Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Новини
-
Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!
Вчера от директорката на дома за сираци, които подпомагаме в село Гуцал разбрах, че е започната процедура по закриване на дома. Тези деца, живели заедно толкова време ще бъдат разделени и разпределени по други домове из България и то два месеца преди края на учебната година, което значи че няма да я завършат. И всичко това благодарение на "старанието" на министерството на образованието да служи на обществото и да защитава интересите на тези деца.
Какво излиза - група чиновници ще определят съдбата на деца, които дори не са виждали. Деца, на които не са отделили дори минутка за да ги опознаят и изслушат.
Още по интересното е, че официална информация на ръководителите на самия дом просто не е дадена. Т.е. въобще не се знае за причината за откриване на процедурата по закриването, кой я е издал и на какво основание. Явно никой няма смелоста да се изправи пред тези деца и да им обясни какво става и какво ще е бъдещето им, защо след като са преживели факта, че са нежелани от родителите си, сега ще трябва да преживеят и раздяла с хората, с които са свикнали и на които вярват.
Поредния абсурд в една абсурдна държава.
Това, с което можете да помогнете е връзки и информация. Трябва първо да разберем какъв точно е случая и какво можем да направим. След като съберем достатъчно информация трябва да убедим някоя медия да вдигне олелия. На този етап ни е необходима просто повече информация и на базата на нея ще мислим следващия ход. Нека всеки от вас, който има някакви връзки в министерството на образованието опита да помогне.
За вас това са няколко телефони разговора, а за тези деца това е надежда.
Ако можете да помогнете, пишете в тази тема или се свържете с мен или с Любо X-citer-а.
Какво излиза - група чиновници ще определят съдбата на деца, които дори не са виждали. Деца, на които не са отделили дори минутка за да ги опознаят и изслушат.
Още по интересното е, че официална информация на ръководителите на самия дом просто не е дадена. Т.е. въобще не се знае за причината за откриване на процедурата по закриването, кой я е издал и на какво основание. Явно никой няма смелоста да се изправи пред тези деца и да им обясни какво става и какво ще е бъдещето им, защо след като са преживели факта, че са нежелани от родителите си, сега ще трябва да преживеят и раздяла с хората, с които са свикнали и на които вярват.
Поредния абсурд в една абсурдна държава.

Това, с което можете да помогнете е връзки и информация. Трябва първо да разберем какъв точно е случая и какво можем да направим. След като съберем достатъчно информация трябва да убедим някоя медия да вдигне олелия. На този етап ни е необходима просто повече информация и на базата на нея ще мислим следващия ход. Нека всеки от вас, който има някакви връзки в министерството на образованието опита да помогне.
За вас това са няколко телефони разговора, а за тези деца това е надежда.
Ако можете да помогнете, пишете в тази тема или се свържете с мен или с Любо X-citer-а.
Последна промяна Новини на 06 Авг 2006, 4:45, променена общо 1 път
вчера си говорих с децата и те казаха, че по-големите отиват при приемни семейства докато навършат пълнолетие и после по своя път, а по-малките отиват първо в други домове после по приемни семейства. Тая държава още неможе да възприеме, че българина не е готов от веднъж да скочи 30 етажа на горе и всичко да се оправи. Кое семейство ще вземе дете от дом в тоя момент, то хората нямат кво да ядат, та каоли и за още едно гърло да мислят. А пък тези хора които могат да си го позволят, изобщо немислят затова.
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
супер нелепо
да ти се скъса сърцето
Аз един път можах да отида (миналата година пролетта) и за съжаление оттогава не живея в БГ.... Никога не съм предполагал, че една група младежи могат да дадат толкова радост на децата от този дом... Колата ми изведнъж се напълни с детски усмивки и писъци, крясъци от радост - мисля че бяха 6-7 в колата - и бяха толкова щастливи. Да не споменавам мачлето после и какви торби бяхме, докато ни разказаха играта малчуганите.
Много често се питам - защо? Няма такава държава като нашата - да изоставим бъдещето си на произвола на съдбата.....
Господари на ефира???
да ти се скъса сърцето
Аз един път можах да отида (миналата година пролетта) и за съжаление оттогава не живея в БГ.... Никога не съм предполагал, че една група младежи могат да дадат толкова радост на децата от този дом... Колата ми изведнъж се напълни с детски усмивки и писъци, крясъци от радост - мисля че бяха 6-7 в колата - и бяха толкова щастливи. Да не споменавам мачлето после и какви торби бяхме, докато ни разказаха играта малчуганите.
Много често се питам - защо? Няма такава държава като нашата - да изоставим бъдещето си на произвола на съдбата.....
Господари на ефира???
Re: Ïðîáëåì ñ äîìà â Ãóöàë. Ïîìîãíåòå!
Àç èìàì åäíî ïðåäëîæåíèå,äà ïóñíåòå íåêâè ñíèìêè ìà äîìà è íà äåöàòà,òàêà ñïîðåä ìåíå ïîâå÷å õîðà ùå ñòàíàò ñüïðè÷àñòíè êüì òåõíèòå ïðîáëåìè,ñüîòâåòíî ïîâå÷å õîðà ùå ïîìîãíàò êîè ñ êàêâîòî ìîæå.Àç ëè÷íî íå ñüì õîäèë òàì è èçîáùî íåçíàì êüäå å!!Asen_X написа:Â÷åðà îò äèðåêòîðêàòà íà äîìà çà ñèðàöè, êîèòî ïîäïîìàãàìå â ñåëî Ãóöàë ðàçáðàõ, ÷å å çàïî÷íàòà ïðîöåäóðà ïî çàêðèâàíå íà äîìà. Òåçè äåöà, æèâåëè çàåäíî òîëêîâà âðåìå ùå áúäàò ðàçäåëåíè è ðàçïðåäåëåíè ïî äðóãè äîìîâå èç Áúëãàðèÿ è òî äâà ìåñåöà ïðåäè êðàÿ íà ó÷åáíàòà ãîäèíà, êîåòî çíà÷è ÷å íÿìà äà ÿ çàâúðøàò. È âñè÷êî òîâà áëàãîäàðåíèå íà "ñòàðàíèåòî" íà ìèíèñòåðñòâîòî íà îáðàçîâàíèåòî äà ñëóæè íà îáùåñòâîòî è äà çàùèòàâà èíòåðåñèòå íà òåçè äåöà.
Êàêâî èçëèçà - ãðóïà ÷èíîâíèöè ùå îïðåäåëÿò ñúäáàòà íà äåöà, êîèòî äîðè íå ñà âèæäàëè. Äåöà, íà êîèòî íå ñà îòäåëèëè äîðè ìèíóòêà çà äà ãè îïîçíàÿò è èçñëóøàò.
Îùå ïî èíòåðåñíîòî å, ÷å îôèöèàëíà èíôîðìàöèÿ íà ðúêîâîäèòåëèòå íà ñàìèÿ äîì ïðîñòî íå å äàäåíà. Ò.å. âúîáùå íå ñå çíàå çà ïðè÷èíàòà çà îòêðèâàíå íà ïðîöåäóðàòà ïî çàêðèâàíåòî, êîé ÿ å èçäàë è íà êàêâî îñíîâàíèå. ßâíî íèêîé íÿìà ñìåëîñòà äà ñå èçïðàâè ïðåä òåçè äåöà è äà èì îáÿñíè êàêâî ñòàâà è êàêâî ùå å áúäåùåòî èì, çàùî ñëåä êàòî ñà ïðåæèâåëè ôàêòà, ÷å ñà íåæåëàíè îò ðîäèòåëèòå ñè, ñåãà ùå òðÿáâà äà ïðåæèâåÿò è ðàçäÿëà ñ õîðàòà, ñ êîèòî ñà ñâèêíàëè è íà êîèòî âÿðâàò.
Ïîðåäíèÿ àáñóðä â åäíà àáñóðäíà äúðæàâà.![]()
Òîâà, ñ êîåòî ìîæåòå äà ïîìîãíåòå å âðúçêè è èíôîðìàöèÿ. Òðÿáâà ïúðâî äà ðàçáåðåì êàêúâ òî÷íî å ñëó÷àÿ è êàêâî ìîæåì äà íàïðàâèì. Ñëåä êàòî ñúáåðåì äîñòàòú÷íî èíôîðìàöèÿ òðÿáâà äà óáåäèì íÿêîÿ ìåäèÿ äà âäèãíå îëåëèÿ. Íà òîçè åòàï íè å íåîáõîäèìà ïðîñòî ïîâå÷å èíôîðìàöèÿ è íà áàçàòà íà íåÿ ùå ìèñëèì ñëåäâàùèÿ õîä. Íåêà âñåêè îò âàñ, êîéòî èìà íÿêàêâè âðúçêè â ìèíèñòåðñòâîòî íà îáðàçîâàíèåòî îïèòà äà ïîìîãíå.
Çà âàñ òîâà ñà íÿêîëêî òåëåôîíè ðàçãîâîðà, à çà òåçè äåöà òîâà å íàäåæäà.
Àêî ìîæåòå äà ïîìîãíåòå, ïèøåòå â òàçè òåìà èëè ñå ñâúðæåòå ñ ìåí èëè ñ Ëþáî X-citer-à.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Проблем с дома в Гуцал. Помогнете!
VIRUSS написа:Аз имам едно предложение,да пуснете некви снимки ма дома и на децата,така според мене повече хора ще станат сьпричастни кьм техните проблеми,сьответно повече хора ще помогнат кои с каквото може.Аз лично не сьм ходил там и изобщо незнам кьде е
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=13704

Днес разбрах индиректно от Нина (за тези които не я познават, тя е възпитаник на дома в Гуцал), че на 1-ви Август закриват дома и разпращат децата из страната. За огромно съжаление този ден дойде. Мъка ми е, като си представя какво им е на горките деца. Виновните за тая глупост бел ден да не видат дано, трамвай червата по Графа да им разнася
П.С. Ако някой, който има някакви връзки или познати из социалното министерство чете, моля да ми пусне едно ЛС.

П.С. Ако някой, който има някакви връзки или познати из социалното министерство чете, моля да ми пусне едно ЛС.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

8 мнения
• Страница 1 от 1