BMW спасява шофьорите с възглавница чудо !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

BMW спасява шофьорите с възглавница чудо !

Мнение от vankata™ » 29 Сеп 2005, 21:11

Щатската компания Grammer започва да монтира изобретението.

Изображение

Американската компания Grammer Industries Inc разработи активни възглавници, които ще се поставят в облегалките на седалките. Първият автомобил, който ще получи новото устройства за безопасност, ще бъде BMW X5. Възглавницата е разработена в европейския филиал на Grammer в Германия, но беше доусъвършенствана в САЩ. Отвъд океана тя намери и своето практическо приложение. Изобретението има две извити пружини, пластмасов кожух, електромагнитно активиращо устройство и електропроводници. При аварийна ситуация бордовият компютър изпраща сигнали и пружините натягат възглавницата по-близо до главата на пътника.
Сега немското отделение на Grammer доставя за европейските модели на BMW активна възглавница, снабдена с пиротехническо задвижващо устройство. В случай, че натоварването превишава максимално допустимите стойности, електрониката активира специално бутало, което премества възглавницата и намалява разстоянието между нея и главата на водача.
Предимствата на новата разработка на инженерите от Grammer Industries Inc е в липсата на необходимост от свързващи елементи, вградени в облегалката на седалката.

Източник: www.standartnews.com
::: vankata™ :::

Аватар

Мнение от M6 » 29 Сеп 2005, 21:25

Много грозно изглежда нещо :roll: Повече ми харесват седалките на седмицата ;) Красотата пред всичко :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 29 Сеп 2005, 21:29

M6 написа:Много грозно изглежда нещо :roll: Повече ми харесват седалките на седмицата ;) Красотата пред всичко :lol:

Абе като се премажеш някаде или получиш травма я на врат, я на гръбначен стълб - нека са ти красиви седалките! И ти ще си един красив! :evil:
::: vankata™ :::

Потребител
Аватар

Мнение от BMW Racer » 29 Сеп 2005, 23:45

Абе те тия ГРАМЕР имат завод в България - Ботевград за седалки. Доста сериозен при това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 30 Сеп 2005, 19:14

след пет години ще стойм в някакви капсоли за да ни спасят вижота ще пшлащаме 5000 евро застраховки за ненанесени щети ще се облепим целите в стикери и предпазни колани колите ни в града няма да вдигат повече от 50 електронно ограничени чрез GPS, ще ни взимат проба за алкохол преди да се качим и за да паркирам в сентъра ще трябва да съм си дал заявка снощи и ако не съм си платил предстоя няма да мога да влеза в центъра.
АЗ ТАКА СИ ГО ПРЕДСТАВЯМ
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Сеп 2005, 20:09

Хммм, интересна новина, но този подглавник на снимката го има отдавна вече в серийните БМВ-та като Е60, Е65, Е66, Е90 и т.н.
Мисля си, че или новината не е вярна или снимката не е за тази новина :roll: може и да бъркам ма точно такова нещо съм виждал десетки пъти и на живо и по снимки ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 30 Сеп 2005, 20:24

пичове, я кажете кога ще почнат да слагат катапулти, че мене само това ще ме спаси... :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 01 Окт 2005, 3:02

За сега се предлагат само "капути" :idea:

Назад към Основен Форум