Откриха асфалт в китайските Audi, BMW и Mercedes-Benz
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Откриха асфалт в китайските Audi, BMW и Mercedes-Benz
За обезшумяването и виброизолацията на някои модели Audi, BMW и Mercedes-Benz, сглобявани в китайски предприятия за местния пазар, се използва асфалт, съобщава ChinaDaily.
Китайският административен център за проучване на бракувани стоки (DPAC) вече е започнал разследване по случая. Инспекция ще бъде извършена в съвместните компании Beijing Benz Automotive, BMW Brilliance Automotive и FAW-Volkswagen Audi. Собствениците на автомобили, произведени в техните заводи, са призовани сами да проверят за наличие на асфалтови панели в колите си и да сигнализират, ако открият такива.
От DPAC отбелязват, че асфалтът наистина има чудесни звукоизолиращи и вибропогръщащи свойства, но при нагряване не само започва да мирише, а и отделя във въздуха токсични вещества, които могат да застрашат здравето на пътниците.
http://fakti.bg/avto/62916-otkriha-asfalt-v-kitaiskite-audi-bmw-i-mercedes-benz

Китайският административен център за проучване на бракувани стоки (DPAC) вече е започнал разследване по случая. Инспекция ще бъде извършена в съвместните компании Beijing Benz Automotive, BMW Brilliance Automotive и FAW-Volkswagen Audi. Собствениците на автомобили, произведени в техните заводи, са призовани сами да проверят за наличие на асфалтови панели в колите си и да сигнализират, ако открият такива.
От DPAC отбелязват, че асфалтът наистина има чудесни звукоизолиращи и вибропогръщащи свойства, но при нагряване не само започва да мирише, а и отделя във въздуха токсични вещества, които могат да застрашат здравето на пътниците.
http://fakti.bg/avto/62916-otkriha-asfalt-v-kitaiskite-audi-bmw-i-mercedes-benz

VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Откриха асфалт в китайските Audi, BMW и Mercedes-Benz
Така е. Ама иначе се пита защо да не произвеждали маркови стоки след като можели и боклуци, но и хубави. Нито Адидас остана, нито нищо. 3-те ленти вече са признак за скапана стока, произведена от бушмени. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Всеки, който може да краде, лъже и др. подобни за собствена облага го прави.
Така е и в България. И всеки го знае и вижда. Всеки, който има достъп до нещо си дърпа за себе си.
Това което са направили китайците: за местния пазар слагат евтини материали, автомобилите са излезли от завода - минали са всички местни проверки.
Производителя е доволен - клиента също. Това е.
Така е и в България. И всеки го знае и вижда. Всеки, който има достъп до нещо си дърпа за себе си.
Това което са направили китайците: за местния пазар слагат евтини материали, автомобилите са излезли от завода - минали са всички местни проверки.
Производителя е доволен - клиента също. Това е.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Асфалтът е смес от битум и камъчки...как това се използва в колите не знам
Виж ако става дума за битумни изолации по съм съгласен.Ама не знам битумът да е толкова опасен/нездравословен,колкото го изкарват
Тежка фракция на нефта...какво толкова е станало?

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Според речника:немо написа:Асфалтът е смес от битум и камъчки...как това се използва в колите не знамВиж ако става дума за битумни изолации по съм съгласен.Ама не знам битумът да е толкова опасен/нездравословен,колкото го изкарват
Тежка фракция на нефта...какво толкова е станало?
м., само ед.
1. Спец. Черна минерална смола, която се употребява в строителството.
2. Пътна настилка от тази смола, смесена с пясък и чакъл; асфалтобетон.
• прил. асфалтов, асфалтова, асфалтово, мн. асфалтови. Асфалтова база.
Според мен става въпрос за първия вариант.
Асфалта като се нагрее мирише ужасно и човек може да се обгази.
Незнам колко асфалт са сложили китайците, но не е редно да го правят колкото и малко да са сложили.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Браво на китайчетата
ние си немаме асфалт по пътьо,они имат и по колите

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
От много години по пода на колите има налепени листи битумна изолация, какво толкова

A Mercedes-Benz salesman told newspaper China Daily that the bitumen used in cars is different from the one used to pave roads because it is modified with polymers. The salesman added that it is a common material in the global auto industry and that it is perfectly safe.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
много е опасен асфалта, като го нагрее слънцето и отделя токсични вещества.... Глупости! Къде според автора караме лятото ако не по асфалт, да не е по павета. Ако отделяше асфалта токсини досега всички да сме измрели с толкова асфалтирани пътища
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Някой умишлено вдига шум, написвайки тази статия. Не вярвам, че при толкова хора, които се занимават с контрол на качеството по заводите, няма нито един, който да обърне внимание на това и ако има нещо нередно в целия процес, да предотврати слагането на асфалт.
You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Vra4anin написа:До колкото знам, битума е канцерогенен.
Понеже ме озадачи попитах набързо Чичко ГУгъл и той каза,че на битума аерозолите му били канцерогенни..
http://www.podlupa.bg/Print.aspx?id=11549
Не съм компетентен да знам това доколко е вярно,но се сетих,че съм разглобявал сравнително нови коли(Ford Fiesta след 2008),и вярно е,че нямат битумни листи на обичайните места,а някакво друго заместващо покритие....Едно такова гуместо,подобно на полиуретана,с който се лепят автомобилни стъкла.Дали е точно такова не знам,но битум няма

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
M10 написа:От много години по пода на колите има налепени листи битумна изолация, какво толкова![]()
A Mercedes-Benz salesman told newspaper China Daily that the bitumen used in cars is different from the one used to pave roads because it is modified with polymers. The salesman added that it is a common material in the global auto industry and that it is perfectly safe.
така, така.. ама изолацията е отвън на колата, а не във вратите
същия отговор имам и към този, които смята, че асфалта си е ОК, понеже го слагат по улиците

а и става дума за екстремни нагрявания, а не само като те напече слънцето...
един автомобилен производител не може да си позволи да използва материали, които отделят отровно газове при горене.. примерно
No bling at the Ring
11 мнения
• Страница 1 от 1