Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Новини
Аватар

Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!

Мнение от Новини » 01 Мар 2006, 18:21

Вчера от директорката на дома за сираци, които подпомагаме в село Гуцал разбрах, че е започната процедура по закриване на дома. Тези деца, живели заедно толкова време ще бъдат разделени и разпределени по други домове из България и то два месеца преди края на учебната година, което значи че няма да я завършат. И всичко това благодарение на "старанието" на министерството на образованието да служи на обществото и да защитава интересите на тези деца.
Какво излиза - група чиновници ще определят съдбата на деца, които дори не са виждали. Деца, на които не са отделили дори минутка за да ги опознаят и изслушат.
Още по интересното е, че официална информация на ръководителите на самия дом просто не е дадена. Т.е. въобще не се знае за причината за откриване на процедурата по закриването, кой я е издал и на какво основание. Явно никой няма смелоста да се изправи пред тези деца и да им обясни какво става и какво ще е бъдещето им, защо след като са преживели факта, че са нежелани от родителите си, сега ще трябва да преживеят и раздяла с хората, с които са свикнали и на които вярват.

Поредния абсурд в една абсурдна държава. :confused:

Това, с което можете да помогнете е връзки и информация. Трябва първо да разберем какъв точно е случая и какво можем да направим. След като съберем достатъчно информация трябва да убедим някоя медия да вдигне олелия. На този етап ни е необходима просто повече информация и на базата на нея ще мислим следващия ход. Нека всеки от вас, който има някакви връзки в министерството на образованието опита да помогне.
За вас това са няколко телефони разговора, а за тези деца това е надежда.

Ако можете да помогнете, пишете в тази тема или се свържете с мен или с Любо X-citer-а.
Последна промяна Новини на 06 Авг 2006, 4:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Frenz0 » 24 Май 2006, 23:19

Нищо неможем да направим докато не се явим пак пред парламента ама тоя път с повече камани и тояги че преди години им беше малко
Yeah money and cars, Life of a gangsta in world of stars

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 24 Май 2006, 23:27

вчера си говорих с децата и те казаха, че по-големите отиват при приемни семейства докато навършат пълнолетие и после по своя път, а по-малките отиват първо в други домове после по приемни семейства. Тая държава още неможе да възприеме, че българина не е готов от веднъж да скочи 30 етажа на горе и всичко да се оправи. Кое семейство ще вземе дете от дом в тоя момент, то хората нямат кво да ядат, та каоли и за още едно гърло да мислят. А пък тези хора които могат да си го позволят, изобщо немислят затова.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 25 Май 2006, 17:39

супер нелепо

да ти се скъса сърцето

Аз един път можах да отида (миналата година пролетта) и за съжаление оттогава не живея в БГ.... Никога не съм предполагал, че една група младежи могат да дадат толкова радост на децата от този дом... Колата ми изведнъж се напълни с детски усмивки и писъци, крясъци от радост - мисля че бяха 6-7 в колата - и бяха толкова щастливи. Да не споменавам мачлето после и какви торби бяхме, докато ни разказаха играта малчуганите.

Много често се питам - защо? Няма такава държава като нашата - да изоставим бъдещето си на произвола на съдбата.....

Господари на ефира???

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Ïðîáëåì ñ äîìà â Ãóöàë. Ïîìîãíåòå!

Мнение от VIRUSS » 03 Юни 2006, 10:48

!!Asen_X написа:Â÷åðà îò äèðåêòîðêàòà íà äîìà çà ñèðàöè, êîèòî ïîäïîìàãàìå â ñåëî Ãóöàë ðàçáðàõ, ÷å å çàïî÷íàòà ïðîöåäóðà ïî çàêðèâàíå íà äîìà. Òåçè äåöà, æèâåëè çàåäíî òîëêîâà âðåìå ùå áúäàò ðàçäåëåíè è ðàçïðåäåëåíè ïî äðóãè äîìîâå èç Áúëãàðèÿ è òî äâà ìåñåöà ïðåäè êðàÿ íà ó÷åáíàòà ãîäèíà, êîåòî çíà÷è ÷å íÿìà äà ÿ çàâúðøàò. È âñè÷êî òîâà áëàãîäàðåíèå íà "ñòàðàíèåòî" íà ìèíèñòåðñòâîòî íà îáðàçîâàíèåòî äà ñëóæè íà îáùåñòâîòî è äà çàùèòàâà èíòåðåñèòå íà òåçè äåöà.
Êàêâî èçëèçà - ãðóïà ÷èíîâíèöè ùå îïðåäåëÿò ñúäáàòà íà äåöà, êîèòî äîðè íå ñà âèæäàëè. Äåöà, íà êîèòî íå ñà îòäåëèëè äîðè ìèíóòêà çà äà ãè îïîçíàÿò è èçñëóøàò.
Îùå ïî èíòåðåñíîòî å, ÷å îôèöèàëíà èíôîðìàöèÿ íà ðúêîâîäèòåëèòå íà ñàìèÿ äîì ïðîñòî íå å äàäåíà. Ò.å. âúîáùå íå ñå çíàå çà ïðè÷èíàòà çà îòêðèâàíå íà ïðîöåäóðàòà ïî çàêðèâàíåòî, êîé ÿ å èçäàë è íà êàêâî îñíîâàíèå. ßâíî íèêîé íÿìà ñìåëîñòà äà ñå èçïðàâè ïðåä òåçè äåöà è äà èì îáÿñíè êàêâî ñòàâà è êàêâî ùå å áúäåùåòî èì, çàùî ñëåä êàòî ñà ïðåæèâåëè ôàêòà, ÷å ñà íåæåëàíè îò ðîäèòåëèòå ñè, ñåãà ùå òðÿáâà äà ïðåæèâåÿò è ðàçäÿëà ñ õîðàòà, ñ êîèòî ñà ñâèêíàëè è íà êîèòî âÿðâàò.

Ïîðåäíèÿ àáñóðä â åäíà àáñóðäíà äúðæàâà. :confused:

Òîâà, ñ êîåòî ìîæåòå äà ïîìîãíåòå å âðúçêè è èíôîðìàöèÿ. Òðÿáâà ïúðâî äà ðàçáåðåì êàêúâ òî÷íî å ñëó÷àÿ è êàêâî ìîæåì äà íàïðàâèì. Ñëåä êàòî ñúáåðåì äîñòàòú÷íî èíôîðìàöèÿ òðÿáâà äà óáåäèì íÿêîÿ ìåäèÿ äà âäèãíå îëåëèÿ. Íà òîçè åòàï íè å íåîáõîäèìà ïðîñòî ïîâå÷å èíôîðìàöèÿ è íà áàçàòà íà íåÿ ùå ìèñëèì ñëåäâàùèÿ õîä. Íåêà âñåêè îò âàñ, êîéòî èìà íÿêàêâè âðúçêè â ìèíèñòåðñòâîòî íà îáðàçîâàíèåòî îïèòà äà ïîìîãíå.
Çà âàñ òîâà ñà íÿêîëêî òåëåôîíè ðàçãîâîðà, à çà òåçè äåöà òîâà å íàäåæäà.

Àêî ìîæåòå äà ïîìîãíåòå, ïèøåòå â òàçè òåìà èëè ñå ñâúðæåòå ñ ìåí èëè ñ Ëþáî X-citer-à.
Àç èìàì åäíî ïðåäëîæåíèå,äà ïóñíåòå íåêâè ñíèìêè ìà äîìà è íà äåöàòà,òàêà ñïîðåä ìåíå ïîâå÷å õîðà ùå ñòàíàò ñüïðè÷àñòíè êüì òåõíèòå ïðîáëåìè,ñüîòâåòíî ïîâå÷å õîðà ùå ïîìîãíàò êîè ñ êàêâîòî ìîæå.Àç ëè÷íî íå ñüì õîäèë òàì è èçîáùî íåçíàì êüäå å

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!

Мнение от X-citer » 04 Юни 2006, 1:05

VIRUSS написа:Аз имам едно предложение,да пуснете некви снимки ма дома и на децата,така според мене повече хора ще станат сьпричастни кьм техните проблеми,сьответно повече хора ще помогнат кои с каквото може.Аз лично не сьм ходил там и изобщо незнам кьде е

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=13704
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 23 Юли 2006, 0:15

Днес разбрах индиректно от Нина (за тези които не я познават, тя е възпитаник на дома в Гуцал), че на 1-ви Август закриват дома и разпращат децата из страната. За огромно съжаление този ден дойде. Мъка ми е, като си представя какво им е на горките деца. Виновните за тая глупост бел ден да не видат дано, трамвай червата по Графа да им разнася :evil:

П.С. Ако някой, който има някакви връзки или познати из социалното министерство чете, моля да ми пусне едно ЛС.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 23 Юли 2006, 13:27

Аз разбрах , че всички деца ще ги преместат в Долна Баня. :dunno:

Назад към Основен Форум