Спукване на PAX-гума

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 15 Окт 2005, 23:52

http://www.runflat-system.com/runflatti ... top_e.html

...if you speak English... :winky:
Между другото, има много готина схема там!!
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 15 Окт 2005, 23:59

RunFlat гумите са няколко вида. Едните са с усилени бордове, които могат да понесат тежестта на колата, без да излезнат от джантата дори без налягане:
Изображение

Има и такива, при които на джантата има твърд пръстен, върху който тя да стъпи при спукване. Именно това е решението при PAX на Michelin:
Изображение

Имаше и други видове май, ама не си ги спомням... :mhihi:
А проблема с гърменето не го ли премахнахме (горе-долу) с безкамерните гуми?

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 16 Окт 2005, 0:04

Точно затова написах пакс,а не рънфлат-колата е 535д с м-пакет-твърде тежка за обикновен рънфлат

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 16 Окт 2005, 0:24

Ами sorry за глупавия отговор тогава :uups: Иначе - от Michelin твърдят, че може да минеш към 200км при скорост не повече от 80км/ч. А в Германия за да караш runflat гуми, задължително трябва да имаш датчик за налягане в гумите, за да не се окаже, че си карал 1000(0)км със спукана гума, пък ти така и да не си разбрал :mhihi: Така, че не ми се вярват да гърмят тия гуми :lol:
А пък основното им предназначение май е да се запази управляемост на колата при спукване и съответно повишаване на сигурността, а не икономия на багажно пространство. :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 16 Окт 2005, 10:50

4 run-flat гумета и се освобождава място за газовата в багажника :mhihi:
Каква далавера само.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi » 16 Окт 2005, 12:00

Като цяло тези гуми не са лоши само ,че не са за нащи пътища! Та ако спукаш гума можеш да караш около 100-120км със скорост около 80 може и с повече :) личен опит. Иначе може да я смениш в по хубави и по модерни сервизи ,защото иначе рискуваш да ти замине джантата + гумата , тези гуми са дебело-стенни и с обикновенни машини не минава номера. Аз смених две такива и ги караха на софия ,за мое щастие вече и в плевен има такива сервизи. Един съвет не чакай да падне снега че да ги смениш със зимни ако температурата е под +10 >0> -10 тези гуми стават все едно караш с пластмаса. Трябва им темп. +15 и нагоре за да им усетиш качествата. А иначе ако спукаш или дори да спадне малко гумата Е60 има датчик мери налягането на гумите , ще ти светне Типе прешуре :) с голям и много червен удевителен и на таблото кадето ти показва километрите и на дисплея малко по в дясно :), и след като я напомпиш или смениш гумата ,трябва да ходиш в сервиз на бмв да ти занулят копютара, ама аз вече се научих как става :) .Иначе браво за избора на 535Д и аз изках такава ама трябваше да чакам 3 месеца :( :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Окт 2005, 14:24

Слави, те всички БМВ-та имат такъв сензор.
А за "нулирането на компютъра" при Х3 има бутон специлно за тази работа с него се правят "автоматичните настройки на гумите",а при 1 серия и 3та това става от бордовия комп(тоя дето е между километража и оборотомера... някаде в system check менюто май беше тва за гумите...

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 16 Окт 2005, 15:05

След 2 дена търсене и постване по форумите,се оказах в следната ситуация-осъзнах,че съм много преебан с тия 19ки.Търсенето в интернет показва,че няма зимна гума такав размер освен мишлен по поръчка.Ама в
тунинг бг ме осведомиха,че гумите ми не пакс а сст,което автоматично повдига проблема за ръба на джантата-може ли да се сложи нормална гума.Колата е чисто нова-другата седмица се взима от камор и единствения ми контакт с нея бе в петък,когато дойде на автовоза и първото ми впечатление беше,че гумите блестят неестествено.Отидох да ги пипна те пласмаса-явно са летни.Мернах марката-континентал и си викам ще се търсят гуми.Да ама няма отникъде та въпроса ми е дали може да се сложат много по-високи гуми-с индекс 10-20 по-голям и дали бмв има място отзад да се скрие 19

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi » 18 Окт 2005, 8:25

Слави, те всички БМВ-та имат такъв сензор

Ами за съжеление не съм карал всичките модели :) и не знам !
Опасно луд, колега ако питаш мене тия 19'' ,като ги фанеш и направо в барата :) , защото ще ти кажа последствията след 2 месеца носачи и след 8 месеца рейка !!! повярвай ми!!! вземи си едни 16'' на висока гума да ти е мирна главата ,а сега ако искаш да бъдеш газар това е друг въпрос ама си калявай нервите от сега :) . А зимата да караш с 19'' ??? :confused: не си го и помисляй , от това джанта на пролет нема да става ,пак ми повярвай :) .Иначе на определен цолаж джанти се слага точния размер гуми не можеш да слагаш каквито си искаш, размерите ги има в каталога на БМВ 5 серия , който като бъдещ собственик на бмв 5 101% трябва да са ти дали.

Предишна

Назад към Основен Форум