пастиране-въпрос
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
пастиране-въпрос
смятам да пастирам 520 но ме притеснява само едно нещо по предния капак на места лака е улюпен с размер 5 на 5см.има ли смисъл от пастиране?става въпрос за машинно пастиране и незнам дали боята ще прегори
вие какво мислите 

- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Първо си боедиши предния капак , и след това пастираи. Иначе ще си личи и ще стане много грозно. За боята няма да прегори , но ще стои матово.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
Аз мисля, че ако не е много захабен капака, т.е. ако е все още лъскав, ще стане още по-лъскав. Друг е въпросът, петната, да се избягват, защото наистина ще стане грозно. Опитай се да не държиш пастата повече от 10 мин., за да не се похаби лъскавият слой, който ти е останал.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Иво написа:Някой може ли да обясни точно разликата между пастиране и полиране?
В общи линии става дума почти за едно и също нещо. Пастирането е предимно машинно и се извършва след боядисване или ако боята е надрана или захабена, а полирането е просто по-финна паста с която просто се вади гланц и се получава един защитен слой който предпазва предимно да не се лепят мушички и да пада лесно прах и кал. Мисля, че е това.
Язе съм прост бояджия и моем само да въртим с кичето и пастата, а ваксата да я въртят простаците на мивката

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Полиране - изглаждане на горния слой боя (лак).Иво написа:Някой може ли да обясни точно разликата между пастиране и полиране?
Пастиране - нанасяне в/у горния слой на защитна паста (вакса).

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

a3 написа:Здравейте, аз също имам такива няколко петна по колата дето е паднал лака. Интересува ме как се оправя това? Нанася се само лак или се шкури всичко и после пак боя и после лак. И как се таксува тази услуга горе-долу? Колата ми не е металик. Благодаря.
Детайла си се обработва от А до Я и се таксува като цял детайл, демек от 80-150лв в зависимост от състоянието, цвета и големината на детайла
9 мнения
• Страница 1 от 1