пътя.
Нека сме за пример на всички, а и ще пазим себе си и своите любими хора и ...
автомобили, де :driving:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 03 Авг 2004, 15:03

Изумен бях колко по-приятно се кара кола в Германия,точно заради добрата организация на движение и колегиалното отношение на всички участници.
Понеже 100% подкрепям алекс и сие,пробвах веднага да карам и тук както в Германия и познайте: вземат те за балък и се почва едно отнемане на предимство,засичане,освиркване и тнт. Просто не е възможно да караш така,дори си е опасно :roll: Та колко "джигити" даже мигач не дават?
Смятам,че за да се пооправят нещата първо трябва да се отстранят изнервящите фактори като ДуПкИте,светофарите дето те държат по 2 мин. на червено,паркирането в центъра и още много др./Еееех мечтии/ И когато вече можеш да стигнеш до кадето си тръгнал без да се налага да друсаш нерви и да си трошиш колата ще видите как сами ще станем по-толерантни и внимателни шофьори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 11 Авг 2004, 14:45

Изповядвам вашата философия :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 11 Авг 2004, 15:55

хубаво сте си казали ама на практика е съвсем друго...за съжаление :!: тръгнете пеша да видите...един не спира на пешеходна пътека...
Изображение
8.32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 11 Авг 2004, 16:01

към тези бих прибавил и един особено важен за мен фактор:

винаги и постоянно се опитвам да опозная автомобила който управлявам на 100%, особено как реагира на критични ситуации и след това по пътищата максимум на 90% от възможностите му....

никога не карам бързо автомобил , който не познавам....

все още се уча да спирам, винаги съм се учил, и ще продължавам да се уча :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

ми...

Мнение от DEFLEPPARD » 14 Авг 2004, 0:17

то бая отговори станаха не знам дали ще повторя или ще добавя нещо ново но да си кажа все пак... :D

- пил - не пил, спал - не спал и т.н. няма значение - винаги си преценявам състоянието правилно и като преценя че не мога да карам не се качвам
- слагам колан когато се сетя... принципно колана не ми пречи но това е въпрос на навик който не успях да си създам (:
- ограниченията горе долу си ги знам, рядко ги спазвам но винаги гледам да съм с една мисъл напред....
- постоянно следя обстановката по пътя, стремя се (и обикновено успявам) постоянно да знам има ли някой около мене и ако има колко са, къде са, какво им е поведението и т.н. дори и да знам че няма да ми се налага близките 2-3 километра да правя каквато и да била маневра постоянно се оглеждам в огледалата и винаги си имам 1, даже и 2 наум...
например: често се случва да видя в огледалото някой "невъздържал рейсър" (както се изразява бърнър) някъде зад мен и още преди да ме е настигнал вече знам че ше ме изпревари отдясно и ше свие рязко пред мен...
-всеки ден преди да запаля колата проверявам маслото, през 2-3 дена проверявам всички останали течности включително акумулатора (това са указания брат ми :) ), хвърлям по едно око на гумите, иначе ги проверявам като ида на бензиностанция

за друго което да не съм видял написано или да не съм написал аз не се сещам... може би като седна зад волана ще се сетя...

Предишна

Назад към Основен Форум