Мерцедес и Крис Бангъл
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Мерцедес и Крис Бангъл
преведено от списание "motor trend" декември 2005
"мерцедес отрича че бмв 7ма серия е повляло силно на новата с-класа.. но приликите са очевадни...
1. лостчето за скоростите е монтирано на тялото на волана. бмв го приложи първи като по този начин освободи мястото на централната конзола за ай-драйв джойстика. сега и новата с-класа е организирана по същия начин. джорг съмър, водещ луксозните модели на мерцедес заявява че необходимоста за поставки за питиета във централната конзола е накарало преместването на лоста за скоростите.
2. command джойстика. също както при много често обсъжданата бмв ай-драйв система, command компютъра на мерцедес се контролира предимно със кръгло копче (джойстик) разположено във централната конзола. ханс мултхаупт, водача на с-клас проекта казва че сравняването на ай-драйв със command е като да сравняващ два джиесема- някои са абсолютно влудяващи за ползване а други като command са лесни и интуитивни
3. дизайнерски подход. за разлика от предишния скромен и изчистен като форма с-клас, новия с-клас носи смели "маркови дрехи". със добре очертани калници, лайсни със цвета на купето между стоповете и силно изразен силует, новата с-класа демонстрира несъмнено нов подход към дизайна диктуван от желанието формата да следва стил (вместо функционалност). крис бангъл беше първия да "смени дрехите" на седмицата следвайки тази философия. въпроса е дали 7ма серия накара мерцедес да почувства нуждата новата с-класа да е "модна"?
4. издаден багажник. първите 7ма серия на бангъл имаха багажник със силно изразен и издаден заден ръб. в последствие бмв подряза малко издатината, но ето че мерцедес показват същата форма на новия с. мерцедес твърди че издатината подобрява обема на багажника и използваемоста му. ханс-дитер фютчик- директор на дизайна на мерцедес казва- не ми напомня на бмв- ама изобщо".
"мерцедес отрича че бмв 7ма серия е повляло силно на новата с-класа.. но приликите са очевадни...
1. лостчето за скоростите е монтирано на тялото на волана. бмв го приложи първи като по този начин освободи мястото на централната конзола за ай-драйв джойстика. сега и новата с-класа е организирана по същия начин. джорг съмър, водещ луксозните модели на мерцедес заявява че необходимоста за поставки за питиета във централната конзола е накарало преместването на лоста за скоростите.
2. command джойстика. също както при много често обсъжданата бмв ай-драйв система, command компютъра на мерцедес се контролира предимно със кръгло копче (джойстик) разположено във централната конзола. ханс мултхаупт, водача на с-клас проекта казва че сравняването на ай-драйв със command е като да сравняващ два джиесема- някои са абсолютно влудяващи за ползване а други като command са лесни и интуитивни
3. дизайнерски подход. за разлика от предишния скромен и изчистен като форма с-клас, новия с-клас носи смели "маркови дрехи". със добре очертани калници, лайсни със цвета на купето между стоповете и силно изразен силует, новата с-класа демонстрира несъмнено нов подход към дизайна диктуван от желанието формата да следва стил (вместо функционалност). крис бангъл беше първия да "смени дрехите" на седмицата следвайки тази философия. въпроса е дали 7ма серия накара мерцедес да почувства нуждата новата с-класа да е "модна"?
4. издаден багажник. първите 7ма серия на бангъл имаха багажник със силно изразен и издаден заден ръб. в последствие бмв подряза малко издатината, но ето че мерцедес показват същата форма на новия с. мерцедес твърди че издатината подобрява обема на багажника и използваемоста му. ханс-дитер фютчик- директор на дизайна на мерцедес казва- не ми напомня на бмв- ама изобщо".
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
оплаквах ли се преди половин година че тоя новия мерцедес ми прилича на сглабян от БМВ 7-мица Ауди 8-мица и корейски торшляк?
Мноо зле! Според мен чичко Бенгъл трябва да има угризения на съвестта (и киселини в стомаха) че е на път да разгемби още една от великите марки. Сега остава и Ауди да се заразят и ще ходя пеша че да не ме е срам
Мноо зле! Според мен чичко Бенгъл трябва да има угризения на съвестта (и киселини в стомаха) че е на път да разгемби още една от великите марки. Сега остава и Ауди да се заразят и ще ходя пеша че да не ме е срам

(__\==oooo==/__)
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Копирнето на 7-та от еС-класата беше обсъждано и повечето мнения бяха че наистина са крали здраво, но и днес като видя мерца, първата ми асоциация е Мицубиши Паджеро(особено отстрани)! 

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Niikoo_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: кръгчета
На мене лично много ми допада новата S-класа като дизайн. Кефя се супер много на пропорциите и линията на купето. С две думи за формите и пропорциите нямам никакви забележки. Единствено не ми харесва интериора, които вярно мяза на този в седмата серия и може би за това е толкова грозен. Е65 за мен заедно с новата С-класа W221 си съперничат за титлата най-грозен интериор. В Е65 най много дразни централната козирка, в която е поместен дисплея, защото тя някак си не се връзва с линията на арматурното табло. Това е така и според много дизайнери.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Ти проверявал ли си си очите скоро или си извратен
Това е НАЙ-ГРОЗНАТА S-КЛАСА някога правена от мерцедес
и направо ми се гади като я гледам
........не знам дали го правят нарочно но СМАЗАХА тая фирма в последните години.......

Последна промяна krika на 05 Яну 2006, 3:36, променена общо 1 път
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
Niikoo_1 написа:На мене лично много ми допада новата S-класа като дизайн. Кефя се супер много на пропорциите и линията на купето. С две думи за формите и пропорциите нямам никакви забележки. Единствено не ми харесва интериора, които вярно мяза на този в седмата серия и може би за това е толкова грозен. Е65 за мен заедно с новата С-класа W221 си съперничат за титлата най-грозен интериор. В Е65 най много дразни централната козирка, в която е поместен дисплея, защото тя някак си не се връзва с линията на арматурното табло. Това е така и според много дизайнери.
Когато си позволиш да си купиш подобна кола я коментирай

Тва е в кръга на шегата де, да не се обидиш нещо

- Niki Lauda
- Е36 фен
-
- Кара: каквото има
Вчера с един приятел спорихме по тази тема и той се опитваше да ме убеди първо че Меро е най във всичко едвали не и като видя че не може се опита да ми каже че новата С-класа била най добра и нямало BMW което да и се опре.Но накрая се отказа защото за мен колата е една и тя е BMW и той го разбра и му стана малко кофти защото си купи С-класа наскоро но го няма това чувство при Меро което го има при BMW а и тези които карат Меро не са толкова запалени по колите си колкото нас тези които сме с Баварци и това също ги боли.
Niki Lauda
7 мнения
• Страница 1 от 1