Може ли някой да ми каже...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Може ли някой да ми каже...

Мнение от BMW_320 » 21 Яну 2005, 19:44

Здравейте, може ли някой да ми разясни тези две екстри (за да знам дали да ги поръчвам за 535 Д ;) : автопилот и активен автопилот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 22 Яну 2005, 1:39

Автопилотът представлява стандартен круз контрол.
Активният автопилот е:

"Активният круз контрол е разширение на традиционния круз контрол. Тази система Ви позволява да поддържате и предварително задавате скорост на пътя, а също и да следите разстоянието между Вашата кола и автомобилът пред Вас...."

Ref: http://bmw.bg/bmw/?AC=16 -> Активен Круз Контрол

автомобилен поклонник
Аватар

Re: Може ли някой да ми каже...

Мнение от Turturelo » 22 Яну 2005, 9:42

BMW_320 написа:Здравейте, може ли някой да ми разясни тези две екстри (за да знам дали да ги поръчвам за 535 Д ;) : автопилот и активен автопилот.

Автопилота е едно малко лостче на Е60 се намира от лявата страна на волана под този за мигачите. Принципа на работа - караш си с постоянна скорост от, да кажем 150км/ч, включваш го и си вдигаш крака от газта (схваща се при дълъг път) и ускоряваш или намаляваш с това лостче (+ / --), имаш функция да запомниш последната достигната скорост .. примерно 150 и след като излезеш от населено място и си спазил ограничението от 50 км/ч, си включваш Автопилота (темпомата) и тя си достига 150км/ч.
Разликата с активния автопилот е, че той има един датчик (прилича на халоген, разположен отпред на бронята) и той следи за автомобилите пред теб. Пример - караш със 150, отпред има кола изпреварваща или движеща се с 100 .. настигаш го, автомобила спазва дистанция зад автомобила пред теб и намаля до неговата скорост, след като му набиеш къси/дълги, напсуваш го и той се дръпне .. активния автопилот отново ускорява и достига предишната зададена скорост от 150км/ч.

Ако имаш нужда от помощ по конфигурирането на ново Е60 или каквото и да било там относно нови BMW-та, пиши ми ЛС и ще ти помогна!

535d е изключителен автомобил м/у другото! Просто има уникална динамика! Поздравления за избора! За момента има две официално внесени в България! ;)

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 22 Яну 2005, 11:02

Turturelo написа: след като му набиеш къси/дълги, напсуваш го и той се дръпне ..

ахахахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :yes:
това ми хареса :D
ати

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 22 Яну 2005, 14:06

Turturelo написа:.....Автопилота е едно малко лостче на Е60 се намира от лявата страна на волана под този за мигачите. Принципа на работа - караш си с постоянна скорост от, да кажем 150км/ч, включваш го и си вдигаш крака от газта (схваща се при дълъг път) и ускоряваш или намаляваш с това лостче (+ / --), имаш функция да запомниш последната достигната скорост .. примерно 150 и след като излезеш от населено място и си спазил ограничението от 50 км/ч, си включваш Автопилота (темпомата) и тя си достига 150км/ч.
......

Е аз се едно карам Е60 а , и при мене едно такова малко лостче от дясната страна с + и - и някой други екстри :) :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 22 Яну 2005, 17:26

в тоя ред на мисли имаме един автоматик (не бмв) дето на скоростния му лост има едно копче с надпис "over drive" предполагам че е с подобна функция но каква по точно ?

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 22 Яну 2005, 17:28

По принцип като подаваш по-леко газ, автоматика сменя скоростите на 2,5-3 хил. оборота. Като включив овердрайв-а ги сменя на 5-6.
Мисля, че така беше, но моля някой да ме поправи, ако греша. :idea:
MORE BEER!

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 22 Яну 2005, 20:00

Azrail написа:По принцип като подаваш по-леко газ, автоматика сменя скоростите на 2,5-3 хил. оборота. Като включив овердрайв-а ги сменя на 5-6.
Мисля, че така беше, но моля някой да ме поправи, ако греша. :idea:

Аз имам такова копче, което прави това, но на него пише SPORT. 8)

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 22 Яну 2005, 20:14

Карал съм Волво 244 (американско изпълнение), беше с ръчни скорости(странен факт за САЩ) и имаше бутон "Over Drive", като включиш 4-та и го натиснеш включваше нещо като 5-та, т.е. това е повишаваща предавка. Но не си обяснявам на автомата за какво му е това. Омегата ми имаше едно копче дето ограничаваше до 3-та (от 4-ри), когато си на директна. Но не пишеше нищо на него. Пробвай като караш на D да го натиснеш. Ако свали едно надолу значи е същото и се ползва при продължителни изкачвания и спускания, за да не се тормози автомата от постоянните смени 3-4-3-4-3 и т.н. А така наречения спорт всъщност не е спорт, а стандарт, т.е. все едно си с ръчни скорости и позволява повече обороти преди смяната нагоре - не ти се налага всеки път да риташ кикдауна :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Добрия » 22 Яну 2005, 23:54

Овърдрайв означава изключване от движенив, т. е. при движение с определена скорост на положение Д на автоматика, при отнемане на газта автомобила се движи по инерция все едно е на неутрал. Все едно с ръчна скоростна кутия да изключиш от скорост. Идеята е използването на инерцията на автомобила при спускане и икономия на гориво.

Назад към Основен Форум