BMW Night Vision

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 18 Дек 2007, 16:56

Alehandro написа:
eddiebg написа:Изображение

Лексус предлагат система за нощно виждане в LX470 от 2003-а година, следвани от Honda в японският вариант на Legend - края на 2004-а година, много преди Мерцедес-Бенц в новата S клата и BMW 7-а серия от края на 2005-а. Първият производител, добавил тази екстра, е General Motors в техния Cadillac DeVille през 2000-ата година.

Просто в интерес на фактите го пускам ...

"На 18 октомври 1994 Citroen представи луксозната лимузина: Citroen ХМ Alto (водеща световна технология за командните органи). Тази кола има следните иновации в бордната електронна технология: нощно виждане, следене на белите линии по пътя, съвместно управление и диагностика на автомобила, следене на движещ се отпред автомобил, както и системи за автономно управление и взаимодействие..."

... доста преди мерцедесите и японците ... това е бил поръчков сериен модел, който можеш да си закупиш ...

Дай снимка !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 05 Яну 2008, 11:42

Мдам, това за ситроена е интересно, но поне аз не можах да намеря повече инфо. Както и да е, малко продължение на темата.

Изображение

На CES 2008 (Изложение за потребителска електроника в САЩ) ще покажат инфрачервена система FLIR PathfindIR за нощно виждане, която може да бъде инсталирана на всяка кола. Специално на шоуто ще бъде демонстрирана на БМВ 6-ца, както и на Кадилак от 1960-а година. Камерата е с размери приблизително 5х5см, монтира се на решетката и може да се включи през AV входа в какъвто и да е монитор в колата. Системата ще има голям обсег на виждане.

P.S. Следващите месеци очакваме включване от братският китайски социалистически народ. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batpepi » 20 Яну 2008, 1:13

Аз вече съм подготвен със системата на цена от ................1500лв обаче.Камера+монитор.Камерата се слага на прозореца от вътре,включва се в запалката и си даваш газ.На който му се занимава може да се постарае с монтажа.Ето малко данни:
Comparatives WTPL BMW Benz
View point height 1.4m 0.2m 1.4m
View angle 5 / 10 30 30
Monitor 7¡± 5¡± 6¡±
Image display Simulative Simulative Digital
Monitor position Front glass panel panel
Camera position rearview mirror Front bumper driving table
Camera direction Can adjust Fix Fix
Image differentiate 480 line 320 line 420 line
Image B/W negative B/W
Effect distance 200 m 50 m 50 m
Work wave 0.4~1um 8~14um 0.4~1um
Camera kind CCD ТIS CCD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от batpepi » 20 Яну 2008, 1:16

не мога да кача снимката.Малко са сляти характеристиките,но тук се сравняват на БМВ,Мерцедес и тази система,Излиза че тя надхвърля 4 пъти другите-дават и до 200метра да виждаш докато другите 2 са до 50метра.
Този продукт продукт НЕ Е КИТАЙСКИ,за разликата от ксеноните и парктрониците които продавам.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Langata » 20 Яну 2008, 23:47

batpepi я ми кажи колко струва само камерата аз си имам фабрчен монитор и дай некъв тел. за връзка
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mk4 » 28 Яну 2008, 16:01

Освен телефон, дай и малко подробности от опита натрупан с тази камера, струва ли си ;)
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум