Моля за хелп......

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Моля за хелп......

Мнение от Dimo » 20 Фев 2006, 18:52

Знам че темата е за Е36 форума, и затова предварително се извинявам, но тук ше я видят повече хора и ще получа повече полезно инфо, а нека след това модераторите да я преместят където и е мястото или да я изтрият.

Намерих си като че ли най после кола, но има някои неща по нея които ме притесняват. Колата е Е36 318и (М43) производство 10.97 (по VIN) и първа регострация 04.98, италиянка от Горубляне.

Та значи започвам с въпросите:
1. Това е пърото Е36 318и на което акумолатора е изместен в багажнка, до сега видях доста М43-ки на които акумолатора си беше отпред. Нормално ли е това? Или може би е по нова модификация на М43 от нормалната ако изобщо съществува такова нещо :roll:

2. Има БМВ аларма, само че диода на алармата винаги съм виждал че стои в средата над скоростния лост, а този е изместен най в дясно на мястото на бутона за подгряване на дясна седалка, ако има такава екстра дадената кола. Това защо е така и дали е проблем?

3. С климатроник е, а не с двузоновия климатик. Как се тества това нещо и в кой сервиз могат да го проверят? Как да разбера дали е наред компресора, щото не е от най ефтините части ако е за смяна :lol:

4. Нормално ли е кола с климатроник да е с аналоговия часовник под него и да няма дори най малкото OBC?

5. Цената на колата е 9800 без още да съм се пазарил, основните забележки ако могат да се нарекат така са:
- не работеш ел. шофьорски джам
- дребни дефекти по боята и единия бъбрек, колата мисля е пребоядисвана, но доста качествено защото почти не си личи
- малко скъсано на едната седалка
- няма го основният ключ и няма книжка за това кога е минавала на прегледи, смяна на масла и т.н.
Колко според вас е реалната цена? Не питам колко да отбия зашото там правилото е колкото повече сваля толкова по добре :mhihi:

6. По въпроса за липсата на основният ключ вие ми кажете до какво може да доведе този проблем, като се има предвид че продавачите са типични мутри. Ключовете които има колата са 3 един крушовиден, един като елипса и един дето няма ръкохватка, но си мисля че основният ключ даже трябва да е с чип за кола от края на 97-ма нали?

7. Къде и как в КАТ се проверяваше дали колата е крадена и срещу заплащане издаваха сертификат че не се издирва? Това го имаше някъде във форума но не успях да го намеря :uups:

8. До колко голям проблем е че колата няма книжка за минаване на прегледи и т.н. Въпреки че на око двигатреля е перфектен, чичо доктор ще има последната дума.

9. Под задната седалка има някаква метална кутийка на която пише Airbag Sensor, само че Е36 с airbags отзад знам че няма, така че кажете за какво е според вас или по точно зашо е там :shock: :confused:

10. Има ли разлика в цената на диагностиката в Дару и Камор, изобщо има ли значение каде ще я направя?

11. След като се запали колата остава да свети лампата за проблем с Airbag-a но обърнах внимание дали пишеше кой от двата е или и двата, но този проблем малко или много ме притеснява и ме навежда на мисълта че може да са сработвали възглавниците и само да са прибрани сега. Възможно ли е и какъв може да е проблема според вас, ако не е този?

За сега въпросите са ми това, по късно ше сложа снимки на колата за да я видите, надявам се не съм се олял с питането, но се пита докато е време, а не после ;)

Иска ми се да се оформи една хубава тема която да служи и на други потребители тръгали да си купуват такава кола, сикрено се надявам както винаги до сега да ми дадете верните отговори и офтопика да се сведе до минимум ако е възможно. Благодаря предварително! Пък ако я взема, черпенето ша е от мен ;)
Изображение

Назад към Основен Форум