!!ЗАСТРАХОВКИ И НЕВОЛИ!!
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Застраховката
Да гражданската на "каката" е в БУЛИНС.
Има ли някакъв законов ред по който да ги прикарам да ми платят щетите?
Има ли и някакви срокове за това???
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Re: Застраховката
cgm написа:Да гражданската на "каката" е в БУЛИНС.
Ако ти забавят плащането над законовия срок, подай жалба в комисята за финансов надзор - ако още не е изтекъл срока нищо не можеш да направиш.
Следващата стъпка е да заведеш дело.
Законовия срок мисля че е два месеца, но не съм сигурен - най-добре питай някой дето работи в застрахователна компания, или намери наредбите за ГО в интернет.
Най-лесно е да питаш адвокат, ама искат пари

Би трябвало с по-усърдно ровене да намериш срока.
Touring & windsurf club
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Georgieff написа:А знаеш ли,че на ДЗИ презастрахователната е БУЛ ИНС
Отново чул-недочул се изказва компетентно.
Факта е, че кражбата на колата при пълно каско в ДЗИ е презастрахована в БулИнс. Което значи, че ако колата я откраднат, ДЗИ изплаща сумата на собственика, но си търси парите от БулИнс - застрахования няма работа с БулИнс - това са бизнес отношения между двете компании.
...
Защо ли си мисля, че не става дума за презастраховане, а просто ги ползват за издирвачи? Самият факт, че на колите застраховани в ДЗИ слагат стикери на Булинс и това, че последните 2 години откраднатите коли се броят на пръсти ме навежда на тази мисъл. (е, и не само този факт, но това е друга бира

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Васил Божков - Черепа. Другите паднаха в боя. Ако не се покрие дните му са преброениSve написа: а зад Бул Инс седи....????? НИКОЙ

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
ЪПСУРД брадчет!!!CheGevara написа:Или не съм разбрал какво говорите или съм свидетел на поредната абсурдна ситуация в БГ
Това е то милата ни ро'дина...

- ICE
- Ледения
-
Re: Застраховката
ИМА ПРИЯТЕЛ, ВЗЕМИ СИ АДВОКАТcgm написа:Има ли някакъв законов ред по който да ги прикарам да ми платят щетите?

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
TheBoss написа:Защо ли си мисля, че не става дума за презастраховане, а просто ги ползват за издирвачи? Самият факт, че на колите застраховани в ДЗИ слагат стикери на Булинс и това, че последните 2 години откраднатите коли се броят на пръсти ме навежда на тази мисъл. (е, и не само този факт, но това е друга бира)
Това за стикерите някой ти го каза, ама не се сещаш кой, нали?
Другия път като идвам на ЕКО ще отидем при моята кола да ми покажеш стикера на БулИнс, че втора година я карам и не съм го видял още.
Колата е маркирана и има лепенки на маркировачите, но такива лепенки за маркировка имат и колите застраховани в Интерамерикан например (за другите компании не съм сигурен).
Възможно е и Интерамерикан да са компания на БулИнс, както и самите маркировачи, но нито на лепенките, нито където и да е по колата, както и в полицата не пише БулИнс.
Извинявай за острия тон, но предпочитам да обсъждаме факти, а не слухове.
Touring & windsurf club
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Факт No1: Колата ми е застрахована в ДЗИ от две години.
Факт No2: От две години имам стикери, които с нищо не се различават от тези на Булинс.
Факт No3: Първоначалното маркиране беше извършено на "Сливница" и "Раковски". Що ли си мисля, че това са маркировачите на Булинс. (миналата седмица карах една кола застрахована в Булинс за маркиране на същото място и при същите хора).
Обори ме с факти!
Факт No2: От две години имам стикери, които с нищо не се различават от тези на Булинс.
Факт No3: Първоначалното маркиране беше извършено на "Сливница" и "Раковски". Що ли си мисля, че това са маркировачите на Булинс. (миналата седмица карах една кола застрахована в Булинс за маркиране на същото място и при същите хора).
Обори ме с факти!

- ICE
- Ледения
-
Georgieff написа:...
TheBoss написа:...
Момчета това, че застраховат.компании ползват едни и същи "маркировачи" не означава нищо.
Просто са избрали една и съща система...

МИР и любов...

Последна промяна ICE на 19 Дек 2005, 12:30, променена общо 1 път
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
TheBoss написа:Факт No1: Колата ми е застрахована в ДЗИ от две години.
Обори ме с факти!
Факт1: И моята е застрахована в ДЗИ.
Факт2: Стикерите наистина не се различават от тези на Интерамерикан и БулИнс. Това според мен значи, че са стикери на маркировачите.
Факт3: Пъвоначалното маркиране ми правиха под моста на Драган Цанков и пак там го поднових.
Мнение 1: Поднових си застраховката в ДЗИ, понеже съм доволен от ДЗИ - коректни са просто, както и от брокера, който се занимава със завеждането на щети, и не се занимавам да попълвам документи, както и ми казва кое е подходящото време да отида там, когато има по-малко хора.
Мнение 2: Маркиращата компания може да е собственост на БулИнс, или на свързано с тях лице. Това мен не ме засяга - аз имам отношения само и единствено с ДЗИ. Ако според теб това са лепенки на БулИнс, това си е твое мнение. Ако искаш да го докажеш ще трябва най-малкото да се поровиш в търговския регистър. Иначе самото ти умозаключение, че където се маркират колите застраховани в БулИнс се маркират и тези в ДЗИ, следователно това са маркировачи на БулИнс, важи и в обратната посока - може да са маркировачи на ДЗИ например. Със същата сила можеш да твърдиш, че щом аз и ти зареждаме на бензиностанция ОМВ, бензиностанциите ОМВ са на БулИнс. Или пък ако ходим на преглед в СБА, СБА е на ДЗИ

Мнение 3: По-добре прегледай статистиката за застрахователния пазар, за да прецениш кой кой е - при застрахователите нещата са подобни на банките - по-големия е по-сигурен. Според последната статистика ДЗИ са най-големите на този пазар, а БулИнс са доста по-надолу, като ДЗИ само миналата година са им взели доста клиенти. Понеже и твоята кола е застрахована в ДЗИ, мисля че знаеш защо, а и темата започна с поредния изревал от БулИнс.
Ако някой ден се появи по-добър застраховател от ДЗИ ще ги сменя, но поне засега няма причина да го правя.
Touring & windsurf club
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2