Ебати и кожодерите...
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Ебати и кожодерите...
Повече контролни точки ще се отнемат за скорост
31 октомври 2003, петък 17:15
Фокус
От КАТ предлагат да се увеличи броят на контролните точки, които се отнемат за превишена скорост. Според предложението, за превишена скорост с 50 км/ч над допустимата скорост ще се отнемат 20 точки. Два пъти повече, отколкото е предвидено в момента. Това ще означава, че при две наложени такива наказания, шофьорът автоматично губи шофьорската си книжка за половин година, след което отново трябва да се яви на изпит. Това обясни началникът на сектор Пътен контрол към Националната полиция, полк. Алекси Стратиев.
... е с колко да караме вече - с 5 км./ч. ли? :x :x :x
31 октомври 2003, петък 17:15
Фокус
От КАТ предлагат да се увеличи броят на контролните точки, които се отнемат за превишена скорост. Според предложението, за превишена скорост с 50 км/ч над допустимата скорост ще се отнемат 20 точки. Два пъти повече, отколкото е предвидено в момента. Това ще означава, че при две наложени такива наказания, шофьорът автоматично губи шофьорската си книжка за половин година, след което отново трябва да се яви на изпит. Това обясни началникът на сектор Пътен контрол към Националната полиция, полк. Алекси Стратиев.
... е с колко да караме вече - с 5 км./ч. ли? :x :x :x
мене ако питаш - прави са. защото нито пътищата, нито повечето ни коли нито умението на повечето шофьори ни позволяват безопасно да караме много над разрешените в момента скорости...
а ако се сравнят мерките и наказанията в момента със тези във чужбина- смешни сме направо...
докато по пътищата на тая малка държава е касапница- трябва да се качват наказанията докато хората почнат по 3 пъти да премислят преди да си засилят кашоните до степен на неуправляемост...
мое си мнение де... аз кво знам баси ...
а ако се сравнят мерките и наказанията в момента със тези във чужбина- смешни сме направо...
докато по пътищата на тая малка държава е касапница- трябва да се качват наказанията докато хората почнат по 3 пъти да премислят преди да си засилят кашоните до степен на неуправляемост...
мое си мнение де... аз кво знам баси ...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Първо всички който поддържат пътната мрежа да влезат в затвора,пък тогава да мислят за наказания.70% от катастрофите са заради разбитите пътища !!!!!

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
Според мене нека да направят това което искат, ама да понаправят и модернизират и магистралите и да махнат това тъпо ограничение от 120 км на тях.Тогава на който му се кара ше ходи на магистралата.По-хубаво обаче ше е да вземат повечко точки на препилите шофьори щот те правят най-големия мармалад....Ама такава ни е държавата-то пътищата ако не бяха с по две ленти и без дупки нямаше да са български.Кво да са прави-съдба.....

съгласен че пътищата трябва да се оправят. само че за това трябват пари. много пари. а пари няма. пък и има по-важни пера от бюджета- мисли здравеопазване, помощи за социално слабите (99% от бг народ), публичен транспорт, образование, и тн.
така че - както казах касапницата трябва някак да се овладее. най-евтиния начин е като се направят глобите солени и се прилагат без изключение- което също не е хич лесно по понятни причини...
.. и кръга се затваря
така че - както казах касапницата трябва някак да се овладее. най-евтиния начин е като се направят глобите солени и се прилагат без изключение- което също не е хич лесно по понятни причини...
.. и кръга се затваря

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Да бъдем честни....кой смята, че е редно в града да се кара със 100?
Айде 60-70 се ядва, но 100 си е висока скорост особено за град. Спирачни път е ~ 50м, което е много. Ако изскочи дете или пешеходец почти сигурно става катастрофа. Няма спасение.
Нормално е да дигнат наказанията. Някои хора се оливат. Най-вече надъханите голфаджии. Тия хора са опасни. Много голям процент oт изцепките са тяхно дело.
Айде 60-70 се ядва, но 100 си е висока скорост особено за град. Спирачни път е ~ 50м, което е много. Ако изскочи дете или пешеходец почти сигурно става катастрофа. Няма спасение.
Нормално е да дигнат наказанията. Някои хора се оливат. Най-вече надъханите голфаджии. Тия хора са опасни. Много голям процент oт изцепките са тяхно дело.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
Ми ходи карай на Цариградско със 70 в лявото платно, или по бул. България.
А да уточня 2 много важни неща:
1во - в града на 10000 места има ненужни знаци като ограничение 40 -
два примера - на новият булевард към "овча купел" 2 в София (че тва е опасно да караш с толкова по него) и на бул Житница на най големият наклон! - И поради тази причина там винаги има куки за да рекетират. Е това ме дразни мене!
2ро - ми закона е измислен така че парите от данъци на коли и екотакси, мита, ДДС-та и др. не отиват по предназначение. Прост пример - 2 000 000 автомобила със средно 50 лева пътен данък - 100 000 000 лева + 30 автомобила на ден вкарани от чужбина, средно по 1000 лева ддс по 365 дни и + 40 лева екотакса на автомобил (еднократно на всички в бг и нови вкарани)= около 15 милярда (да не смятаме глоби, паяци и т.н. Та няма пари ли... еми няма да има....за дупки, но за легнали полицаи винаги има, но за светофари няма...
има сама за родните ни депутати които си измислят закона, за да ни прибират парите.
Пример: В германия данъка и всички такси на колите независимо какви са (колите) са включени в бензина. Колкото повече караш, толкова ти е по голям "данъка"
Поне бензина ни да бе свестен...
Добре дошли в България
:):) и суровата истина

А да уточня 2 много важни неща:
1во - в града на 10000 места има ненужни знаци като ограничение 40 -
два примера - на новият булевард към "овча купел" 2 в София (че тва е опасно да караш с толкова по него) и на бул Житница на най големият наклон! - И поради тази причина там винаги има куки за да рекетират. Е това ме дразни мене!
2ро - ми закона е измислен така че парите от данъци на коли и екотакси, мита, ДДС-та и др. не отиват по предназначение. Прост пример - 2 000 000 автомобила със средно 50 лева пътен данък - 100 000 000 лева + 30 автомобила на ден вкарани от чужбина, средно по 1000 лева ддс по 365 дни и + 40 лева екотакса на автомобил (еднократно на всички в бг и нови вкарани)= около 15 милярда (да не смятаме глоби, паяци и т.н. Та няма пари ли... еми няма да има....за дупки, но за легнали полицаи винаги има, но за светофари няма...
има сама за родните ни депутати които си измислят закона, за да ни прибират парите.
Пример: В германия данъка и всички такси на колите независимо какви са (колите) са включени в бензина. Колкото повече караш, толкова ти е по голям "данъка"
Поне бензина ни да бе свестен...
Добре дошли в България

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Не ти казвам, да караш бавно....всеки сам си решава как да кара, но виж какво става като минеш със 100 през пешеходна пътека.Едно младо семейство си заминава.
Между другото по България съм карал с 35км/ч
Не искам да коментирам къде какво ограничение има и защо го има. Ние сме само водачи и не трябва да обсъждаме неща, които така или иначе не зависят от нас. Дразнещо е, но имам някаква причина да са го сложили. По-добре да ги има тези ограничения, като ги няма става лошо. Не малко следи които водят към канавката има.
Между другото по България съм карал с 35км/ч

Не искам да коментирам къде какво ограничение има и защо го има. Ние сме само водачи и не трябва да обсъждаме неща, които така или иначе не зависят от нас. Дразнещо е, но имам някаква причина да са го сложили. По-добре да ги има тези ограничения, като ги няма става лошо. Не малко следи които водят към канавката има.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
К'во да кажа ....
1. Цялата работа е от разбитите пътища. Щото проблема не се решава като сложиш знак за ограничение на скороста пред някоя дупка, вместо да я оправят.
2. Ще се нагушат пак милите катаджии. Последния път като ме спряха с 94 км./ч. в града - в тетрадката им дето си записват - по-горе пишеше следното (от 10 спрени преди мен - скоростите са горе долу по памет):
1. ........... 72 км/ч - фиш
2. ........... 84 км/ч - акт
3. ........... 92 км/ч - КОЛЕГА
4. ........... 75 км/ч - КОЛЕГА
5. ........... 68 км/ч - фиш
6. ........... 66 км/ч - фиш
7. ........... 77 км/ч - КОЛЕГА
8. ........... 82 км/ч - КОЛЕГА
9. ........... 94 км/ч - КМЕТ на еди си кое село
10. Моя милост - 94км/ч - акт
е, т'ва на какво прилича КОЛЕГИТЕ и КМЕТОВЕТЕ не могат ли да убиват - НАПРОТИВ могат и то се видя преди няколко дена в София.
И на всичкото отгоре действието се развива на един мост - дето на мен по правилник ми е забранено да спирам - а на тях откъде, накъде им е разрешено да правят засади :x :x
Та затова ми е мисълта - първо да си оправят разбитите пътища, после да си въведат ред вътре в МВР и чак накрая да се занимават с тия дето им плащаме заплатите...
1. Цялата работа е от разбитите пътища. Щото проблема не се решава като сложиш знак за ограничение на скороста пред някоя дупка, вместо да я оправят.
2. Ще се нагушат пак милите катаджии. Последния път като ме спряха с 94 км./ч. в града - в тетрадката им дето си записват - по-горе пишеше следното (от 10 спрени преди мен - скоростите са горе долу по памет):
1. ........... 72 км/ч - фиш
2. ........... 84 км/ч - акт
3. ........... 92 км/ч - КОЛЕГА
4. ........... 75 км/ч - КОЛЕГА
5. ........... 68 км/ч - фиш
6. ........... 66 км/ч - фиш
7. ........... 77 км/ч - КОЛЕГА
8. ........... 82 км/ч - КОЛЕГА
9. ........... 94 км/ч - КМЕТ на еди си кое село
10. Моя милост - 94км/ч - акт
е, т'ва на какво прилича КОЛЕГИТЕ и КМЕТОВЕТЕ не могат ли да убиват - НАПРОТИВ могат и то се видя преди няколко дена в София.
И на всичкото отгоре действието се развива на един мост - дето на мен по правилник ми е забранено да спирам - а на тях откъде, накъде им е разрешено да правят засади :x :x
Та затова ми е мисълта - първо да си оправят разбитите пътища, после да си въведат ред вътре в МВР и чак накрая да се занимават с тия дето им плащаме заплатите...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Първо всички който поддържат пътната мрежа да влезат в затвора
Ама 100% съм съгласен

Както вече съм писал - гарван гарвану око не вади! При всичките кинти дето прибират покрай колите, няма оправдания за лоши пътища освен безхаберие и далавераджийница. Което ме връща на цитата в началото

Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
леле
Олеле майко, не знам кво ще стане пък ако оправят пътищата (а дано) Тогава не знам, НЕ Е ЛИ ВЯРНО, че всички от вас (или почти всички) като видят добре направено шосе ВДИГАТ скоростта, СИГУРЕН съм че е така. Ако пътищата се оправят, манталитета на българина няма да се промени и той да започне да кара съвестно. Даже лошите пътища са ОГРАНИЧИТЕЛ на скоростта, щото ако навсякаде е на стъкло гладко и готино и колите ЩЕ ХВЪРЧАТ с още по-бесни скоростти... ВЯРНО е, че трябва да се оправят пътищата за да не си разбиваме колите, но като това стане (тъй като на всички основанието им за недоволство е пътната настилка), ДАЛИ ЩЕ КАРАМЕ ПО-СЪВЕСТНО и със съобразена скорост... НЕ МИСЛЯ!!!?!?!?!?! А ВИЕ????
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Dimitar
- старши ентусиаст
-

14 мнения
• Страница 1 от 1