въпросче ????

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

въпросче ????

Мнение от LAST RIDE » 26 Апр 2006, 21:37

За празниците ходих до манастира в шипка като преди това минах през стара загора-казанлък,та като престигнах перката на вентилатора работише-оставих колата 10 мин да се охлади (пък и за турбото било добре) но перката не загасна-вярно че я понастъпвах по пътя и предположих че е от това но тези дни и след градско каране ми се струва че много лесно се вкючва тая перка.И пак неуспях да я дочакам да спре Та въпроса ми е нормално ли е това?Досега не сам забилязал да работи толкова продилжително тая перка-от времето ли е или има някъв проблем ?
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 26 Апр 2006, 22:09

Тя перката не е ли с виско :dunno: :uups: Ако е, се върти още с запалването на двигателя само че паразитно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 27 Апр 2006, 12:07

Да не пускам нова тема. И мен ме интересува кога и как се включва перката. Защото мойта от както съм купил колата (1-2месеца) не съм я чувал да се включва изобщо... Което ме навежда на мисълта, че или не работи или е много тиха. Иначе градусите си седят на средата.

E21 поклонник
Аватар
Кара: e36 компот

Мнение от x3m » 27 Апр 2006, 13:31

a3 написа: И мен ме интересува кога и как се включва перката.

Има термодачик който отчита каква е температурата и когато достигне определена температура се вкючва перката.
Поправетеме ако греша ;)
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от a3 » 27 Апр 2006, 14:42

x3m написа:Има термодачик който отчита каква е температурата и когато достигне определена температура се вкючва перката.
Поправетеме ако греша ;)

Това ми е пределно ясно :D Интересно ми е кога точно се пуска и пуска ли се като колата е спряла :mhihi: (на голфа преди ми се пускаше перката като спра някаде) И чува ли се тая перка в движение ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 27 Апр 2006, 15:05

---Колеги за каква кола става въпрос?Голфа си е голф,форда също.Те са с електродвигател на перката за охлаждане който се задейства с термо реле.Перката на BMW-то е с вискозен съединител както е писал Maverik.Тя работи още със запалването на мотора но с по малко КПД.Когато колата започне да загрява,оборотите на въртене на перката се увеличават.Няма как да разберете дали се пуска или не по време на движение.Вижда се в спряло положение при отворен капак.Поне аз лично не знам да има модели на BMW с електрическо завъртане на перката. :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Апр 2006, 15:45

Има има някои М-повери 320ис
и 318ТДС майче и той е с ел перка ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от LAST RIDE » 27 Апр 2006, 16:25

vld написа:Има има някои М-повери 320ис
и 318ТДС майче и той е с ел перка ;)

маи сме в един клас с бегачките :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Нестава въпрос за тази перка която е на маховика а тази пред радиатора(вижда се през бронята-и се чува когато е на място и се включи)
Заменям си усилвателя!!

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 27 Апр 2006, 16:31

Да на моя TDS освен вискато се включва и ел.перката на климатика като позагрее колата.И на мен ми бе странно като я чух първия път ама кво пък по-добро охлаждане :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Е21 fanatic
Аватар

Мнение от Hastalavista » 27 Апр 2006, 18:32

LAST RIDE написа:
vld написа:...

....

Това май е преката на климатика (поне аз така си мисля), и май има възможност да се върти от некви си там инерционни сили (не помня какви бяха точно). Тук във форума бях чел как да я пробваш дали се върти от само себе си или защото има нужда. Със вестник се пробвай да я спреш, и ако тя намали скоростта си значи се движи по "инерция" , а ако не можеш да събереш вестника после, значи трябва да се върти. :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от LAST RIDE » 27 Апр 2006, 18:55

Hastalavista написа:
LAST RIDE написа:
vld написа:...

....

Това май е преката на климатика (поне аз така си мисля), и май има възможност да се върти от некви си там инерционни сили (не помня какви бяха точно). Тук във форума бях чел как да я пробваш дали се върти от само себе си или защото има нужда. Със вестник се пробвай да я спреш, и ако тя намали скоростта си значи се движи по "инерция" , а ако не можеш да събереш вестника после, значи трябва да се върти. :D

колега със сигурност не е инерцията тъикато си върти със сила и бучи ,като огася колата и дам пак на контакт пак започва да се върти
Заменям си усилвателя!!

коментар:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
Мечтае да кара: E30 M5 :)

Мнение от BMWIKTOR » 27 Апр 2006, 23:38

На климатика е!!!има датчик на тръбите за фреона и той я включва ;) Спорем мен требе да ту да тръгва ту да спира ПРИ ПУСНАТА КЛИМА!!!

Назад към Основен Форум