Помощ за ремонт на двигател

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Помощ за ремонт на двигател

Мнение от axl » 16 Яну 2006, 12:02

Здравейте,

Нуждая се от помощ.
Става въпрос за един мотор, който е стоял известно време на открито и тъй-като е бил със свалена филтърна кутия в него е влизала вода. Целия всмукателен колектор и каналите на главата са покрити със слой от няколко милиметра бял прахообразен боклук (виж снимките):
Изображение
Изображение
При всички случаи трябва да се направи нещо, иначе всичкия този боклук ще влезе в мотора, колектора да кажем съм го свалил, но не ми се ще да свалям и главата само за това, имам основания да смятам, че мотора е читав, пък веднъж отвори ли се се почва - хайде това да проверим, оная гарнитурка да сменим и .... става дебела работата.
Нека, който наистина има какво да каже, да ми даде акъл.
Мерси.

Diver's Nightmare
Аватар

Мнение от TOM » 16 Яну 2006, 15:00

Без да мислиш пове4е, направо сваляй главата :!: И освен главата сигурно и буталата :!: Винаги остава по някой отворен клапан и води4ката си влиза в цилиндрите.
е21 345 0-402м 12.18
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shubret0069 » 16 Яну 2006, 16:37

По добре разглабяи всичко да не стане после я ново бутало, нов вал, нови лагери, + нови гарнитури. На фона на тея работи май гарнитурите остават на последно място :roll:

Назад към Основен Форум