Новини: М5 с 6 степенна ръчна скоростна кутия ?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Новини: М5 с 6 степенна ръчна скоростна кутия ?
BMW today disclosed official details on the 2007 M5, which gains a number of new features for the 2007 model year. The car will be offered with an optional six-speed manual transmission, a tire pressure monitor to alert the driver to loss of tire pressure, and a Real Time Traffic Information system. A new base price of $83,195 includes destination and handling charge.
The 6-speed manual transmission will be available as a no-extra-charge option. As in the previous M5, it is controlled by a stylish shift knob with illuminated 6-speed pattern and M logo. A dual-mass, hydraulically damped flywheel between engine and clutch is specially tuned to the 10-cylinder engine’s power pulses. The primary clutch plate is made of forged steel for high strength. The clutch is self-adjusting, maintaining consistent pedal forces over the life of the clutch; this helped the engineers achieve the necessary high torque capacity with reasonable pedal effort. Gallery after the jump…
Накратко:
През 2007 М5 ще се предлага и с 6 степенна ръчна скоростна кутия.Новата базова цена ще бъде 83 195 долара.Лостът на скоростната кутия ще бъде подобен като на този от Е39 М5, илюминиран с М лого.
Информация www.leftlanenews.com
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Доколкото знам, опцията за ръчна кутия при М5 (поне засега) ще се предлага само за пазара в Северна Америка 

- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
Ще се сетят те отде изгрява и ЩЕ продължава да изгрява слънцето ама ................ хммм, ще мине пак известно време
Еййй писнаха ми на К*ра тия автоматици бе

Еййй писнаха ми на К*ра тия автоматици бе

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
/Офф
АКо сложат 7 скорости, няма да е много добре според мен... по принцип това не се ли прави когато двигателя не може да извлече повече кончета в по-дълга линия от обороти? Аз така знам и от тая гледна точка не ми харесва идеята.
/офф
Изглежда обещаващо, ама кога ще го подкарам не знам
Dimo написа:Тез пък, що не я направиха със 7-степенна ръчка
АКо сложат 7 скорости, няма да е много добре според мен... по принцип това не се ли прави когато двигателя не може да извлече повече кончета в по-дълга линия от обороти? Аз така знам и от тая гледна точка не ми харесва идеята.
/офф
Изглежда обещаващо, ама кога ще го подкарам не знам

колата ще е проблематична.. гъвкавоста на е60 м5 двигателя просто не е подходяща за ръчна трансмисия... всичко във този двигател става бързо.. вдигането, падането на оборотите, пада между предавките е много малък... единствения начин да тича ръчна трансмисия е ако е много лека, със страшно къс ход на лоста и на съединителя- уви нещо което не е приложено защото трансмисията е почти същата като на е39 м5.
да не говориме че ще е по-бавна от смг-то защото просто предавките понеже са по-малко всяка една е по-дълга от тези на смг-то което прави колата по-"бавна"...
а, и дсг-то не може да се изключи при 6те скорости.. така че - никво пилене на гуми...
и последно- 7-скоростна ръчна казаха че било непрактично защото хода на лоста би бил някакъв невероятен и невъзможен за бърза смяна....
да не говориме че ще е по-бавна от смг-то защото просто предавките понеже са по-малко всяка една е по-дълга от тези на смг-то което прави колата по-"бавна"...
а, и дсг-то не може да се изключи при 6те скорости.. така че - никво пилене на гуми...
и последно- 7-скоростна ръчна казаха че било непрактично защото хода на лоста би бил някакъв невероятен и невъзможен за бърза смяна....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Верно ли няма да може да се изключва ДСЦто??? Ми то за кво е тоз лост тогава? . . . http://www.youtube.com/watch?v=Ni-emBbIHKs 

БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
"м-режим".. позволява ти да караш малко по агресивно, но.. толкова...
смг м5-цата има 3 режима - "включено", "м" и "изключено"... последния режим липсва при 6те скорости...
иначе американците квито са добри във карането на ръчни и както бмв трябва да дава 5 години или 50к мили пълна гаранция в таз държава... дали няма да ги смени всичките съединители.. по няколко пъти ?
смг м5-цата има 3 режима - "включено", "м" и "изключено"... последния режим липсва при 6те скорости...
иначе американците квито са добри във карането на ръчни и както бмв трябва да дава 5 години или 50к мили пълна гаранция в таз държава... дали няма да ги смени всичките съединители.. по няколко пъти ?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Niikoo_1 написа:БМВ са взели "добър" пример от електронните системи на МБ и Ауди.
Поздравления
Верно ли

13 мнения
• Страница 1 от 1