100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^

Мнение от super_mario » 30 Окт 2011, 13:10

След една година проектиране и логистика дойде време за истинския старт. Трите автомобилни концерна БМВ, “Пежо” и “Ситроен” ще вложат 100 милиона евро в нова компания за електромобили.
Производството на колите ще започне през 2015 г. Компанията обединява името на трите фирми и ще се казва “БМВ-Пежо-Ситроен Електрификейшън”.
“Пътят ни е общ, а целите са много амбициозни - каза директорът на управляващия борд Волфганг Гюлих. - Трябва да станем основен доставчик в областта на електромобилите.”
До края на тази година в Мюнхен ще работят над 400 души по основния профил на новата компания. Компонентите ще бъдат разработвани във френския град Мюлюз. Обединената компания ще произвежда всички компоненти за електрическо задвижване - акумулатори, осигуряващи високо напрежение, електрически двигатели, генератори, управляваща електроника, системи за зареждане и софтуер за управление на енергията.
“С нашата ефикасност, гъвкавост и ноу-хау в електрическите системи на световно ниво ние ще поставим нови стандарти в мобилността на бъдещето”, декларира Жан Лефлор, управляващ директор на компанията.
Партньорството между германската и френските марки продължава повече от 10 години. От 2002 г. до днес са произведени 1,8 милиона четирицилиндрови бензинови двигатели за “Мини”, “Пежо” и “Ситроен”. Сега новата компания ще ускори стандартизацията на компоненти за хибриди, което от своя страна ще доведе до значителни икономии в разходите за производството им.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Re: 100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^

Мнение от anton mutafchiev » 30 Окт 2011, 18:04

за начинанието давам 6 но за тея партниори пежо и ситроен :no: тея марки са ми най омразните

Потребител
Аватар
Кара: E34 520i
Мечтае да кара: E53 4.8iS

Мнение от Мерджан » 30 Окт 2011, 22:08

Взаимната полза е огромна. Моделите на Ситроен са много изпипани като дизайн, особено ДС-моделите, Пежо - уж майката на Ситроен, а има по-грозни модели. Е, аз никога няма да си купя електроавтомобил, дори да стана милионер.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 31 Окт 2011, 13:06

БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 31 Окт 2011, 23:55

100 мил. няма да им стигнат за бакър само ! :driving:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2011, 23:58

XaMaB написа:БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал :mhihi:

надявай се- по-скоро ще е ситроен + окачване на пежо + цена на БМВ :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 01 Ное 2011, 9:22

Добре,че и Рено не са намесени :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 02 Ное 2011, 8:37

anton mutafchiev написа:за начинанието давам 6 но за тея партниори пежо и ситроен :no: тея марки са ми най омразните

аз имам два ситроена, от които съм адски доволен. Това ми е любимата марка извън премиум колите... Много пред Опели, Фордове и т.н. А като дизайн е и много преди Пежо.

Аз подкрепям инициативата, стига накрая да излязат на пазара като отделна продукция - само да създадат някои основни технологии заедно.

Мерджан написа:Е, аз никога няма да си купя електроавтомобил, дори да стана милионер.

тогава след 10 години си купи хубави обувки, защото ще ходиш пеша...

Аватар
Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile

Мнение от Betrayer » 08 Ное 2011, 13:03

ms написа:
XaMaB написа:БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал :mhihi:

надявай се- по-скоро ще е ситроен + окачване на пежо + цена на БМВ :mhihi:

И аз съм на това мнение :mhihi:
"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"

Назад към Основен Форум