Спукване на PAX-гума
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- fastestbmw
- кандидат ентусиаст
-
http://www.runflat-system.com/runflatti ... top_e.html
...if you speak English...
Между другото, има много готина схема там!!
...if you speak English...

Между другото, има много готина схема там!!
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA
ANI4KA
RunFlat гумите са няколко вида. Едните са с усилени бордове, които могат да понесат тежестта на колата, без да излезнат от джантата дори без налягане:
Има и такива, при които на джантата има твърд пръстен, върху който тя да стъпи при спукване. Именно това е решението при PAX на Michelin:
Имаше и други видове май, ама не си ги спомням...
А проблема с гърменето не го ли премахнахме (горе-долу) с безкамерните гуми?

Има и такива, при които на джантата има твърд пръстен, върху който тя да стъпи при спукване. Именно това е решението при PAX на Michelin:

Имаше и други видове май, ама не си ги спомням...

А проблема с гърменето не го ли премахнахме (горе-долу) с безкамерните гуми?
Ами sorry за глупавия отговор тогава
Иначе - от Michelin твърдят, че може да минеш към 200км при скорост не повече от 80км/ч. А в Германия за да караш runflat гуми, задължително трябва да имаш датчик за налягане в гумите, за да не се окаже, че си карал 1000(0)км със спукана гума, пък ти така и да не си разбрал
Така, че не ми се вярват да гърмят тия гуми
А пък основното им предназначение май е да се запази управляемост на колата при спукване и съответно повишаване на сигурността, а не икономия на багажно пространство.

А пък основното им предназначение май е да се запази управляемост на колата при спукване и съответно повишаване на сигурността, а не икономия на багажно пространство.

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Като цяло тези гуми не са лоши само ,че не са за нащи пътища! Та ако спукаш гума можеш да караш около 100-120км със скорост около 80 може и с повече
личен опит. Иначе може да я смениш в по хубави и по модерни сервизи ,защото иначе рискуваш да ти замине джантата + гумата , тези гуми са дебело-стенни и с обикновенни машини не минава номера. Аз смених две такива и ги караха на софия ,за мое щастие вече и в плевен има такива сервизи. Един съвет не чакай да падне снега че да ги смениш със зимни ако температурата е под +10 >0> -10 тези гуми стават все едно караш с пластмаса. Трябва им темп. +15 и нагоре за да им усетиш качествата. А иначе ако спукаш или дори да спадне малко гумата Е60 има датчик мери налягането на гумите , ще ти светне Типе прешуре
с голям и много червен удевителен и на таблото кадето ти показва километрите и на дисплея малко по в дясно
, и след като я напомпиш или смениш гумата ,трябва да ходиш в сервиз на бмв да ти занулят копютара, ама аз вече се научих как става
.Иначе браво за избора на 535Д и аз изках такава ама трябваше да чакам 3 месеца

Слави, те всички БМВ-та имат такъв сензор.
А за "нулирането на компютъра" при Х3 има бутон специлно за тази работа с него се правят "автоматичните настройки на гумите",а при 1 серия и 3та това става от бордовия комп(тоя дето е между километража и оборотомера... някаде в system check менюто май беше тва за гумите...
А за "нулирането на компютъра" при Х3 има бутон специлно за тази работа с него се правят "автоматичните настройки на гумите",а при 1 серия и 3та това става от бордовия комп(тоя дето е между километража и оборотомера... някаде в system check менюто май беше тва за гумите...
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
След 2 дена търсене и постване по форумите,се оказах в следната ситуация-осъзнах,че съм много преебан с тия 19ки.Търсенето в интернет показва,че няма зимна гума такав размер освен мишлен по поръчка.Ама в
тунинг бг ме осведомиха,че гумите ми не пакс а сст,което автоматично повдига проблема за ръба на джантата-може ли да се сложи нормална гума.Колата е чисто нова-другата седмица се взима от камор и единствения ми контакт с нея бе в петък,когато дойде на автовоза и първото ми впечатление беше,че гумите блестят неестествено.Отидох да ги пипна те пласмаса-явно са летни.Мернах марката-континентал и си викам ще се търсят гуми.Да ама няма отникъде та въпроса ми е дали може да се сложат много по-високи гуми-с индекс 10-20 по-голям и дали бмв има място отзад да се скрие 19
тунинг бг ме осведомиха,че гумите ми не пакс а сст,което автоматично повдига проблема за ръба на джантата-може ли да се сложи нормална гума.Колата е чисто нова-другата седмица се взима от камор и единствения ми контакт с нея бе в петък,когато дойде на автовоза и първото ми впечатление беше,че гумите блестят неестествено.Отидох да ги пипна те пласмаса-явно са летни.Мернах марката-континентал и си викам ще се търсят гуми.Да ама няма отникъде та въпроса ми е дали може да се сложат много по-високи гуми-с индекс 10-20 по-голям и дали бмв има място отзад да се скрие 19
Слави, те всички БМВ-та имат такъв сензор
Ами за съжеление не съм карал всичките модели

Опасно луд, колега ако питаш мене тия 19'' ,като ги фанеш и направо в барата

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2