Два въпроса по таблото

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-90

Два въпроса по таблото

Мнение от arkadas » 08 Юни 2006, 11:44

Колеги имам две питания, на които се надявам някой от Вас да може да ми даде отговор:
1. Стрелката на бензиномера подмина последната чертичка и вече е в сектора на червената лампичка, но тя нещо не светва???
2. Вече съм минал почти 3 000 км. от както смених маслото, а не е изгаснал нито един от зелените диоди????
Дали двата проблема имат някаква взаимовръзка и каква би богла да бъде причината???
Благодаря предварително на всички!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 08 Юни 2006, 14:36

По първия въпрос - мойта светва когато стрелката стигне до половината на лампичката (която м/у другото е оранжева :mhihi: )

По втория - напълно е възможно да не ти е угаснала първата индикация, явно си доста спокоен шофьор. Забелязал съм, че гаснат по-бързо, когато често я форсираш над 4-5 хил оборота. Иначе имаше по-подробно обяснено за гасненето на диодите в една стара тема. Сърч му е майката :yes:
---

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 sedan

Мнение от furnata » 08 Юни 2006, 15:30

theraven_nz написа:По първия въпрос - мойта светва когато стрелката стигне до половината на лампичката (която м/у другото е оранжева :mhihi: )

По втория - напълно е възможно да не ти е угаснала първата индикация, явно си доста спокоен шофьор. Забелязал съм, че гаснат по-бързо, когато често я форсираш над 4-5 хил оборота. Иначе имаше по-подробно обяснено за гасненето на диодите в една стара тема. Сърч му е майката :yes:

Абсолютно верно :clap: :yes:
НЕВОЛЯТА УЧИ........

ИзображениеИзображение

Назад към Основен Форум