100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^
След една година проектиране и логистика дойде време за истинския старт. Трите автомобилни концерна БМВ, “Пежо” и “Ситроен” ще вложат 100 милиона евро в нова компания за електромобили.
Производството на колите ще започне през 2015 г. Компанията обединява името на трите фирми и ще се казва “БМВ-Пежо-Ситроен Електрификейшън”.
“Пътят ни е общ, а целите са много амбициозни - каза директорът на управляващия борд Волфганг Гюлих. - Трябва да станем основен доставчик в областта на електромобилите.”
До края на тази година в Мюнхен ще работят над 400 души по основния профил на новата компания. Компонентите ще бъдат разработвани във френския град Мюлюз. Обединената компания ще произвежда всички компоненти за електрическо задвижване - акумулатори, осигуряващи високо напрежение, електрически двигатели, генератори, управляваща електроника, системи за зареждане и софтуер за управление на енергията.
“С нашата ефикасност, гъвкавост и ноу-хау в електрическите системи на световно ниво ние ще поставим нови стандарти в мобилността на бъдещето”, декларира Жан Лефлор, управляващ директор на компанията.
Партньорството между германската и френските марки продължава повече от 10 години. От 2002 г. до днес са произведени 1,8 милиона четирицилиндрови бензинови двигатели за “Мини”, “Пежо” и “Ситроен”. Сега новата компания ще ускори стандартизацията на компоненти за хибриди, което от своя страна ще доведе до значителни икономии в разходите за производството им.
Производството на колите ще започне през 2015 г. Компанията обединява името на трите фирми и ще се казва “БМВ-Пежо-Ситроен Електрификейшън”.
“Пътят ни е общ, а целите са много амбициозни - каза директорът на управляващия борд Волфганг Гюлих. - Трябва да станем основен доставчик в областта на електромобилите.”
До края на тази година в Мюнхен ще работят над 400 души по основния профил на новата компания. Компонентите ще бъдат разработвани във френския град Мюлюз. Обединената компания ще произвежда всички компоненти за електрическо задвижване - акумулатори, осигуряващи високо напрежение, електрически двигатели, генератори, управляваща електроника, системи за зареждане и софтуер за управление на енергията.
“С нашата ефикасност, гъвкавост и ноу-хау в електрическите системи на световно ниво ние ще поставим нови стандарти в мобилността на бъдещето”, декларира Жан Лефлор, управляващ директор на компанията.
Партньорството между германската и френските марки продължава повече от 10 години. От 2002 г. до днес са произведени 1,8 милиона четирицилиндрови бензинови двигатели за “Мини”, “Пежо” и “Ситроен”. Сега новата компания ще ускори стандартизацията на компоненти за хибриди, което от своя страна ще доведе до значителни икономии в разходите за производството им.
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
Re: 100 млн. евро за електромобили от БМВ, “Ситроен” и “Пежо^
за начинанието давам 6 но за тея партниори пежо и ситроен
тея марки са ми най омразните

- Мерджан
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
- Мечтае да кара: E53 4.8iS
Взаимната полза е огромна. Моделите на Ситроен са много изпипани като дизайн, особено ДС-моделите, Пежо - уж майката на Ситроен, а има по-грозни модели. Е, аз никога няма да си купя електроавтомобил, дори да стана милионер.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
100 мил. няма да им стигнат за бакър само ! 

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
XaMaB написа:БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал
надявай се- по-скоро ще е ситроен + окачване на пежо + цена на БМВ

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Добре,че и Рено не са намесени

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
anton mutafchiev написа:за начинанието давам 6 но за тея партниори пежо и ситроентея марки са ми най омразните
аз имам два ситроена, от които съм адски доволен. Това ми е любимата марка извън премиум колите... Много пред Опели, Фордове и т.н. А като дизайн е и много преди Пежо.
Аз подкрепям инициативата, стига накрая да излязат на пазара като отделна продукция - само да създадат някои основни технологии заедно.
Мерджан написа:Е, аз никога няма да си купя електроавтомобил, дори да стана милионер.
тогава след 10 години си купи хубави обувки, защото ще ходиш пеша...
- Betrayer
-
-
- Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile
ms написа:XaMaB написа:БМВ с цена на пежо и окачване на ситроен не бих отказал
надявай се- по-скоро ще е ситроен + окачване на пежо + цена на БМВ
И аз съм на това мнение

"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"
9 мнения
• Страница 1 от 1