Посъветвайте един бъдещ член на клуба

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 07 Дек 2006, 12:35

WilliamsF1Team написа: ..........................................

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Евала ти правя!!!!

:OT: Не си мислете, че всичките тинейджъри сме хамави и нямаме представа от света. WilliamsF1Team е жив пример за това, че не всичките тинейджъри сме под един знаменател. :OT:

За ситуацията на QuickSilveR. Напълно го разбирам, защото и аз съм в същата. След като се чудих какво BMW да си взема(чудих се м/у Е36 и Е30) стигнах до извода 4е по-дбрия избор като за първа(собствена) кола е Е30. Стигнах до този извод, че Е30 е по-добро от Е36 по простата причина че има много по-ефтина поддржка(поне така разбрах от Форума), а това хич не е маловажен фактор за един човек който не разчита на родителите си за финаннсите, а си изкарва парите с труд и им знае стойността.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от QuickSilveR » 07 Дек 2006, 17:42

WilliamsF1Team евала ти казвам за това което си написал, имаш 1 голяма почерпка от мен само казваш каде и кога :D
Първоначално си мислех, че в този форум не е пълен с надути глупаци които карат лъскави коли и се мислят за кои знае какво. Мислех, че тук са само истинските ценители на тази марка и за това реших да се обърна тук за съвет. Но както и да е аз не се обиждам от тези хора защото те не са нищо повече от мен. Те не знаят какво е да работиш по 8 часа на ден. Не знаят как се изкарват пари, значт само: "Тати носи, мама меси, да живее труда!" но реалноста е съвсем различна.... Те си жевеят в някакъв собствен свят дето си мислят че като имат пари (които не са изкарани с труд) са над всички, могат да минават на червено, могат да отнемат предимство на този с по скапана кола от тях, могат да нарушават всички правила за движение по пътищата и когато ги спрат за извършено нарушение могат да минат без актове защото ще бутнат на катаджията 20 лв за да си "затвори очите" Ей подобия на хора, не всичко се върти около парите!
Прекланям се пред такива хора като WilliamsF1Team защото още на тази възраст са разбрали как се изкарват пари и не чакат на готово. Пред това, че той мисли за бъдещето си. А вие другите какво ще стане като свършат парите на мама и тати?
Е все пак има и свестни хора тук не мога да го отрека, но те наистина са малко и им благодаря за подкрепата
Аз карам внимателно и се старая да не нарушавам "Закона за движение по пътищата" и по никакъв повод не давам пари на катаджий! Направи го и ТИ!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 07 Дек 2006, 18:23

Е вие тая тема тотално я превърнахте в екзистенциална. Пари се изкарват по най-различни начини и не е редно тук да даваме оценки на кого са му честни доходите и на кого не. Work smart not hard! са казали хората и е много вярно според мен. А и хората не сме еднакви и някой за да има нещо което друг няма значи е неправил нещо което другия не е - неизстрадани пари няма. Много мразя тая настройка на българите че другите не са по-добри от нас самите, просто са имали повече късмет, връзки и т.н.. Търсим винаги оправдание навсякъде но не и себе си. Всеки си живее в собствен свят и в това няма лошо, просто трябва да уважаване световете на другите хора :) Темата беше за съвет по отношение покупка на автомобил със заем от банка и евентуалното му изплащане за дълъг период време. Продължавам да считам това за неразумно но всеки си решава за себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 07 Дек 2006, 19:59

ALiGaToR написа:
WilliamsF1Team написа: ..........................................

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Евала ти правя!!!!

:OT: Не си мислете, че всичките тинейджъри сме хамави и нямаме представа от света. WilliamsF1Team е жив пример за това, че не всичките тинейджъри сме под един знаменател. :OT:

За ситуацията на QuickSilveR. Напълно го разбирам, защото и аз съм в същата. След като се чудих какво BMW да си взема(чудих се м/у Е36 и Е30) стигнах до извода 4е по-дбрия избор като за първа(собствена) кола е Е30. Стигнах до този извод, че Е30 е по-добро от Е36 по простата причина че има много по-ефтина поддржка(поне така разбрах от Форума), а това хич не е маловажен фактор за един човек който не разчита на родителите си за финаннсите, а си изкарва парите с труд и им знае стойността.

По-скоро не че е чак толкова по-евтина поддръжката на Е30 отколкото на Е36, а ако имаш една Е30 и една Е36 на еднаква цена (около 5к) определено 36цата ще трябва още доста да я "поддържаш" :mhihi: и пак ще бъде непретенциозна (малък мотор, без екстри..) Докато за Е30 на тея пари трябва да изискваш перфектно състояние и добър екземпляр като екстри и мотор.

А за кредита и аз не бих го направил, но пък разбирам и всички други, които казват "Сърце юнашко не трае". А и мноо ясно, че е по-готино да имаш готина кола на 20 отколкото на 30..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

??

Мнение от павката » 08 Дек 2006, 20:34

пич,целият свят работи със заеми.така че вэемай парата и едно е30 ще ти е перфектно.и на мен няма кой да дава,бачкам от много малък,но меракът по е30 е по-голям от проблемите в бг.има много момчета дето теглят,вземат някоя ''стрела'',карат,трошат и само за бензин.не може млад човек без кола,то трябва нищо да не правиш.и мускала върши работа,ама докато събереш пари и вече ще мислиш за семейство и т.н.лошото на тая държава е 4е нямали мама и тати и става тъпо.тя темата стана доста социална,но пък не може само за ускорения и мощност да се пише.
за мен си разумно момче,щото искаш съвет(аз така правя-каквото не ми е ясно питам)и не вярвам да се заробиш с този заем(радвай се на свободата сам да избираш за какво си даваш парите,не за лекарства и т.н.)
имам приятели дето изтеглиха и си поживяха месец-два и ся нищо.превръщат парите в спомени ама няма кой да ги кара.
и парите винаги са си в колата,ако я поддържаш като москвето ще те надживее..........
успех
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 09 Дек 2006, 14:58

Пич, трябва да ти кажа, че преди два месеца бях в абсолютно същото положение като тебе само с разликата, че не идвам от клуба на Москвич, ами от този на Лада :mhihi: . Изкарвам няколко пъти по 500 кинта и въпреки това реших да тегля заем за бмвто. Както и очаквах, разбира се, двете коли нямат нищо общо нито като качество, нито като цена за поддръжка. Удоволствието от карането на дори толкова старо бмв е голямо.

Обаче:

За тия два месеца ми се наложи да обиколя разни сервизи, за обичайните неща, които се правят след покупката на втора ръка кола и впечатлението ми в сравнение с поддръжката на ладата е буквално "Тва си е е*ало мамата!"

Другото, което е хубаво да знаеш е, че тия бмв-та доста трудно се продават веднъж като станат твои. Т.е. ако ти се наложи бързо да върнеш парите не бих разчитал на бмв-то като резервен вариант.

И последно - лично впечатление - за 5000 лева трудно ще намериш читаво е36.

Сиреч, аз в твоята ситуация направих, това което повечето хора тука не ти препоръчват и съм безкрайно доволен от себе си (засега) :mhihi:

Мисли внимателно, избирай още по-внимателно. И най-важното - парите не са толкова голяма работа - все някога можеш да се прецекаш, но и винаги можеш да ги изкараш пак. Важното е да си живееш живота и да ти е кеф.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 10 Дек 2006, 3:22

QuickSilveR написа:WilliamsF1Team евала ти казвам за това което си написал, имаш 1 голяма почерпка от мен само казваш каде и кога :D
Първоначално си мислех, че в този форум не е пълен с надути глупаци които карат лъскави коли и се мислят за кои знае какво. Мислех, че тук са само истинските ценители на тази марка и за това реших да се обърна тук за съвет. Но както и да е аз не се обиждам от тези хора защото те не са нищо повече от мен. Те не знаят какво е да работиш по 8 часа на ден. Не знаят как се изкарват пари, значт само: "Тати носи, мама меси, да живее труда!" но реалноста е съвсем различна.... Те си жевеят в някакъв собствен свят дето си мислят че като имат пари (които не са изкарани с труд) са над всички, могат да минават на червено, могат да отнемат предимство на този с по скапана кола от тях, могат да нарушават всички правила за движение по пътищата и когато ги спрат за извършено нарушение могат да минат без актове защото ще бутнат на катаджията 20 лв за да си "затвори очите" Ей подобия на хора, не всичко се върти около парите!
Прекланям се пред такива хора като WilliamsF1Team защото още на тази възраст са разбрали как се изкарват пари и не чакат на готово. Пред това, че той мисли за бъдещето си. А вие другите какво ще стане като свършат парите на мама и тати?
Е все пак има и свестни хора тук не мога да го отрека, но те наистина са малко и им благодаря за подкрепата

За съжаление има и такива между нас които не живеят в реалноста и киселеят на мама и на тати с парите :(
Казвал съм го и преди и пак ще го кажа преди 2 години не мислех че въобще ше карам някога БМВ, а в момента карам 2 БМВ-та, преди около 6-7 г. съм живял само на зеле и къртофи(от тогава не ям зеле, а картофите не съ ми много любими :mhihi: ), но нещата се обърнаха в моя полза, идеята ми е че не се знае каво ще стане в жовота, второто БМВ е купено с заем от банката който се плаща и в момента :winky:
Съвета ми обаче е да помислиш дали покупката ти да е точно Е36(вярно мацките си падат), защото това е кола с по-скъпа подръжка (изкуственно завишена), аз когато трябваше да си взимам второто БМВ мислех да е Е34 ама след известни размисли си взех Е30 318is и не съжалявам, сега хобито ми е точно тя (ако поразгледаш форума ще разбереш защо :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) Та като заключение, ще кажа че ако мислиш че тези 5к лв можеш да си ги позволиш взимай едно Е30 няма да съжаляваш :winky:

П.С. WilliamsF1Team това е най-стойностното изказване което съм чел в последно време, евала ти правя, че расъждаваш така, като се има предвид че винаги си казвал и не си крил че си доста богато момче :bowdown:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 10 Дек 2006, 4:06

ge_a написа:П.С. WilliamsF1Team това е най-стойностното изказване което съм чел в последно време, евала ти правя, че расъждаваш така, като се има предвид че винаги си казвал и не си крил че си доста богато момче :bowdown:

Благодаря за топлите думи приятел... ;)
Наистина никога не съм криел това, което имам, защото не намирам за добре да съм някакъв суняк. Тук обаче има и нещо друго - никога не съм криел и че всичко, което имам дължа на родителите си. :uups:
Тепърва започвам да правя важни крачки в живота си и изпитвам наслада от това. Изпитвам наслада от всяко разнообразие, което знам че е постигнато с труд. Надявам се след време всички да се държим като равен с равен, поне във форума, защото по улиците това едва ли някога ще се случи.
Що се отнася до колегата Quicksilver.....................
Колега, много ми е интересно какво реши. Все още ли си толкова ентусиазиран и смяташ да теглиш заем или вече мислиш за нещо по-сериозно... :?:

Потребител
Аватар

Мнение от QuickSilveR » 10 Дек 2006, 13:31

За заема се колебая все още, но най вероятно ще тегля за съжаление, защото мисля че друга възможност няма да ми се отдаде... а мн ми се иска да си взема BMW и ако взимам ще бъде Е36 дори и да си го набия четвъртит мисля, че няма да съжалявам.Обаче като си помился че ще върна около 1500лв та и отгоре повече направо не ми се ще да мисля за заем, но желанието за колата е доста по силно. така че не се знае нищо. мисля да се поразходя, да поогледам някое и друго BMW и тогава ще реша. ще ви информирам тук не с епритеснявайте :)
WilliamsF1Team и аз съм се замислял за някакъв собствен бизнес като да си направя един малък сервиз но нямам необходимите условия, което ще рече че трябва да започна от нулата - да закупя земя, да си построя един 2-ен гараж, да си набавя нужните инстументи (то аз половината си ги имам) и т.н. но се замислям че за това ще ми трябват поне 3пъти по 5000лв. иначе работата не ме плаши мен с удоволствие ще я върша защото си ме влече това.....
Аз карам внимателно и се старая да не нарушавам "Закона за движение по пътищата" и по никакъв повод не давам пари на катаджий! Направи го и ТИ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 10 Дек 2006, 14:06

QuickSilveR написа: трябва да започна от нулата -

помисли първо да почнеш да работиш в някой реномиран сервиз, за да се научиш на занаят, пък после останалите екстри сами ще дойдат, ако си достатъчно кадърен :idea:

Имам познат, който има нов мерджан С класа и не го кара, защото не може да си позволи в момента поддръжката му, но си го купи с кредит за да не е по-долу от съседите ... така че не изпадай в подобна глупава ситуация. Купи си някаква кола, която да ти върши работа (ако мускала се предава вече или трябва повече на баща ти) и не се занимавай с глупости - честно ти го казвам. Основно качество за успеха е умението за планиране :idea: Ако нямаш идея как би могъл да се развиеш и да повишиш доходите си, не се набутвай между шамарите. Ако всички постъпваха като теб, щяхме 90% да караме поршета и ферарите (на кредит) и после да им слагаме газови уредби :mhihi: :mhihi: Някъде бях чел специално за Порше, че средностатистическия собственик на такъв автомобил е на около 50 години, едва тогава мераклиите могат да си го позволят :idea: Обаче, ако на 20 изтеглиш кредит за кола, вместо за образование/бизнес и т.н. ползено начинание, си отрязваш варианта на 50 да разполагаш с доходи над средното равнище :idea:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от QuickSilveR » 11 Дек 2006, 2:57

Аз мисля че вече псоменах че съм завършил ПГТ по Транспорт и имах възможност да почна в Промобил (сервизите на рено) като мислех че това са сервизи на ниво и заплащането е на ниво.Донякъде е така но основната заплата там е 220лв и там колкото работни часове си направил. демек колкото ми обясниха там на интервюто автомонтьорите си докарват около 400-500 лв. на месец. Но когато ходих на интервюто за работа там, на сегашнат ами работа вече ме осигуряваха на 2 повече от основната заплата в промобил и за това се отказах.

Аватар

Мнение от saarak » 12 Дек 2006, 19:18

Здрасти QuickSilveR, преди 2 месеца и аз търсех да си взема БМВ - не е36 - е30 - въпреки, че изкарвам сносни пари - достатъчно, че да мога да спестя - реших да изтегля заем за да взема колата която си бях набелязал - значи равносметката е следната - изтеглих кредит - 2х стойността на колата (около 4к) с идеята да не се притеснявам да ходя по сервизи, исках да сложа сносен касетофон(~600лв), тъй като тази беше с един доста пробит алпин и заводски колони. Значи нещо което също трябва да имаш предвид са разходи по консумативи - да смениш филтри масла ремъци (ако има...). Идеята е, че като си взимаш кола винаги ще намериш какво да пипнеш, за да ти е съвсем по вкуса - не важи само за БМВ и неща които трябва да прегледаш, които също струват пари. След като вчера направих едно изпълнение - при положение, че е съм се правил на дупе - много добре си знам възможностите, за това не се правя на гъзар, но не дай си боже да ти се случи нещо дори не по твоя вина - това също са разходи. Та за мен равносметката е 2 месеца удоволствие (несравнимо наистина ...) - 6к и е30 в бокса, което чака следващата заплата да и се нахвърли. Значи моя съвет е - ако си твърдо решен и ако парите не са проблем - изтегли по голяма сума, така че да може да си вържеш гащите и да не си съсипеш емоцията ...

Пожелавам ти успех - а дано най-читавото да ти се падне

п.п.: имай предвид, че кола и жена, след като са твои разбираш за какво става въпрос, а за тези ако не друго, въпреки скромния си опит - мога да ти гарантирам, че са с характер ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 12 Дек 2006, 22:26

saarak написа: .......

Абсолютно съм съгласен. Който си мисли че като има 5к пари и ще си купи стара кола за точно толкова и ще и се радва мнооооого се заблуждава. Така че е добре човек да си прави точно сметката за да не излиза крива и да си създава лоши впечатления от МАРКАТА :)

П.С: И аз съм голям фен на КОТОР и на междузвездни войни :)

Потребител
Аватар

Мнение от QuickSilveR » 12 Дек 2006, 23:35

Здрасти saarak, напълно си прав и това ми е пределно ясно, че след това ще има доста разходи, но такъв е животът...
Иначе кво да ви кажа за сега мисля да отложа закупуването на BMW-то и мисля да посъбирам малко кинти, а и вчера като се позамислих, че има и други "дупки" за запълване по важни от колата, та за сега се отказвам от BMW-то. Благодаря на всички които ми дадохте съвети. Ще се радвам ако мога да ви бъда полезен и аз с нещо :)

Предишна

Назад към Основен Форум