SaaB 9000 vs BMW 5-ца !?
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Зависи - аз не бих заменил БМВ със СААБ, но ако имах средства освен БМВ-та в гараж бих сложил и някой СААБ, мисля точно 900 турбо ще ме радва много
И точно, защото е за "индивидуалисти, особняци и чешити"!

BMW only!
michev написа:Преди една година човек от града си купи съвършенно нов Сааб от магазина и лудна покрай тая кола. За година време тя престоя повече в сервиза в София, отколкото при него и накрая на пича му писна и им я върна, и това за чисто нова кола.
Здравейте, ето ме и мен тук.
та по този въпрос първо - нека разсеем тази градска легенда.
Да, автомобила наистина престоя доста време в сервиза, но не заради друго, ами защото автомобила е бил наводнен преди две години покрай събитията в Търговище и големите наводнения в България. Този 9-5 е бил залят голе-долу до средата на седалките, а основните ел. модули се намират точно под седалката. Сами се сещайте какво се случа с автомобил в това положение.
И въпреки това в сервиза не отказаха гаранцията на пострадалия клиент (каквато е нормалната практика в този случай) ами направиха абсолютно всичко автомобила да се възстанови в нормални параметри за експлоатация.
Иначе по въпроса, който се дискутира в тази тема лично аз предпочитам да не взимам страна по въпроса поради факта, че съм пристрастен към марката и от друга страна не познавам толкова добре BMW-тата като цяло

Поздрави на всички колеги от БМВ обществото в България.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ще кажа още малко офтопик, но държа да споделя - както казах в по-горен пост евала и хвала на такива хора като тези от СААБ клубът! Изключително сдържани, точни и коректни в своите постове! Направо кеф ми става да почета техният форум, макар в момента да не притежавам СААБ (обмислях и на събора им да отида, но не успях). Ако всички клубове бяха така - да си споделят, да спорят и обсъждат по-сдържано щеше да бъде голям кеф. НЕ искам да разпалвам спорове и да казвам кои конкретно са се държали зле, но вие си знаете от кои клубове се държат като пълни идиоти и са обиждали наляво и надясно само, защото не споделяме тяхното мнение! Кретени има много по интернет и шофиращи всякакви автомобили, но все си мисля, че има значени каква кола караш, до голяма степен те определя като личност и характер (ако си имал избор и си избрал точно еди коя си, тези които са взели нещо по принуда не ги включвам в списъка). ПОздрави още веднъж на феновете на шведските, железни машини 

BMW only!
Най-после
Най-после едно искрено и коректно мнение!
Благодаря.
Относно сравняването между 520 и 9000,с еднакви теми и в двата форума
явно някой иска да се позабавлява за чужда сметка и ни гледа сеира.
Явно е какво ще кажат за Сааб в БМВ форума и за БМВ във форума на Сааб.
Дано мненията си останат толерантни и колегиални,защото света е пълен с простотия и няма нужда да произвеждаме повече и ние
.
Много безаварийни километри и приятни часове зад волана,бил той с емблема на пропелер или коронован грифон.
Благодаря.
Дано мненията си останат толерантни и колегиални,защото света е пълен с простотия и няма нужда да произвеждаме повече и ние

Много безаварийни километри и приятни часове зад волана,бил той с емблема на пропелер или коронован грифон.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ще ви кажа 2 сладости в живота, които са близки по усещане - развъртането на шестака след 3000 оборота при БМВ и развъртането на турбото при СААБ пак при по-високи обороти - няма такъв кеф, днес отновно се убедих!
Давайте газ и на добър път!

BMW only!
Re: Най-после
Maptun написа:явно някой иска да се позабавлява за чужда сметка и ни гледа сеира.
Така е, ние вече сме се убедили, затова за момента в нашия форум скрихме темата докато минат страстите :-)
Re: Най-после
Maptun написа:Най-после едно искрено и коректно мнение!
Благодаря.
Дано мненията си останат толерантни и колегиални,защото света е пълен с простотия и няма нужда да произвеждаме повече и ние.
Колега за какъв сеир говорите ??? Ако правите сеир то тогава някой ще ви го гледа, ако не го правите и ако давата само компетентни безпристрастни и културни мнения, тогава всичко е наред и няма проблем да има две едни и същи теми в различни форуми, в които взимат участие различен до някъде тип хора, нали така ???
Не разбрах от мнението ви и защо да е ясно какво ще кажат във форума на SAAB за BMW и обратното ?? Аз лично се изненадах до някъде от мненията и във двата форума.
Аз пуснах темата във форума на SAAB, а един приятел в този форум. Аз имам 5-ца, той й се кефи обаче е фен на SAAB и понеже смята да си купува кола след не много време решихме да видим какво мислят феновете на BMW за SAAB и обратното. Все още не виждам какъв е проблема в цялата тази работа. Като замисъл добре. Темата в този форум също се разви добре понеже повечето хора дадоха доста обективни мнения и признаха, че SAAB правят хубави коли, нещо с което съм съгласен. По друг начин обаче се разви темата във форума на SAAB където, внимание за всички фенове на BMW -

общото мнение беше, че хората които карат BMW са посредствени и комплексари и едва ли не BMW е кола, с която можеш само да отидеш на селска дискотека или да спреш пред кварталното кафе, да надуеш чалгата и да сваляш селските пръчки. Добри думи за BMW почти не се чуха. Мислех си, че само от уважение към другите марки ще чуя някоя добра дума, обаче май съм очаквал твърде много от феновете на SAAB. Темата във форума на SAAB е изтрита.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
С постовете оттук нататък, се надявам да опровергаете категорично тези мнения
на потребителите на Сааб форума.Не падайте на такова ниво
Давайте обективно мнение за 2-та модела,ако имате такова.Ако нямате,
спестете ни офтопика
на потребителите на Сааб форума.Не падайте на такова ниво

Давайте обективно мнение за 2-та модела,ако имате такова.Ако нямате,
спестете ни офтопика

Сеира се прави от много хора
Pavlinius не мисля,че целта ти е била да получиш инфо за Сааб-за БМВ явно имаш и след като се засягаш смятам че се забавляваш с опити за разпалване на спорове между форумите.Никой друг освен теб
не продължава да рови и дискусията беше в рамките на допустимото,е почти
и тн
относно мненията които ще получи питащия-явно някой ме е разбрал все пак,а за който не е искам да поясня ,че във форума на БМВ ще изберат 5та а във форума на Сааб 9000
Не цитирам странни разсъждения за фенски коли и защо така пишело в аватарите и тн.-знаете ги.Темата беше изтрита при Сааб именно за да няма повече плямпане.
Настоящия ти пост също цели създаване на спорове и раздор,както и самата тема ,която ти и приятеля ти/ако съществува изобщо/ сте пуснали.
Предлагам на модераторите на БМВ форума да заключат темата защото подобни детински прояви излагат всички сериозни хора ,които наистина се интересуват от автомобили.
За да се свърши спама ще прибавя следното:
БМВ 520 модел 1999г редови 6 цил.150 кс при 5900 об/мин Въртящ момент 190НМ /4200 об
Д/Ш/В: 4775/1800/1435мм 1410 кг за 10.2сек/100 Макс скорост 220 кмч.Цена в Германия през 1999 57000 Дм
Сааб 9000 Турбо 1998г 4цил ,турбо 150кс при 5500 об ВМ 215/2500об
4761/1778/1420мм,1350кг 9.5сек,до 210кмч,цена тогава -56450Дм
Останалото е въпрос на ЛИЧНИ предпочитания и не следва да се оспорва.
ПС. Среден разход по каталог-9.1/100 за БМВ и 9.9/100 за Сааб.
не продължава да рови и дискусията беше в рамките на допустимото,е почти
muhihihihi Вярно си е. Купи Сааб-а ако искаш да те забелязват. Толкова е грозен, че няма как да не го загледаш. Май са откраднали дизайна от лада Самара muhihihihi muhihihihi muhihihihi
и тн
относно мненията които ще получи питащия-явно някой ме е разбрал все пак,а за който не е искам да поясня ,че във форума на БМВ ще изберат 5та а във форума на Сааб 9000
Наистина не мога да ги разбера хората, които идват тук и питат БМВ или ЕДИ КВО СИ...
... че, какъв отговор очакват? muhihihihi
Не цитирам странни разсъждения за фенски коли и защо така пишело в аватарите и тн.-знаете ги.Темата беше изтрита при Сааб именно за да няма повече плямпане.
Настоящия ти пост също цели създаване на спорове и раздор,както и самата тема ,която ти и приятеля ти/ако съществува изобщо/ сте пуснали.
Предлагам на модераторите на БМВ форума да заключат темата защото подобни детински прояви излагат всички сериозни хора ,които наистина се интересуват от автомобили.
За да се свърши спама ще прибавя следното:
БМВ 520 модел 1999г редови 6 цил.150 кс при 5900 об/мин Въртящ момент 190НМ /4200 об
Д/Ш/В: 4775/1800/1435мм 1410 кг за 10.2сек/100 Макс скорост 220 кмч.Цена в Германия през 1999 57000 Дм
Сааб 9000 Турбо 1998г 4цил ,турбо 150кс при 5500 об ВМ 215/2500об
4761/1778/1420мм,1350кг 9.5сек,до 210кмч,цена тогава -56450Дм
Останалото е въпрос на ЛИЧНИ предпочитания и не следва да се оспорва.
ПС. Среден разход по каталог-9.1/100 за БМВ и 9.9/100 за Сааб.
- Bustter
- младши ентусиаст
-
saab написа:Maptun написа:явно някой иска да се позабавлява за чужда сметка и ни гледа сеира.
Така е, ние вече сме се убедили, затова за момента в нашия форум скрихме темата докато минат страстите :-)
И в нашият форум се появи подобна тема, но със друг конкурент от същия клас... и същият автор...
http://www.mercedes-club-bg.com/forums/ ... topic=3803
Авно някои просто иска да гледа сеир..
Само да отбележа, че същата тема по същото време се появи и във форума на Ауди. Естествено там сравняваха Сааба с Ауди 100, както сравняваха Сааба с Мерцедес 124 в клуба на Мерцедес.
Ето линка към темата в клуба на Ауди:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=19737
това е линка към темата в клуба на Мерцедес:
Линка към темата в Сааб клуба: (скоро ще я извадя все пак):
http://www.saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=1307
И линка тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=47789
И това ако не е опит за скарване на клубовете... здраве му кажи.
Аз лично досега съм се борил и ще продължа да се боря клубовете да поддържат дружески отношения и взаимно да си съдействат с каквото могат.
Предлагам лок на темата тук, а на автора просто да не се обръща внимание.
Това са детски забавления, но щом му харесват, нека се развлича.
Достатъчно възпитани хора сме, че да допускаме така да ни пързалят.
След като прегледах мненията във форумите на БМВ, Мерцедес, Ауди и СААБ реших темата от нашия форум да отиде на изчакване (не е изтрита) точно да не подклаждаме излишни спорове с другите форуми.
Поздрави на всички марки от premium сегмента.
Admin Saab club.
Ето линка към темата в клуба на Ауди:
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=19737
това е линка към темата в клуба на Мерцедес:
Линка към темата в Сааб клуба: (скоро ще я извадя все пак):
http://www.saab-club.com/forum/viewtopic.php?t=1307
И линка тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=47789
И това ако не е опит за скарване на клубовете... здраве му кажи.
Аз лично досега съм се борил и ще продължа да се боря клубовете да поддържат дружески отношения и взаимно да си съдействат с каквото могат.
Предлагам лок на темата тук, а на автора просто да не се обръща внимание.
Това са детски забавления, но щом му харесват, нека се развлича.
Достатъчно възпитани хора сме, че да допускаме така да ни пързалят.
След като прегледах мненията във форумите на БМВ, Мерцедес, Ауди и СААБ реших темата от нашия форум да отиде на изчакване (не е изтрита) точно да не подклаждаме излишни спорове с другите форуми.
Поздрави на всички марки от premium сегмента.
Admin Saab club.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3