Над 2000 човека присъстваха на 5-ия национален събор на BMW
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Над 2000 човека присъстваха на 5-ия национален събор на BMW
На писта “Дракон” в пловдивското село Калояново се стекоха над 2000 почитатели на марката BMW, за да гледат отлично организирания събор.
Над 2000 привърженици на марката BMW се събраха на 5-ия национален събор, организиран от “BMW Club Bulgaria”. Той се проведе миналия уикенд на писта “Дракон” в пловдивското село Калояново.
Това е най-големият и най-добре организиран събор на BMW Club досега. Над 100 от членовете на “BMW Club Bulgaria” участваха в организираните конкурси.
Купонът за участниците в 5-ия национален събор в събота (6 май) започна с така нареченото “италианско преследване” на пистата “Дракона”. Участниците в състезанието първо направиха тренировки, а след това по двойки се впуснаха да се състезават. Най-добро време от всички автомобили на пистата даде BMW 325i (E30), тежащо 800 килограма, с една-единствена седалка в купето, с 2,7-литров тунингован двигател, специално подготвено за драг рейсинг. Мощността на автомобила е над 240 конски сили, а има и система Nitro, която бе изключена по време на пистовото състезание. Въпреки че не бе подготвян за пистово състезание, автомобилът даде с 5 секунди по-добро време от всички останали автомобили. Собственикът му мислеше да покаже истинските възможности на автомобила по време на състезанието по драг рейсинг, което трябваше по план да се проведе по-късно, но впоследствие тази надпревара бе отменена заради проливния дъжд, който се изсипа на пистата.
След италианското преследване бяха обявени победителите в конкурсите за оптичен туниниг и за аудиооборудване, които междувременно бяха протекли.
Преди да завали, се проведе демонстрацията по дрифтинг, в която мнозина участници в събора изгориха по чифт гуми, въртейки се на място или показвайки как скоростно могат да поднасят автомобилите си. Това беше една от най-големите атракции за публиката.
През целия ден за участниците в събора имаше съпровождаща музикална програма. Собствениците на автомобили непрекъснато демонстрираха достойнствата на своите машини, в повечето случаи гледани с любов. Всички победители в конкурсите получиха награди от спонсорите, сред които “Камор Ауто”, “Дару Кар”, автосервиз “Blaze”, “Total”, “Газком” и др.
Вечерта продължи с раздаването на награди за най-добри автомобили от различните модели.
Източник: Speed-Press
Над 2000 привърженици на марката BMW се събраха на 5-ия национален събор, организиран от “BMW Club Bulgaria”. Той се проведе миналия уикенд на писта “Дракон” в пловдивското село Калояново.
Това е най-големият и най-добре организиран събор на BMW Club досега. Над 100 от членовете на “BMW Club Bulgaria” участваха в организираните конкурси.
Купонът за участниците в 5-ия национален събор в събота (6 май) започна с така нареченото “италианско преследване” на пистата “Дракона”. Участниците в състезанието първо направиха тренировки, а след това по двойки се впуснаха да се състезават. Най-добро време от всички автомобили на пистата даде BMW 325i (E30), тежащо 800 килограма, с една-единствена седалка в купето, с 2,7-литров тунингован двигател, специално подготвено за драг рейсинг. Мощността на автомобила е над 240 конски сили, а има и система Nitro, която бе изключена по време на пистовото състезание. Въпреки че не бе подготвян за пистово състезание, автомобилът даде с 5 секунди по-добро време от всички останали автомобили. Собственикът му мислеше да покаже истинските възможности на автомобила по време на състезанието по драг рейсинг, което трябваше по план да се проведе по-късно, но впоследствие тази надпревара бе отменена заради проливния дъжд, който се изсипа на пистата.
След италианското преследване бяха обявени победителите в конкурсите за оптичен туниниг и за аудиооборудване, които междувременно бяха протекли.
Преди да завали, се проведе демонстрацията по дрифтинг, в която мнозина участници в събора изгориха по чифт гуми, въртейки се на място или показвайки как скоростно могат да поднасят автомобилите си. Това беше една от най-големите атракции за публиката.
През целия ден за участниците в събора имаше съпровождаща музикална програма. Собствениците на автомобили непрекъснато демонстрираха достойнствата на своите машини, в повечето случаи гледани с любов. Всички победители в конкурсите получиха награди от спонсорите, сред които “Камор Ауто”, “Дару Кар”, автосервиз “Blaze”, “Total”, “Газком” и др.
Вечерта продължи с раздаването на награди за най-добри автомобили от различните модели.

Източник: Speed-Press
::: vankata™ :::
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Наистина доста добре организирано мероприатие! нека има повече такива и догодина да се съберем два пъти повече ентосиасти 

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- lamas
- мечтател
-
- Кара: Е30 М3 реплика
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
lamas написа:Наистина беше върховно изживяване.Не може ли да се правят повече сабори а не само един????
Ами замисляйте се за ЕСЕНЕН СЪБОР,адреналина още е ВИСОК

- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Събора беше уникален.За първи път бях част от събор на BMW,който надмина всичките ми учаквания.Дано всеки изпита това което изпитва човек присъстваш на събора чувството е уникално и ми е трудно да го обясня.Отправихме хиляди благодарности на фирмите спонсори(които си ги засложаваха разбира се),а тук е мястото да благодарим и на хората преварнали в реалност петия национален събор,а именно хората от “BMW Club Bulgaria” чийто задачи не са били малко и лесни,но за сметка на това перфектно изпалнени един голям
пред всички организатори и хора помогнали да се осъществи събора.Говоря от мое име,но мисля,че повечето колеги биха се съгласили с мен.
Благодарим ви че ви има и продалжавайте в съшата прогресия

Благодарим ви че ви има и продалжавайте в съшата прогресия

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
За мен също бе първи събор, но мога със сигурност да заявя, че не бих пропуснал за нищо на света нещо такова от тук нататък. И май не е лошо да се замислим, както предложи Росен /Kevin-30/ за есенен събор. Съжалявам само, че исках да се запозная с толкова хора, а почти нищо не направих по въпроса и за това моля всеки който има път към Търговище да ми се обади непременно телефона ми е 0898547113 - Николай.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
a3 написа:Само на мене ли ми малеят снимките от събора?Или сте ги скрили някъде другаде?
Айде дайте на сам к'вото имате (снимки и клипчета) за тея дето са нямали възможност да отидат на събора, че ми е супер интересно. Ако нямате място за upload, а имате снимки пишете ми ще измислим нещо!
има друга тема с снимки от събора

Заменям си усилвателя!!
коментар:
коментар:

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Според мен с този събор все повече се доближаваме до другите ни събратя от другите страни.Според мен нагодина ще са с 500 отгоре 

ТДС - Турбо Див Селянин
- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Страхотно! Ей това са истински ентусиасти - най-силния автомобилен клуб в България! Догодина всичко ще дам да дойда, тази не успях:(
BMW only!
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Жалко,че не можах да дойда тази година
По снимковия материал съдя че е било УМОПОМРАЧИТЕЛНО
БРАВО МОМЧЕТА, все така и занапред

БРАВО МОМЧЕТА, все така и занапред