И все повече BMW-та ще се правят в Китай
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: И все повече BMW-та ще се правят в Китай
Митак аз за тва постнах , къде са заводите на Ауди и Мерцедес . Как ти звучи Мерцедес правен в Индия , Иран , Нигерия или Мексико 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Знам, че 124-ките ги правят в Индия. Точно е хубавото при БМВ, че досега производството си беше само в Германия и САЩ. Много ме съмнява в Китай да се произвеждат БМВ-та за Европа.
п.с. че малките китайчета ще ни завземат, това е ясно. Въпрос на време.
п.с. че малките китайчета ще ни завземат, това е ясно. Въпрос на време.

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
mitaka7 написа:Точно е хубавото при БМВ, че досега производството си беше само в Германия и САЩ.
За европа може и да е така, ама в САЩ доста от тройките са направени в Южна Африка.
I love the sound of V8 in the morning...
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Гадните,некачествени и долнопробни стоки произведени в Китай са такива,защото условието е било да са много евтини.Нека не забравяме,че марковите,скъпи и качествени неща също са произведени там,но срещу други пари....
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Свиквайте!
Свикнали сме, това че се правят там, не значи че ще са правени през пръсти, все пак БМВ не биха позволили да се случи нещо нередно. Поне така мисля аз.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
И аз така мисля, преди 10 години се цупихме когато започнаха всички телевизори и лаптопи да се произвеждат в Китай, но това не ги направи по лоши от преди.
Лошото е това ,че изнасянето на производството в Китай няма да направи БМВ-тата по евтини за нас потрбителите, а само ще увеличи профита на компанията.
Лошото е това ,че изнасянето на производството в Китай няма да направи БМВ-тата по евтини за нас потрбителите, а само ще увеличи профита на компанията.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
RuM6n написа:...Лошото е това ,че изнасянето на производството в Китай няма да направи БМВ-тата по евтини за нас потрбителите, а само ще увеличи профита на компанията.
Разбира се, че цените няма да паднат, едва ли и колите произведени там ще се продават в Европа... Е, освен ако не изнесат цялото производство на някой модел там де... А и в крайна сметка колкото повече печалба за фирмата, толкова по-интересни модели за клиентите- инвестициите в нови разработки са сериозни цифри и трябва да се избият някак...
А за качеството на "китайските БМВ-та" не го мислете- китаеца знае и 2, и 200

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Интересно ще звучи култовата реплика - абе , направил го е китаейца 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
RuM6n написа:И аз така мисля, преди 10 години се цупихме когато започнаха всички телевизори и лаптопи да се произвеждат в Китай, но това не ги направи по лоши от преди.
апсолютно невярно .. качеството на бялата и черна техника падна драстично последните 10 години ,както и цената и де .. планирано остаряване ,сигурно си чувал термина .. същото ще се случи и с БМВ ( то вече се случва) .. ако се надява някой след 10 години да си купи новата тройка и да я кара още 10 - да забрави .. ще е за скраб много по рано ..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Абе те така викаха и за Е60/90 , Ауди А6 4ф пък гледам доста от тях си навъртяха по половин милион километра .
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Аз карах 3 години Е 90 дизел и трябва да ви кажа , че колата доста здрава въобще не е чуплива. Резервоара беше постоянно пълен и колат готова да тръдне навсякъде. Чувствах се някак сигурен в колата.Е минах през проблема с централното заключване , но това не значи, че колта ме е оставила на пътя.
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Alexi написа:RuM6n написа:И аз така мисля, преди 10 години се цупихме когато започнаха всички телевизори и лаптопи да се произвеждат в Китай, но това не ги направи по лоши от преди.
апсолютно невярно .. качеството на бялата и черна техника падна драстично последните 10 години ,както и цената и де .. планирано остаряване ,сигурно си чувал термина .. същото ще се случи и с БМВ ( то вече се случва) .. ако се надява някой след 10 години да си купи новата тройка и да я кара още 10 - да забрави .. ще е за скраб много по рано ..
Тук може да поспорим малко, може би стоките предназначени за българският пазар са с по-ниско качество и по-висока цена, отколкото в други държави в Европа.

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
aston_mm написа:
Тук може да поспорим малко, може би стоките предназначени за българският пазар са с по-ниско качество и по-висока цена, отколкото в други държави в Европа.
Тук мога да поспоря, виждал съм китайски работи донесени от Европа (Франция и Германия), същите боклуци са си. Но действително китайците като се напънат и когато имат контрол, правят хубави неща. Само дано едно от тези неща са и колите на BMW, че след време като сменим нашите поовехтяли Е36-ци с нещо китайско да не е както на този клип:
http://vbox7.com/play:7a2014f1
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2